Horizon3

CrowdStrike aktien sendes ned trods flot regnskab

CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) som er markedsleder inden for cloud-leveret beskyttelse af endpoints, kom tirsdag aften med regnskab for tredje kvartal. CrowdStrike leverede endnu engang robust vækst, som var drevet af eksisterende og loyale kunder, som brugere flere og flere af CrowdStrike’s moduler samt et stort antal nye kunder.

I Horizon3 havde vi også forventet et flot regnskab, da cybersecurity ikke har vist svaghedstegn eller er blevet nedprioriteret på trods af strammere IT budgetter i mange virksomheder. Guidance for fjerde kvartal var dog marginalt lavere end forventet, hvilket sendte aktien ned med hele 21% i eftermarkedet. 

Den lavere guidance skyldes primært, at CrowdStrike har tilladt nogle eksisterende kunder at dele deres betalinger op i rater. Konkret betyder det, at en del af omsætningen fra disse kunder først vil blive bogført i det kommende rengskabsår. Aftalerne er dog indgået, hvilket vi ser som det vigtigste.

Nøgletallene viser solid vækst hos CrowdStrike

I Horizon3 lyttede vi med på earnings call i går aftes og har også læst regnskabet igennem. Markedet har som sagt ikke taget godt imod regnskabet og aktien står til et fald på hele 21%, hvilket vi umiddelbart vurderer er en kraftig overreaktion.
 
I figur 1 har vi vist de vigtigste tal for CrowdStrike’s regnskab. Det viser en omsætning blev $581 mio., hvilket var 1% højere end konsensusestimaterne. Kigger man på EBITDA, så landede det på $105 mio. og 13% højere end analytikernes forventninger. EBIT endte på $89,7 mio., hvilket er knap 17% højere end forventet. På bundlinjen viste man også styrke, da nettooverskuddet endte på $0,40 per aktie. Det var næsten 27% højere end forventet.
Figur 1 - Nøgletal for CrowdStrike's regnskab for tredje kvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$581 mio.

$575 mio.

+ 1,0%

EBITDA

$105 mio.

$92,9 mio.

+ 13,1%

EBIT

$89,7 mio.

$76,9 mio.

+ 16,7%

EPS

$0,40

$0,32

+ 26,5%

Vi vurderer, at regnskabet var solidt og at CrowdStrike er et godt sted. Omsætningen fra abonnementer var $547,4 mio., hvilket er en stigning på 53% sammenlignet med tredje kvartal for sidste år. Det bekræfter at CrowdStrike har stor succes med at onboarde nye kunder og få eksisterende kunder til at øge deres engangement. Antallet er kunder er på et år steget med 44% til i alt 21.146, mens eksisterende kunder i gennemsnit bruger 20% flere penge hos CrowdStrike end for tolv måneder siden.

CrowdStrikes CFO, Burt Podbere, udtalte på earnings call at CrowdStrike oplever en smule makromodvind. Nogle kunder har i den forbindelse bedt om betaling i flere rater, mens andre har flyttet starttidspunktet på kontrakterne. Det flytter end del af værdien af indgåede kundeaftaler til næste regnskabsår. Det ønske har CrowdStrike valgt at efterkomme, hvilket afspejler sig i en et lavere end forventet guidance for fjerde kvartal. Det er dog ikke noget der bekymrer os i forhold til vores position i CrowdStrike.

Kigger vi på guidance for fjerde kvartal, så forventer CrowdStrike at omsætningen lander mellem $619,1 og 628,2 mio. og nettooverskuddet på mellem $0,42 og $0,45 per aktie. Omsætningen er 1,8% lavere end forventet, mens det forventede overskud er 28% højere end analytikernes konsensusestimater.

CrowdStrike er fortsat utrolig dygtige til at tjene penge. Cash Flow fra driften var $243 mio., hvilket er en ny rekord. Det frie cash flow var $174 mio. svarende til 30% af omsætningen. Dækningsbidraget for indgåede abonnementsaftaler var for tredje kvartal 75%. Det var dog en anelse lavere end for et år siden, hvor den var 76%

Den profitable forretningsmodel kan også ses på likviditeten, som er rigtig stærk. Således har CrowdStrike ved udgangen af tredje kvartal $2,47 mia. på bankbogen. De er derfor godt polsteret til fremtiden og har i den grad beredskabet for at modstå en eventuel makroøkonomisk modvind.

CrowdStrike har i løbet af tredje kvartal ansat en del nye medarbejdere. For at få fat i nogle af de mest talentfulde medarbejdere benytter de aktiebaserede kompensation som tiltrækning, hvilket er en af årsagerne til at dette er steget og er 9 % højere end forventet. På earnings call fortalte ledelsen, at de forventer, at antallet af nyansættelser vil falde fremadrettet. Det vil vi naturligvis holde øje med.

Lederne inden for endpoint protection

CrowdStrike er i dag vokset sig til at være en af markedslederne inden for endpoint protection, og er efterhånden et af de mest anerkendte cybersecurity selskaber på markedet. Gartner har placeret dem som leder i deres Magic Quadrant for Endpoint protection 2022 sammen med Microsoft og foran konkurrenter som SentinelOne og TrendMicro. Det må i den grad siges at være et kvalitetsstempel. 

Man har fornyeligt opnået 99% i detektionsdækning i en ny MITRE ATTACK evaluering, som er en anerkendt måde at undersøge produkternes modstandsevne mod sårbarheder. Derudover har man også modtaget anerkendelse af SE Labs, som har foretaget en avanceret ransomware test af CrowdStrikes endpoint protection product. Der opnåede CrowdStrike 100% beskyttelse med nul falske positiver. Slutteligt har de også modtaget en award til SC awards, hvor man blev kåret til årets bedste sikkerhedsfirma.

Investeringscasen er intakt

I Horizon3 ser vi meget positivt på CrowdStrike fremtidsudsigter og forventer, at den høje vækst vil fortsætte. CrowdStrike er en af de aktier, som har klaret sig bedre end mange af de andre vækstaktier i det stigende inflations- og rentemiljø. En af årsagerne hertil mener vi skyldes, at cybersecurity er kritisk infrastruktur, hvis efterspørgsel i mindre grad afhænger af inflation og økonomiske konjunkturer. Derudover tjener CrowdStrike penge og genererer et stærkt cash flow, hvilket har været en vigtig faktor i et marked med stigende renter. 

Overordnet set var regnskabet solidt og vi mener umiddelbart at et fald på 21% er en overreaktion. Vi ser investeringscasen som værende intakt og har brugt dagens kursfald på at købe lidt op.

Du kan læse vores investeringscase på CrowdStrike her.

Disclaimer: Da vi ikke kender læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge CrowdStrike aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Tilmeld sig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag én gang om ugen vores analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores kommende investeringsforening