Horizon3

SoFi Technologies leverer stærkt regnskab for tredje kvartal

Tirsdag kom SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) med regnskabet for årets andet kvartal. Regnskabet viste en virksomhed, der er i topform og stærkt positioneret til at blive en af fremtidens vindere i en banksektor, som er under kraftig forandring. Investorerne reagerede positivt og sendte aktiekursen op 16% i før-markedet.

Et regnskab med fremgang på alle parametre

SoFi omsatte i årets tredje kvartal for $419 mio., hvilket er 51% mere end i samme kvartal sidste år. Det var 7% mere end forventet af analytikerne, som havde regnet med en omsætning på $392 mio.

I tabellen nedenfor har vi kort opsummeret de vigtigste tal fra regnskabet i forhold til analytikernes konsensusestimater.

De vigtigste nøgletal for SoFi regnskabet
Nøgletal
Årlig vækst
Realiseret
Forventet
Forskel

Omsætning

+ 51%

$419 mio.

$392 mio.

+ 6,9%

EBITDA

+ 332%

$44 mio.

$30 mio.

+ 46,7%

EPS

+ 33%

- $0,09

- $0,11

+ 18,2%

Dykker vi ned i omsætningen, så  kommer de $297 mio. fra udlån. Den del af forretningen er vokset 38% på tolv måneder. Det er vel at mærke i en periode, hvor re-finansiering af studielån mere eller mindre har ligget i dvale, da den amerikanske regering i forbindelse med coronapandemien gav folk midlertidig afdragsfrihed. Den del af forretningen genoptages snart. Udlånsdelen er udover at være den største del af forretningen også den mest profitable.

Omsætningen fra finansielle services steg fra $13 til $49 mio., hvilket svarer til en vækst på hele 277%.

Der er også godt gang i Galileo. Her steg omsætningen med 70% til $85 mio. Antallet af kunder er på tolv måneder vokset fra 89 til 124.

Hos Horizon3 mener vi, det var en rigtig flot regnskab, som SoFi præsenterede tirsdag. Der er høj vækst i alle dele af forretningen og deres banklicens ser ud til virkelig at hjælpe SoFi til også at blive mere profitable.

Stor tilgang af loyale kunder driver væksten

SoFi Technologies fik i løbet af tredje kvartal 424.000 nye kunder, hvilket er en vækst på knap 10% på blot tre måneder. Vi kan også se, at antallet af de produkter der taget i brug af kunderne, vokser endnu hurtigere. På bare ét kvartal har SoFi’s kunder taget 635.000 nye produkter i brug. Det er også en vækst på omkring de 10%.

Nedenfor har vi vist de sidste to års udvikling i antallet af kunder og produkter, der er taget i brug.

Udviklingen i antal millioner kunder og produkter

Af udviklingen vist ovenfor kan vi regne ud, at hver kunde i gennemsnit brugte 1,36 produkter for to år siden. I dag er tallet steget til 1,52. Derudover fortalte CEO Anthony Noto på tirsdagens earnings call, at den typiske FICO score for nye kunder, som åbnede en konto hos SoFi i løbet af tredje kvartal, var 750.

Det er en meget høj score, som er med til at validere, at SoFi formår at tiltrække de rigtige kunder, som de over tid har gode muligheder for at udvide samarbejdet med. Det vil alt andet lige smitte positivt af på SoFi’s fremtidige vækst og indtjening.

Vi ser en styrket investeringscase i SoFi Technologies

Med afsæt i den investeringsstrategi og investeringshorisont vi har hos Horizon3, mener vi, at vores investeringscase for SoFi Technologies er blevet styrket de seneste tre måneder. Vi mener, at SoFi Technologies leverer på alle seks hypoteser om fremtiden, som vi har som vores hovedmotivation for at være investeret i virksomheden. 

Læs vores investeringscase for SoFi Technologies

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, så denne update skal ikke opfattes som en anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i SoFi Technologies.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag én gang om ugen vores analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om vores kommende investeringsforening