Horizon3

Datadog øger omsætningen med 61%

Datadog (NASDAQ:DDOG), som leverer monitorering, overvågning og analyseværktøjer der giver virksomheder et bedre beslutningsgrundlag og overblik over deres it-infrastruktur, offentliggjorde i dag inden det amerikanske aktiemarked åbnede sit regnskab for årets tredje kvartal.

Regnskabet var yderst solidt og slog  analytikernes forventninger på alle parametre. Deres CEO Olivier Pomel, var også tilfreds med resultatet på deres earnings call. Regnskabet viste en omsætningsvækst på 61% i forhold til tredje kvartal sidste år. Datadog ser en fortsat stor adoption af deres produkter og giver samtidig udtryk for, at der er rigtig gode muligheder for, at den trend vil fortsætte lang tid endnu. 

Datadog overrasker analytikerne og slår forventningerne

Som det fremgår af tabel 1 nåede Datadog en omsætning på $436,5 mio. og et nettooverskud per aktie på $0,23. Det var henholdsvis 5,4% og 43,7% højere end forventet af analytikerne. Så alt i alt et imponerede regnskab fra Datadog.

Tabel 1 - Nøgletal for Datadogs tredje kvartal
Nøgletal
Årlig vækst
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

+ 61%

$436,5 mio.

$413,8 mio.

+5,4%

EBITDA

+ 68%

$84,2 mio.

$61,5 mio.

+36,8%

EBIT

+ 70%

$74,8 mio.

$53,4 mio.

+40,1%

EPS

+ 77%

$0,23

$0,16

+43,7%

Det frie cash flow for tredje kvartal var $67,1 mio. svarende til 15,4% af omsætningen. Derudover har Datadog en rigtig stærkt kapitalberedskab bestående af kontanter og omsættelige værdipapirer for $1,8 mia. Begge dele er rigtig væsentlige kriterier i vores investeringsproces.

Datadog har fortsat stor succes med at sælge mere til eksisterende kunder. Kigger man på de største kunder, som kategoriseres som virksomheder der bruger mere end $100.000 om året hos Datadog, så er det kundesegment på et år vokset med 44% til i alt 2.600. Det er med til at fortælle os, at Datadog har et stærkt produkt, som kunderne nødigt vil være foruden. Heller ikke i tider som nu, hvor de makroøkonomiske forhold udfordrer mange.

Datadog opjusterer forventningerne til fjerde kvartal

Den store medvind, som Datadog oplever, gav også anledning til opjustering af forventningerne til fjerde kvartal. De er nu følgende:

  • Omsætningen forventes at at blive mellem $445 og $449 mio. Der er op til 0,9% højere end tidligere udmeldte forventninger.
  • Overskud fra driften forventes at blive mellem $56 og $60 mio., hvilket er 19% til 28% højere end forventet hidtil.
  • Nettooverskuden per aktie forventes at blive mellem $0,18 og $0,20, hvilket er 36% højere end en forventet.

Den udmeldte guidance viser tydelige tegn på Datadog’s skalerebare og profitable forretningsmodel i og med, at omsætningen i stigende grad forventes at blive konverteret til overskud. 

Datadog køber Cloudcraft og har travlt med at innovere

Datadog annoncerede på deres earnings call også et opkøb af Cloudcraft, som er kendt for at hjælpe virksomheder med at skabe diagrammer og veldesignet dokumentation over cloudarkitektur. Det er afgørende for at sikre, at den underliggende infrastruktur forbliver operationel, compliant og følger budgettet. Modellering af cloudmiljøer er vigtige for virksomheder for at kunne forstå og synliggøre kompleksiteten.

Den organiske innovation fungerer også godt hos Datadog. På deres netop afholdte Dash-konference, annoncerede de 18 nye produkter og funktioner på tværs af deres platform, som vil hjælpe deres kunder til at gøre deres arbejde på en lettere og bedre måde.

Investeringscasen er intakt

Hos Horizon3 ser vi vores investeringscase i Datadog som værende intakt. Der er fortsat solid vækst og de services datadog leverer, vil fortsat være efterspurgt på markedet. Derudover er vi glade for at se, at der virkelig sker noget på innovationssiden og at kunderne tager de nye produkter og services til sig. Til sidst er det også opmuntrende, at Datadog’s kraftige vækst også begynder at slå igennem på indtjeningen.

Kigger man på konkurrencesituationen er Datadog også en af lederne i segmentet, hvilket også bekræftes af både Gartner og Forrester. 

Læs vores investeringscase for Datadog.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Læs mere om vores kommende investeringsforening