Horizon3

Frygten for inflation blev afløst af frygt for recession

Endnu en uge er gået og 2022 er for alvor ved at nå sin afslutning. For de fleste investorer har det været et år, hvor der er betalt dyre lærepenge. Specielt hvis man investerer i vækstaktier, som du sikkert gør, hvis du læser med her. Hos Horizon3 må vi desværre også konstatere, at vores aktieportefølje er gået i minus med 7,50% for året. Det er et relativt beskedent tab i forhold til, hvad mange andre investorer har måtte indkassere.

Med til denne historie er det værd at nævne, at vi ikke har været aktive i markedet hele året og derfor har undgået markedsfaldene fra første halvdel af 2022. I den periode, hvor vi har været aktive i markedet har vi lavet et bedre afkast end C25 og Nadaq100 indeksene i fire af fem måneder. Det er vi tilfredse med.

I dette Ugeperspektiv kan du læse mere om CPI tallene og hvordan frygt for inflation nu er blevet afløst af frygt for inflation. Derudover har vi som altid nyt fra mange af virksomhederne i vores aktieportefølje. Det gælder blandt andet Tesla, Microsoft, MongoDB, SoFi, Snowflake, CrowdStrike og Datadog. Flere af dem er i ugens løb blevet udpeget som top picks for 2023 af internationale finanshuse.

Aktiefesten udeblev trods faldende inflationstal

Tirsdag kom Bureau of Labor Statistics med CPI tal, som viser de seneste tolv måneders inflation i de amerikanske forbrugerpriser. Konsensusestimaterne for november måned var på forhånd 7,3% for den samlede inflation og 6,1% for kerneinflationen, som er det tal der viser inflationen fratrukket prisudviklingen inden for energi og fødevarepriser.

Som det ses af tallene i figur 1 herunder, var inflationen henholdsvis 7,1% og 6,0% og dermed lavere en forventet af Wall Street.

Figur 1 - Amerikanske inflationstal for 2022

Der var forud for offentliggørelsen af inflationstallene lagt op til en decideret kursfest, hvis inflationen viste sig lavere end forventet. Ikke mindst fra J.P. Morgen, som i bedste betting format havde delt deres forventninger til markedsreaktionen alt efter, hvordan de konkrete inflationstal ville falde ud. De havde sågar offentliggjort odds for de forskellige scenarier.

Oddsene for, at inflationen ville ende mellem 7,0 og 7,2% var af J.P. Morgan sat til 15% og præmien for det væddemål var et forventet afkast på 4-5% i S&P500 indekset. Inflationstallene så tidligt tirsdag også ud til at skulle udløse den forventede aktiefest, men festen lukkede tidligt og sendte på dagen S&P500 indekset ned med 1,2%. 

Hovedforklaringen fra makroøkonomonerne er, at frygten for inflation nu er afløst af frygten for recession. De allermest sortseende af dem, har i ugens løb talt om op til ti år med recession og dårlige aktieafkast. 

Hos Horizon3 er det vores bedste bud, at ingen aner, hvordan verden ser ud om ti år og måske ikke engang om ét. Vores strategi er derfor at fortsætte med at akkumulere aktier i verdens mest innovative vækstvirksomheder, som har produktet, forretningsmodellen, den finansielle balance og cash flowet til at klare sig godt i tider med udfordrende makroøkonomiske forhold.

Det mener vi heldigvis, de allerfleste virksomhederne i vores aktieportefølje har. 

Goldman Sachs justerer forventningerne til Tesla

Goldman Sachs justerede i ugens løb forventningerne til den fremtidige indtjening hos Tesla (NASDAQ:TSLA). Justeringen var drevet af et recessions-scenarie, som forventeligt vil føre til mindre salg og lavere marginer på solgte biler. Det er dog væsentlig at nævne, at Goldman Sachs fortsat er bullish på Tesla aktien.

I figur 2 herunder har vi vist Goldman Sachs forventninger til indtjeningen per aktie i forhold til de konsensusforventninger, der lige nu er i markedet. I figur 3 har vi med afsæt i fredagens lukkekurs oversat de to sæt estimater til en forventet p/e multipel frem til og med udgangen af 2024.

Figur 2 - Forventet indtjening per aktie
Figur 2 - Forventet P/E multipel

Baseret på estimaterne fra Goldman Sachs og andre analytikere, så handler Tesla aktien lige nu til en forventet 2024 p/e multipel på mellem 21,28 og 24,23. Til sammenligning handler en virksomhed som McDonald’s 23,30 gange den årlige indtjening.

Tesla aktien er år til dato faldet 57%, hvoraf de størstedelen af faldet er sket siden Elon Musks køb af Twitter. I alt har Elon Musk i år solgt Tesla aktier til en værdi af knap $23 mia., hvilket har gjort mange investorer utrygge om Tesla’s fremtid.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal udmeldningerne fra Citi ikke betragtes som vores anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i Tesla.

Citi udpeger flere af vores aktier som top picks for 2023

Citi har i denne uge placeret tre af virksomhederne i vores aktieportefølje på deres liste over top picks for 2023. De tre virksomheder er Microsoft (NASDAQ:MSFT), MongoDB (NASDAQ:MDB) og Snowflake (NYSE:SNOW).

