Horizon3

Uber leverer for første gang et regnskab med overskud

Tirsdag kom Uber (NYSE:UBER), som vi i fonden for nyligt investerede i, med regnskab for årets andet kvartal. Vores argumentation var, at vi anså Uber som innovativ og markedsledende vækstvirksomhed, som snart vil blive profitabel. Den hypotese blev en realitet allerede tirsdag, hvor Uber offentliggjorde deres regnskab for årets andet kvartal.

Læs vores meddelelse om Uber købet

Regnskabet viste et driftsoverskud $0,33 mia., hvilket samtidig er det første i virksomhedens historie. Det var også næsten tre gange mere end analytikernes konsensusforventninger på $0,12 mia. Omsætningen var $9,23 mia. og 14% højere end andet kvartal sidste år.

Engagementet på Uber platformen er stærkt

I Horizon3 har vi aldrig været i tvivl om, at Uber har en særdeles attraktiv value proposition. En value proposition, som tiltrækker både bilejere verden over og millioner af kunder, som har brug for transport fra ét sted til et andet. 

Kigger man på antallet af kunder, som bestiller mindst én kørsel per måned, så er det tal på tolv måneder steget 12% til i alt 137 mio. Endnu bedre ser det ud, når man kigger på antallet af gennemførte ture. Her er tallet siden andet kvartal 2022 steget fra 1,87 til 2,28 mia., hvilket svarer til en vækst på 22%.

I figur 1 herunder har vi vist det gennemsnitlige antal månedlige ture per bruger på Ubers platform.

Figur 1 - Antal månedlige ture per bruger

Trenden i figur 1 viser, at det månedlige antal ture per bruger på tolv måneder er steget fra 5,1 til 5,6. Det er en stigning på knap 10%.

På earnings call fortalt CEO Dara Khosrowshahi, at flere anvender Uber som deres primære transportform. Ikke mindst i de store byer. Det stigende engagement er drevet af et højt serviceniveau, kort ventetid og konkurrencedygtige priser.

Det stigende engagement er også kommet chauffører og kurerer til gode, som i andet kvartal bogførte en rekordomsætning på $15,1 mia.

Den skalérbare forretningsmodel er blevet profitabel

I fonden Horizon3 Innovation vurderer vi, at Uber har en stærk value proposition og en voksende voldgrav, der blandt andet kommer fra voksende netværkseffekter. Samtidig er forretningsmodellen enorm skalérbar – og nu også profitabel.

I figur 2 har vi vist udviklingen i driftsresultatet (EBIT) siden første kvartal sidste år og frem til i dag. Tallene har vi sammenlignet med de konsensusforventninger, der har været fra analytikernes side.

Figur 2 - Udviklingen i driftresultater i mio. $

Der er to ting, vi glæder os over i figur 2. Den første er naturligvis, at Uber for første gang har lavet et overskud på driften, hvilket er et vigtigt kriterie for vores investeringsstrategi. Den anden ting er, at Uber er gået fra at underlevere til at overlevere på indtjeningen.

Kigger vi på det frie cash flow, så leverede Uber et positivt resultat på $1,1 mia., hvilket var markant bedre end forventningen på $0,7 mia. 

En svale gør ingen sommer, men i Horizon3 glæder vi os over, at det endelig er lykkes Uber at gøre deres forretningsmodel profitabel. Vi vil i de kommende kvartaler følge tæt med i, om udviklingen fortsætter samtidig med, at de også formår at øge omsætningen.

Vi har øget fondens investering i Uber

I Horizon3 var vi meget tilfredse med Ubers regnskab for andet kvartal. Eneste lille skår er, at de ikke helt leverede den omsætning, der var forventet. Omsætningen var $9,23 og en anelse under de forventede $9,34 mia. I vores bog opvejes det at indtjeningen og af, at de øgede deres guidance for næste kvartal.

Det flotte regnskab til trods, faldt aktiekursen næsten 6% tirsdag i forhold mandagens lukkekurs. Det så vi som en mulighed for at øge vores investering i Uber aktien, som før regnskabet var blandt fondens mindste.

Læs vores investeringscase for Uber

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil og investeringshorisont skal dette perspektiv på Uber regnskabet ej betragtes som en anbefaling om hverken at købe eller sælge Uber aktien.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation