Horizon3

FAANG regnskaber, Fintech og nye kursmål

Regnskabssæsonen blev for alvor skudt i gang i denne uge med regnskaber for mastodonter som Microsoft og Amazon. Derudover offentliggjorde Cloudflare, som har ambitioner om at blive den fjerde store hyperscaler, også regnskab for deres første kvartal.

Læs mere om regnskaberne længere nede, hvor vi også har spændende nyt fra SoFi, Nu Holdings, Tesla og Kahoot.

Microsoft leverer stærkt kvartalsregnskab

Microsoft (NASDAQ:MSFT) offentliggjorde tirsdag et rigtig stærkt regnskab for deres tredje kvartal. Regnskabet viste en vækst i omsætningen på 7% til i alt $52,9 mia., hvilket var noget højere end konsensusforventningen på $51 mia. Overskuddet endte på $2,45 per aktie – og dermed mere end 10% højere end forventet.

Forud for regnskabet var der skabt en del tvivl om, hvorvidt Microsoft kunne fastholde de høje vækstrater i cloudforretningen i en periode, hvor mange virksomheder har holdt igen med investeringerne. Den tvivl blev bragt til skamme med en vækst på 27% for deres Azure cloud services. For hele Intelligent Cloud forretningen var væksten 16% til i alt $22,1 mia.

Forretningsområdet Productivity and Business Processen voksede 11% til en omsætning på $17,5 mia., mens Microsoft helt som ventet måtte konstatere et fald i omsætningen for Personal Computing. Her endte omsætningen på $13,3 mia. og 9% mindre end samme kvartal sidste år.

Driftsresultatet for tredje kvartal var $22,4 mia. svarende til 42% af omsætningen – $17,8 mia. endte som frit cash flow.

I Horizon3 ser vi i høj grad investeringscasen i Microsoft, som du kan læse via linket herunder, som værende intakt.

Læs vores investeringscase for Microsoft

Investorerne i Microsoft har taget godt i mod regnskabet, hvor aktiekursen siden offentliggørelsen af regnskabet er steget med 12%. Microsoft er den den største position i fonden Horizon3 Innovation.

Amazon regnskab med forbedret indtjening

I går aftes var turen kommet til Amazon (NASDAQ:AMZN), som også leverede et regnskab, som slog konsensusforventningerne til både omsætning og indtjening. 

På forhånd var der forventet en omsætning for første kvartal på $124,7 mia. og et nettooverskud på $0,20 per aktie. Omsætningen var $127,36 og dermed et par procent højere end forventet og 9% højere end i samme kvartal sidste år. Amazon Web Services, som er den mest profitable del af virksomheden, voksede 16% til en omsætning på $21,35 mia.

Kigger vi på driftsoverskuddet i Amazon, så var det $4,77 mia., hvilket er en stigning på 30% i forhold til for tolv måneder siden. Det nøgletal er efter vores opfattelse en mere retvisende målestok for indtjeningen end nettooverskud per aktie. Den primære årsag til det er, at Amazon har en stor aktiebeholdning i Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN), hvis værdiansættelse er særdeles volatil. Det har derfor også en tendens til at påvirke nettoverskuddet hvert kvartal, uden det siger noget om, hvordan Amazon som forretning har klaret sig. Driftsresultatet er derimod en god indikator for, hvor profitabel Amazon er som virksomhed.

Kigger vi på det frie cash flow, så har det også forbedret sig markant i løbet af de sidste tolv måneder, hvor det viste et underskud på $18,63 mia. Det viser stadig et underskud, som dog er skrumpet med 82%, til et minus på $3,32 mia.

Det negative frie cash flow skal ses i sammenhæng med de enorme CAPEX investeringer, Amazon foretager i udviklingen af både Amazon Web Services og e-commerce forretningen. Trækker man disse investeringer ud af regnskabet og kigger på driftens cash flow, så viser det et overskud på $54,33 mia. og en stigning på 38% i forhold til for tolv måneder siden.

Vores hypoteste er, at de enorme CAPEX investeringer med tiden vil flade ud og blive konverteret til indtjening og frit cash flow – og som langsigtede investorer har vi tålmodigheden til at vente så længe, at virksomheder udvikler sig godt.

Vi vil i den kommende uge opdatere vores investeringscase for Amazon og dele den på vores hjemmeside.

Cloudflare sænker vækstforventningerne

Torsdag aften kom også Cloudflare (NYSE:NET) med regnskab for deres første kvartal. Regnskabet – og specielt guidance for den nærmeste fremtid – levede ikke helt op til investorernes forventninger, hvorfor aktien faldt næsten 25% i eftermarkedet.

Starter vi med omsætningen, så var den for første kvartal $290,2 mio. og en anelse under konsensusforventningen på $290,8 mio. Det er samtidig 37% mere end for tolv måneder siden. For andet kvartal forventer de at sælge for $306 mio., hvilket er 4% mindre i forhold til analytikernes konsensusforventning på $319 mio.

For hele 2023 forventer Cloudflare at omsætte for $1,28 mia., og ikke $1,34 mia, som ellers var konsensusforventningen. 

Selv forklarede CEO Matthew Prince på aftenens telekonference, at det primært skyldes de nuværende makroøkonomiske forhold, som har udskudt og forlænget mange virksomheders købsprocesser. Han fortalte i aftes, at det er noget de arbejder hårdt på at løse, og at han ikke ser nogen fundamentale ændringer i virksomhedens langsigtede potentiale.

I regnskabet kan man da også se, at antallet af store kunder, som bruger mere end $100.000 årlig hos Cloudflare, er steget med 40% til 2.156 kunder. Omvendt kan vi også se, at net retention rate på tolv måneder er faldet fra 127% til 117%. Det tal viser, at de kunder der sidste år brugte $100 hos Cloudflare i år bruger $117 og ikke $127, som de ville have gjort sidste år.

Kigger vi på indtjeningen, så lavede Cloudflare et overskud på $0,08 per aktie, hvilket var en del mere end forventningen på $0,03. For hele året hævede de indtjeningsforventningerne fra $0,16 til $0,35 per aktie. 

For fondens vedkommende handler investeringscasen i Cloudflare først og fremmest om den langsigtede væksthistorie og mindre om, hvad der tjenes på bundlinjen her og nu. Vi anerkender, at mange kunder på kort sigt kan være tilbageholdende med deres investeringer, hvilket på telekonferencen også nævnes som den primære årsag til de dæmpede vækstforventninger til resten af året.

Vi vil i løbet af næste uge opdatere vores investeringscase for Cloudflare, som er en mindre tier 3 position i fondens aktieportefølje.

SoFi hæver indlånsrenten til 4,20%

SoFi (NASDAQ:SOFI) offentliggjorde i løbet af ugen, at de hæver indlånsrenten på opsparinger til 4,20%. Dermed overgår de Apple (NASDAQ:AAPL), som i sidste uge lancerede et opsparingsprodukt til 4,15% i indlånsrente. 

I fonden ejer vi aktier i både SoFi og Apple, og vi ser dem ikke som direkte konkurrenter. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

Det er vores holdning, at SoFi’s mission om at hjælpe deres kunder to get their money right er både langt bredere og dybere end det, som Apple kan tilbyde deres brugere. SoFi tilbyder nemlig deres mere end 5 mio. en value proposition, som handler om mere end bare betalinger og indlånsrenter.

Apple’s mission er at skabe unikke brugeroplevelser via hardware, software og services, hvor innovation er i højsædet. Det er efter vores opfattelse en mission, som giver Apple et stor, strategisk mulighedsrum, som på sigt og i princippet godt kunne indeholde en “iBank”, som kan blive en alvorlig trussel for SoFi – men der er et stykke vej dertil.

I den forbindelse ser vi frem til næste uges telekonference, hvor SoFi præsenterer deres regnskab for årets første kvartal. 

Nubank har rundet 80 mio. kunder

Tirsdag meldte Nu Holdings (NYSE:NU) ud, at de ved udgangen af første kvartal havde 79,1 kunder, og at de i løbet af april måned har rundet 80 mio. kunder, som var en stor milepæl. Fra første kvartal 2022 til første kvartal i år svarer det til en kundevækst på 33%, hvoraf specielt de nye markeder i Mexico og Columbia, har haft vind i sejlene i relation til at tiltrække nye kunder.

Udover en årlig kundevækst på 66% i Mexico og Columbia ser Nubank også en tendens i, at kunder tager flere services til sig. På den måde ser Nubank ud til at følge samme playbook, som på ti år har vokset det brasilianske marked fra ingenting til mere end 75 mio. kunder.

I pressemeddelelsen, som blev sendt ud tirsdag aften dansk tid fortæller CEO David Vélez, at de også oplever en vækst i den gennemsnitlige omsætning per kunde, da flere og flere services tages i brug på tværs af deres store kundeportefølje. Her er antallet at investeringskunder eksempelvis steget med 130% til i alt 9,2 mio. kunder i forhold til for tolv måneder siden. Volumen i Nubanks investeringsforretning er på tolv måneder vokset 36% til i alt $9,6 mia.

Den 15. maj frigiver Nubank regnskab for første kvartal, og vi glæder os til at høre mere om, hvor meget den gennemsnitlige omsætning per kunde er steget. For første kvartal i år er konsensusforventningen en omsætning på $1,54 mia. og et overskud på $0,02 per aktie.

Tesla øger forventningerne til årets investeringer

Mandag aften blev der meldt ud, at Tesla (NASDAQ:TSLA) forventer at årets CAPEX investeringer ender i intervallet mellem $7 og $9 mia. Det er $1 til 3 mia. mere end tidligere udmeldte forventninger.

Stigningen i de forventede investeringer skyldes, at Tesla ønsker at udnytte den stigende efterspørgsel efter eldrevne biler.  Dermed fremrykker de nogle af de investeringer, som ellers ville være kommet senere end i 2023.

Tesla offentliggjorde i sidste uge et regnskab for første kvartal der viste, at overskudgraden på et år er faldet fra 19,2% til 11,4%. Det store fald i indtjeningen skyldes udelukkende, at Tesla den seneste tid har sat priserne på deres biler kraftigt ned. Tesla er dog stadig blandt de mest profitable bilproducenter i verden. Derudover har de mere end $22 mia. i kontanter og ingen gæld.

Læs vores gennemgang af Tesla regnskabet

I Horizon3 mener vi, at store investeringer signalerer optimisme og tro på fremtiden, hvilket også var det vi hørte i sidste uge under telekonferencen, da man offentliggjorde kvartalsregnskab. De større end forventede investeringer er derfor heller ikke noget, der bekymrer os som langsigtede investorer.

DNB Markets øger kursmålet for Kahoot

Norske DNB Markets fordoblede i løbet af af ugen deres kursmål for Kahoot (OSLO:KAHOT.OL) fra 15 til 30 norske kroner. Det har givet et løft i virksomhedens aktiekurs, som i indeværende uge er steget cirka 14%.

Den primære årsag til det nye kursmål er, at DNB Markedets vurderer, at Kahoot har fået rigtig godt fat i de professionelle brugere, som viser stor betalingsvillighed. For første kvartal forventer DNB Markets en omsætning mellem $39 og $40 mio. , hvilket er en vækst på 15% i forhold til samme kvartal sidste år. På indtjeningssiden forventer de et EBITDA overskud på $10 mio. og dermed noget over analytikernes konsensusforventninger, som ligger omkring $3,5 mio.

Kahoot, som er fondens mindste position, kommer med regnskab 4. maj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores børsnoterede fond