Horizon3

Tendensen er positiv halvvejs inde i regnskabssæsonen

I fonden Horizon3 Innovation investerer vi langsigtet i innovative og markedsledende vækstvirksomheder med strukturel medvind, sundt cash flow, stærke finansielle balancer og ledelser, der også selv har hånden på kogepladen. Vi har en investeringshorisont på mindst fem år, så vores investeringscases får reel mulighed har at udspille sig – og skabe et konkurrencedygtigt afkast til fonden og dens medinvestorer.

13 af fondens 24 porteføljevirksomheder har nu offentliggjort regnskaber for det seneste kvartal. I den forbindelse vil vi gerne give en kort og foreløbig status på regnskabsæsonen. På vores investorwebinar torsdag den 7. september vil vi lave en komplet gennemgang af regnskabssæsonen. Både eksisterende og potentielle medinvestorer kan tilmelde sig webinaret nederst på siden.

Fondens virksomheder leverer endnu bedre end forventet

Vi har i tabel 1 herunder vist omsætningen og nettoindtjeningen per aktie for de 13 virksomheder, der foreløbigt har offentliggjort regnskaber for det kvartal, der sluttede 30. juni 2023. Vi har samtidig vist den procentuelle vækst i forhold til samme kvartal sidste år og markeret, om omsætningen var et beat eller miss i forhold til analytikernes konsensusforventninger.

Da omsætningsvækst er den vigtigste langsigtede value driver, er tabellen sorteret efter den procentuelle vækst i omsætningen.

Tabel 1 - Foreløbig status på fondens regnskabssæson
Virksomhed
Omsætning
Vækst
Beat/Miss
EPS
Vækst
Beat/Miss

Tesla

$24,93 mia.

47%

Beat

$0,91

20%

Beat

SoFi

$0,49 mia.

36%

Beat

-$0,06

45%

Beat

Confluent

$0,19 mia.

36%

Beat

$0,00

-

Beat

Cloudflare

$0,31 mia.

35%

Beat

$0,10

-

Beat

MercadoLibre

$3,42 mia.

32%

Beat

$5,16

112%

Beat

ASML

€6,90 mia.

27%

Beat

€4,93

39%

Beat

Block

$5,50 mia.

25%

Beat

$0,39

117%

Beat

Airbnb

$2,48 mia.

18%

Beat

$0,95

46%

Beat

Uber

$9,23 mia.

14%

Miss

$0,35

-

Beat

Microsoft

$62,82 mia.

12%

Beat

$2,94

9%

Beat

Amazon

$134,38 mia.

11%

Beat

$0,65

-

Beat

Apple

$81,80 mia.

- 1%

Beat

$1,26

5%

Beat

AMD

$5,36 mia.

- 4%

Beat

$0,58

- 45%

Beat

Der er fire virksomheder, hvis procentuelle vækst i indtjeningen ikke er vist. Det skyldes, at indtjeningen de seneste tolv måneder er gået fra at være negativ til at være positivt. I hvert fald før aktiebaseret aflønning.

I tabel 1 ses det, at alle virksomheder har haft en større nettoindtjening per aktie end forventet af analytikerne. Derudover har tolv af virksomhederne haft positivt vækst i indtjeningen i forhold til samme kvartal sidste år. Kun (NASDAQ:AMD) har konstateret en lavere indtjening end året før.

Kigger vi på omsætningen, er Uber (NYSE:UBER) den eneste som ikke kunne leve op til analytikernes forventninger. Her havde man regnet med en omsætning på $9,34 for andet kvartal – og fik $9,23 mia. Til gengæld leverede Uber det første overskud nogensinde, som oven i købet var 52% større end forventet.

Læs vores gennemgang af Uber regnskabet her

Sammenligner vi tallene i tabel 1 med S&P500 indekset, så har 84% af de 500 virksomheder indtil videre offentliggjort regnskaber. 79% har overrasket positivt, hvad indtjeningen angår, mens 35% af virksomhederne ikke har kunne leve op til de forventninger, der var sat til til omsætningen.

Set i det lys er vi rigtig glade for vores fonds foreløbige tal. Ikke mindst da vi driver en fond, der følger virksomhedernes langsigtede udvikling mere end de kortsigtede udsving i aktiekurserne.

Fintech, e-commerce og cloud har overrasket positivt

Det er for tidligt at drage endelige konklusioner på fondens regnskabssæson, men indtil videre har specielt fintech, e-commerce og cloud virksomheder overrasket positivt.

Starter vi med fintech virksomheder, så fortsætter SoFi (NASDAQ:SOFI) med at tiltrække nye kunder og øge deres omsætning. De er også tæt på at generere deres første overskud, som vi forventer sker i fjerde kvartal i år. Væksten i omsætningen var 36%, mens underskuddet er tæt på halveret siden første kvartal sidste år.

Block (NYSE:SQ), som offentliggjorde sit regnskab torsdag aften i sidste uge, har også klaret sig flot. Deres dækningsbidrag er en bedre indikator end omsætningen, og det er på tolv måneder øget med 27% til $1,87 mia. Størst har væksten været for Cash App, hvis dækningsbidrag er vokset 37% siden samme kvartal sidste år til $0,97 mia.

Block opjusterede ligesom SoFi i øvrigt forventningerne til resten af 2023.

MercadoLibre (NASDAQ:MELI) er både markedsledende inden for både fintech og e-commerce i Latinamerika. De har siden andet kvartal sidste år øget omsætning med 32% til i alt $3,42 mia. Endnu mere imponerede er det, når vi kigger på nettoindtjeningen, der er vokset med 112% til $0,95 per aktie. Overskuddet var samtidig 25% højere end analytikernes konsensusforventning.

Læs vores gennemgang af MercadoLibre regnskabet

Amazon (NASDAQ:AMZN) imponerede både i deres e-commerce og cloud forretning. Derudover er vi som investorer med hang til positivt cash flow glade for at se, at Amazon nu også der laver et positivt resultat trods fortsat store investeringer. Vi forventer, at vi i de kommende kvartaler og år vil se en fortsat vækst i indtjeningen hos Amazon.

Microsoft (NASDAQ:MSFT) og Cloudflare (NYSE:NET) har også medvind i deres cloudforretninger. Det forventer vi i øvrigt, at de vil have mange år endnu. Omsætningen fra cloudrelaterede services udgør nu for første gang mere end halvdelen af Microsofts omsætning.

Læs vores gennemgang af Microsoft regnskabet

I sidste halvdel af regnskabssæsonen venter flere regnskaber inden for fintech, e-commerce og cloud. På vores investorwebinar 7. september fortæller vi mere om, hvordan de har klaret sig.

Tilmeld dig vores investorwebinar

Torsdag den 7. september afholder vi et investorwebinar, hvor eksisterede og potentielle medinvestorer gratis kan tilmelde sig. Her giver vi en grundig status på fonden, investeringsstrategien, afkastet og de virksomheder, vi har investeret i.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening