Horizon3

Nye fintech regnskaber, partnerskaber og kursmål

I fonden Horizon3 Innovation ejer vi aktier i en portefølje af fintech virksomheder, som alle har strukturel medvind, sund økonomi og dygtige og ansvarsfulde ledelser, som også selv har hånden på kogepladen. I indeværende uge har hele tre af dem været i vælten, hvilket jeg har skrevet lidt om herunder. 

Nu Holdings med endnu et imponerende regnskab

Tirsdag aften offentliggjorde Nu Holdings (NYSE:NU), som er virksomheden bag latinamerikanske Nubank regnskab for årets første kvartal. Det var som ventet et stærkt regnskab taget i betragtning, at de ultimo april meddelte markedet, at de nu har rundet flere end 80 mio. kunder.

Nubank har rundet 80 mio. kunder

Regnskabet viste en omsætning for første kvartal på $1,62 mia., hvilket var en 87% mere end første kvartal sidste år. Denne vækst var drevet af en voksende kundebase, som på tolv måneder er vokset fra 59,6 til 79,1 mio. såvel som en voksnede omsætning per kunde, der i samme periode er vokset 30% til $8,6 per kunde per måned.

Kigger vi på omkostningssiden, så var omkostningen per kunde $0,8 per måned sammenlignet med $0,7 i samme kvartal sidste år. Det er dog en forbedring i forhold til regnskabet for fjerde kvartal 2022, hvor omkostningen var $0,9 per kunde.

Den voksende omsætning og det stabile omkostningsniveau kan også ses indtjeningen, hvor nettooverskuddet for første kvartal var $142 mio. svarende til 8,8% af omsætningen. Det er en markant forbedring i forhold til samme kvartal sidste år, som viste et negativt resultat på $45 mio. 

Kvartalsregnskabet var Nubanks tredje på stribe med positiv nettoindtjening, hvorfor vi i fonden også har flyttet ejeranden fra at være en tier 3 position til at være en tier 2. Dette skal samtidig også ses som en styrket validering af fondens investeringscase i Nubank.

Læs vores investeringscase for Nubank

Nubanks aktiekurs er den seneste måned steget 35% i forventningen om, at regnskabet blev, som det blev.

Upstart indgår endnu en vigtig aftale

Vi udgav i sidste uge et kort skriv, som redegjorde for, hvorfor vi i fonden har genstartet en position i Upstart (NASDAQ:UPST). Den primære årsag til vores beslutning var, at Upstart ser ud til at fundet en god, vedvarende løsning på deres hidtige udfordringer med at afsætte deres AI godkendte lån til eksterne funding partnere.

Læs om de 5 årsager til geninvesteringen i Upstart

Hyposten om bedre og mere vedvarende funding partnere blev bekræftet allerede mandag, hvor Upstart offentliggjorde et nyt og spændende samarbejde med Castlelake. Samarbejdet vil hjælpe Upstart til lettere af slanke deres finansielle balance for lån, idet Castlelake har forpligtet sig til netop at aftage Upstart godkendte lån til en værdi af $4 mia.

Det er mere end fire gange det lånebeløb, som ved udgangen af første kvartal var bogført på Upstarts balance.

Investorerne har reageret positivt på nyheden om partnerskabet, hvorfor fonden allerede har lavet et urealiseret afkast på næsten 16% på de aktier, som blev købt for mindre end en uge siden.

Wedbush nedjusterer kursmålet for SoFi

SoFi (NASDAQ:SOFI) aktien har haft det svært den seneste tid trods et nyligt regnskab, som overgik analytikernes forvetninger til både omsætning og indtjening. Den primære årsag er, som vi ser det, at aktiekursen inden for én og samme uge er blevet nedjusteret hele to gange af Wedbush.

Wedbush’s seneste kursmål er $2,5 per aktie, hvilket er markant under det gennemsnitlige kursmål på $7,43. Det er også markant under gårsdagens lukkekurs, som var $4,96.

Nedjusteringen kommer i samme uge, hvor andre og mere anderkendte analytikere har hævet kursmålet til $8 per aktie. 

For os er udviklingen interessant, da den viser, hvordan mennesker  reagerer stærkere på skepsis end optimisme. Optimisterne er dog typiske dem, der på den lange bane laver det bedste afkast. 

Som langsigtede investorer i SoFi ser vi den seneste tids kursfald som en mulighed for at supplere i investeringscase, som efter vores opfattelse er intakt.

Læs vores investeringscase for SoFi

Aktiekursen er den seneste måned faldet 15%. Det har dog ikke ramt fonden nævnteværdigt, da det er en mindre tier 3 position.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på de mest innovative vækstvirksomheder i verden.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores investeringsstrategi