Hvad angår Microsoft så forventer Citi, at de også i 2023 vil kunne præstere to-cifrede vækstrater målt i procent. Det harmonerer fint med en rapport fra oktober måned lavet af analysehuset Gartner, som også forventer fin vækst i næste års cloud-investeringer. Lidt mindre optimistiske er den amerikanske investeringsfond IO Fund, som på kort sigt ser et scenarie med lavere investereringer inden for cloud området. I hvert fald hvis inflationen ikke har vist et vedvarende knæk på kurven.

Du kan læse vores investeringscase for Microsoft her

Også MongoDB er blevet udpeget som top pick af Citi. Faktisk topper virksomheden listen over softwarevirksomheder, som Citi forventer vil få et godt 2023. MongoDB kom 6. december med et platfrit regnskab, som slog analytikernes forventninger til både omsætning, indtjening og fremtidig guidance. Vi udgav  for nyligt vores tanker om MongoDB og deres regnskab for tredje kvartal, som du kan finde via linket herunder, hvis du har har lyst.

Læs vores gennemgang af MongoDB regnskabet her

Snowflake er også på Citi’s liste over top picks for 2023. Snowflake aktien er i løbet af 2022 faldet med 58%, men handler stadig til en værdi der svarer til 22 gange den forventede omsætning for indeværende år. Snowflake forventes dog at mere end fordoble deres omsætning fra 2022 til 2024, hvor der forventes et salg på $4,26 mia. Citi begrunder valget af Snowflake med den kraftige vækst, samarbejdet med de største virksomheder og deres rejse mod positiv indtjening.

Læs vores gennemgang af Snowflake regnskabet for trejde kvartal her.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal udmeldningerne fra Citi ikke betragtes som vores anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i de tre virksomheder nævnt i dette afsnit.

Nye kursmål for CrowdStrike og Datadog

Ugen bød også på nye kursmål for CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) og Datadog (NASDAQ:DDOG). Begge er virksomheder, som indgår i vores aktieportefølje.

Wedbush har for CrowdStrike sat et kursmål på $135 per aktie, hvilket er 21% højere end lukkekursen fredag. CrowdStrike er en af de mindre inflations- og recessionsfølsomme virksomheder, som lever godt af den strukturelle medvind inden for cybersecurity. Du kan læse vores gennemgang af regnskabet for tredje kvartal ved at klikke på linket herunder.

Læs vores gennemgang af CrowdStrike regnskabet

Kursmålet for Datadog blev i denne uge hævet til $105 per aktie af Oppenheimer, hvilket er 35% over fredagens lukkekurs på $77,83. Opgraderingen skyldes Datadog’s markedsledende position og det, at de hjælper virksomheder med at overvåge deres cloud infrastruktur, som betragtes som en forretningskritisk opgave. For tredje kvartal omsatte Datadog for $437 mio., hvilket var 61% mere end samme kvartal året før. Samtidig hævede de forventningerne til både omsætning og indtjening for fjerde kvartal, hvilket du kan læse mere om i vores gennemgang i linket herunder.

Læs vores gennemgang af Datadog regnskabet

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal udmeldningerne fra Citi ikke betragtes som vores anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i de to virksomheder nævnt i dette afsnit.

CEO har købt endnu flere SoFi aktier

I ugens løb kom det frem, at CEO Antony Noto i løbet af få dage har købt 1.134.065 SoFi (NASDAQ:SOFI) aktier til en samlet pris på mere end $5 mio. Købet betyder, at ledende medarbejdere i SoFi nu ejer mere end 10% af alle aktier. Som investor i en virksomhed er det altid rart at opleve en CEO, som køber aktier for egne penge til markedskursen.

SoFi aktien har haft et rigtig dårligt 2022, hvor den er nede med næsten 71%. En del af forklaringen skyldes de makroøkonomiske forhold, hvilket er gået hårdt ud over de virksomheder, som endnu ikke tjener penge. Derudover er det måske også værd at nævne, at Softbank, som er næststørste aktionær i SoFi, i år har solgt 52% af deres aktier i SoFi, hvilket også har været med til at lægge et pres på aktiekursen.

Hos Horizon3 hæfter vi os ved, at SoFi udvikler forretningen som forventet, hvilket senest blev valideret i forbindelse med deres regnskab for tredje kvartal. Det kan du læse mere om herunder, hvis du har lyst.

Læs vores gennemgang af SoFi regnskabet her

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal udmeldningerne fra Citi ikke betragtes som vores anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i SoFi.

Skriv dig på ventelisten til vores kommende fond

Som vi tidligere har meldt ud, så er vores fond endelig blevet godkendt af Finanstilsynet. Det betyder, at vi nu er gået i planlægning med Nasdaq og er ved at lave en konkret plan for, hvornår vores investeringsforening kan lanceres.

Hvis du ikke allerede er én af de mange, som allerede har skrevet sig på ventelisten, er du meget velkommen til at gøre det via formularen herunder. Så vil vi sørge for, du bliver inviteret med til vores kommende webinarer og modtager tegningsmaterialet i god tid.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om vores investeringsstrategi