Horizon3

MercadoLibre slår indtjeningsforventningerne med 25%

MercadoLibre (NASDAQ:MELI) offentliggjorde i aftes deres regnskab for årets andet kvartal. Det var et rigtig flot regnskab, som også slog analytikernes konsensusforventninger til både omsætning og indtjening. Renset for valutaudsving er omsætningen siden andet kvartal sidste år steget med 57% til $3,4 mia., mens nettoindtjeningen er steget fra $2,43 til $5,16 per aktie. Det er en vækst på 112%, hvilket også overraskende de fleste analytikere. Der var konsensusforventningen at nettoindtjeningen var på $4,10 per aktie.

Investorerne tog også godt imod regnskabet og sendte torsdag aktien op med næsten 14%. Det giver en kursstigning for året til dato på 56%.

E-commerce forretningen er vokset 47%

Starter vi med c-commerce forretningen, så er volumen på MercadoLibres platform på tolv måneder vokset med 47%, hvis tallene renses for valutaudsving. Det betyder også, at den for første gang i virksomhedens historie har passeret $10 mia. for et kvartal. Helt præcis endte volumen, som også kaldes gross merchandise volume, på $10,5 mia. for andet kvartal.

Kigger vi på omsætningen i e-commerce forretningen, så var den i andet kvartal $1,94 mia., hvilket også var en rekord. Det samme var antallet af solgte produkter, der på tolv måneder er vokset 18% til i alt 325 mio. produkter. Den store aktivitet var fordelt på 47,6 mio. kunder, hvilket er næsten 17% flere end for et år siden. 

Den flotte vækst var primært drevet af det brasilianske og mexicanske marked, som nu er de største efter Argentina.

I Horizon3 er vi meget tilfredse med udviklingen i e-commerce forretningen, som vokser i både volumen, omsætning og ikke mindst marginer. Kigger vi på MercadoLibres take rate, så er den på tolv måneder øget fra 16,4% til 18,4%. Den øgede take rate er kommet via indtjening fra især shipping og annoncer. 

På ledelsens telekonference fortalte CFO Pedro Arnt, at annonceindtægterne i andet kvartal svarede til 1,6% af gross merchandise volume. Det svarer til $168 mio. Det lyder måske ikke af meget, men det er et område i kraftig vækst – og særdeles profitabelt.

Endnu højere vækst i Mercado Pago

CFO Pedro Arnt gjorde på aftenens telekonference det klart, at fintech forretningen Mercado Pago har fuld damp på alle kedler. Det var også det indtryk, vi fik, da han fremlagde tallene for årets andet kvartal. 

Kigger vi på den totale betalingsvolumen i fintech forretningen, så var den i kvartalet $42,1 mia. Renset for valutaudsving er det hele 97% mere end for samme kvartal året før. Omsætningen nåede $1,48 mia., hvilket var 48% mere end året før, hvor omsætningen var $1,19 mia.

59% af omsætningen kom fra financial services, mens  40% kom fra credit revenue. I første kategori findes fx transaktionsgebyrer fra Mercado Pagos betalingsløsninger, mens den anden tæller renteindtæger fra udlån. 

I Horizon3 vurderer vi, at der gode muligheder for, at Mercado Pago kan vokse forretningen i mange år frem. På telekonferencen blev der talt meget om de langsigtede vækstmuligheder i fintech forretningen, hvor der stadig er en store grupper, der ikke har god adgang til ordentlige finansielle ydelser. Det gælder både kunder og erhvervsdrivende, som er de to målgrupper i MercadoLibres økosystem.

Antallet af unikke fintech kunder er på tolv måneder øget fra 38,2 til 45,4 mio. svarende til en vækst på næsten 19%.

Indtjeningen følger med omsætningsvæksten

I fonden Horizon3 vil vi gerne investere langsigtet i innovative og markedsledende vækstvirksomheder, men det er også afgørende for os, at væksten er profitabel. Og det er den for MercadoLibre.

I figur 1 har vi vist de sidste tolv måneders udvikling i overskudsgraden for MercadoLibre, som I perioden har øget driftsindtjeningen fra $250 til 558 mio. 

Figur 1 - Tolv måneder udvikling i overskudsgraden i %

Kigger vi på nettoindtjeningen, så er den på tolv måneder vokset fra $123 til $262 mio. Dels hjulpet af væksten men også af, at driften er blevet mere effektiv – og stordriftsfordelene større.

Nettoindtjeningen var $5,16 per aktie og 25% højere end konsensusforventningen på $4,10. Som langsigtede investorer er vil meget tilfredse med at se, hvordan MercadoLibre kan skabe en stærk indtjening samtidig med, at de investerer i virksomhedens innovation og vækst.

Vores investeringscase i MercadoLibre er intakt

Efter at have gennemgået regnskabet og lyttet til ledelsens telekonference er det vores klare vurdering, at vores investeringscase i MercadoLibre er intakt – hvis ikke ligefrem styrket.

Læs vores investeringscase for MercadoLibre

Vi er begejstrede over væksten og fremtidsudsigterne for både e-commerce og fintech forretningen såvel som samspillet mellem de to. Derudeover glæder vi os over, at MercadoLibre er begyndt at konvertere en større andel af omsætningen til indtjening og positivt cash flow.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil og investeringshorisont skal dette perspektiv på regnskabet ej betragtes som en anbefaling om hverken at købe eller sælge MercadoLibre aktien.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation