Horizon3

Microsoft logo

Investeringscase for Microsoft aktien

Microsoft (NASDAQ:MSFT) er en af verdens største virksomheder målt på markedsværdi og den allerstørste leverandør af computersoftware i verden. Derudover har de også en stærk markedsposition inden for områder som cloud computing, AI cybersecurity og computerspil.

Microsofts inddeler deres forretning i te områder som er Intelligent Cloud, Productivity & Business Processes og Personal Computing. I det seneste kvartalsregnskab, som blev offentliggjort 24. april, var Microsofts samlede omsætning $56,2 mia. og et nettooverskud på $24,3 mia. svarende til en overskudsgrad på over 43%.

Intelligent Cloud er det største af de tre forretningsben og indeholder som blandt andet Microsoft Azure. Den del udgør omkring halvdelen af den samlede omsætning og er de seneste tolv måneder vokset med 15%.

I Productivity and Business Processes forretningsbenet finder man kendte produkter som Office 365, LinkedIn, Dynamics, Teams og Power Automate. Den del af forretningen omsatte i sidste kvartal for $18,3 mia., hvilket er 10% mere end for et år siden.

Deres tredje og sidste forretningsben hedder Personal Computing, og indeholder produkter som Windows, Windows Server, Surface, Gaming, Xbox. Det har grundet udfordrende makroøkonomiske vilkår haft en negativ vækst og viser en lille tilbagegang i omsætningen på 4% i forhold til sidste år. 

Hvorfor investere i Microsoft aktien?

I Horizon3 har vi stor tiltro til, at Microsoft vil fortsætte med at vokse deres forretning i mange år frem. Denne vækst vil ikke mindre været drevet af en lang, strukturel medvind inden for cloud computing, cybersecurity og nu også AI, som for alvor er begyndt at accelerere.

Microsoft har stærke markedspositioner og voksende voldgrave inden for alle tre områder og vi tror, at de vil styrke dem yderligere over de kommende år. Det ser vi allerede indikationer på i eksempelvis cloud forretningen, hvor Microsoft Azure i første kvartal 2023 voksede markant mere end deres Amazon Web Services, som er den største konkurrent på markedet.

Cloudrejsen er fortsat i sin spæde start og har alt andet lige mange års vækst foran sig. Vi mener, der er god sandsynlighed for, at Microsoft vil være én af de virksomheder, der vil drage størst fordel af migrationen fra kælder til sky. Det skyldes, at de allerede har en stærk position på markedet og en lang række konkurrencedygtige produkter, som kan tilbyde kunderne en komplet, integreret og effektiv løsning på deres IT behov. 

Microsoft er utrolig dygtige til at skabe synergier på tværs af deres produkter, hvilket gør, at flere kunder foretrækker at flytte infrastruktur og workloads hen til Microsoft. da det giver driftsmæssige fordele at samle tingene samme sted. Disse fordele kan både være i form af bedre funktioner, sikkerhed, automatisering, compliance etc.

En stort del af Microsofts imponerende udvikling gennem de seneste år, skyldes i høj grad CEO Satya Nadella og resten af ledelsesteamet. De har sammen skabt en virksomhed der virkelig forstår at eksekvere samtidig med, at de også investerer i innovation og fremtidige vækstmuligheder.

Her er deres nylige investering i ChatGPT en godt eksempel på noget, som kan føre til helt nye vækstmuligheder og på sigt måske kan udfordre Google Search. Deres satsning inden AdTech, hvor de har lavet et samarbejde med Netflix er et andet område, som kan udvikle sig til noget stort i fremtiden.

I Horizon3 opfatter vi Microsoft som en af de vigtigste og en, der er vanskelig for virksomhederne at komme uden om i deres digitale transformation. De har produkter i verdensklasse såvel som en stærk og skalerbar forretningsmodel, som samtidig er særdeles profitabel. Derudover har Microsoft en høj innovationskraft og en finansiel balance der er stærk nok til, at de kan realisere alle de gode ideer, de måtte få i fremtiden – forudsat konkurrencemyndigheder ikke siger stop.

Due diligence score

57

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Microsoft

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Microsoft aktien.

Strukturel medvind

Microsoft har strukturelle medvinde inden for cloud computing, cybersecurity og AI og vi tror, at de vil hjælpe virksomheden til at vokse mange år endnu.

Cloud computing

Vi tror på, at migrationen fra kælder til sky vil fortsætte de næste mange år, og at Microsoft er en af de virksomheder, der vil drage størst fordel af udviklingen.

Forretningsmodellen

Microsoft har mulighed for at vokse, uden at omkostningerne følger med. I det seneste kvartalsregnskab endte 34% af Microsofts omsætning som frit cash flow.

Optionaliteter

Vi mener, at Microsoft indeholder rigtig mange optionaliteter. Det er for eksempel inden for AdTech og AI, hvor de blandt andet har købt en ejerandel i ChatGPT.

Ledelsen

Vi mener, at Satya Nadella og resten af management teamet er blandt de bedste og mest fremsyndende i tech-sektoren.

Bundsolid balance

Microsoft har den måske stærkeste finansielle balance af alle verdens virksomheder. Det giver dem ro og mulighed for at gøre de rigtige ting.

Økonomiske forventninger for Microsoft aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Microsoft, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Microsoft aktien.

Læs mere om Microsoft

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Microsoft aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Læs mere om vores investeringsforening