Horizon3

nubank aktien logo

Investeringscase for Nubank aktien

Nu Holdings (NYSE:NU) er virksomheden bag brasilianske Nubank, som tilbage i 2013 blev etableret af David Vélez. Med afsæt i en kompromisløs god kundeoplevelse, design, teknologi og data science har Nubank på kun få år vokset sig til at være en af verdens største digitale banker.

Banken har i dag flere end 80 kunder og har på ti år vokset sig til at være blandt de ti største banker i helt Latinamerika. Langt størstedelen af kunderne er i Brasilien, mens de største potentialer for ny kundevækst er i Mexico og Columbia.

Nubank har i de sidste tre kvartaler lavet overskud, og indeholder efter vores vurdering mange af de elementer, der skal til for at blive en god compounder aktie.

Hvorfor investere i Nubank aktien?

Nubank har en net promotor score på 90, hvilket er i absolut verdensklasse og tre gange højere end sektorens gennemsnit, hvis man lytter til CustomerCauge. Den ekstremt høje kundetilfredshed hos Nubank har også betydet, at de i 2022 vandt en pris som det stærkeste brand i hele Brasilien. Det er i øvrigt første gang, at en bank opnår denne hæder.

Nubanks stærke value proposition slår tydeligt igennem på omsætningen, som på tolv måneder er vokset med hele 87% til $1,62 mia., som var omsætningen for første kvartal 2023. 93% af omsætningen kommer fra Brasiliens, mens Mexico og Columbia bidrager med de resterende 7%. 

I 2025 forventes det, at Nubank omsætter for cirka $12 mia., hvilket i så fald vil repræsentere en omsætningsvækst på 150% i forhold til omsætningen i 2022. Kigger man på Nubank’s evne til at leve op til analytikernes konsensusforventninger, så har de en track record på 100%.

Nubank’s omsætningsvækst er også begyndt at kunne ses på indtjeningen. Regnskabet for første kvartal 2023 viste et flot overskud på $142 mio., hvilket er en markant forbedring i forhold til samme kvartal året før, som viste et nettounderskud på $45 mio. Ser vi bort fra den aktiebaserede aflønning viser regnskaberne overskud på henholdsvis $182 og $10 mio.

Den høje vækst i Nubank er drevet af kontinuerlig høj kundetilvækst og loyale kunder, som over tid tager flere produkter og services i brug. På tolv måneder er den gennemsnitlige månedlige omsætning således steget fra $6,7 til $8,7 per kunde. De der har været kunde i banken længst tid, generer i gennemsnit en månedlig omsætning på $24. 

Vi tror, at der en god sandsynlighed for, at den gennemsnitlige omsætning per kunde vil vokse mange år endnu.

Udover den stærke value proposition er vi i Horizon3 også begejstret for Nubanks forretningsmodel, som både er skalérbar og profitabel. Trods en eksplosiv vækst i omsætningen på 87% de seneste tolv måneder, så har omkostningen per kunde holdt sig konstant omkring $0,8 per kunde.

Selv hævder CEO David Vélez, at Nubank kan servicere en kunde til en omkostning, der er 85% lavere end de traditionalle banker. Samtidig har de en net promotor score, der i gennemsnit er tre gange højere end etablerede banker i de markeder, som de konkurrerer på. Det har gjort, at hele 70% af nye kunder kommer på anbefaling fra andre kunder.

På kort sigt har vi ingen holdningen til, hvordan Nubank aktien udvikler sig, men på lang sigt tror vi, det er en god aktie at have i fondens portefølje.

Due diligence score

55

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Nubank

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Nubank aktien.

Strukturel megatrend

Den digitale transformation er en global megatrend, som endnu er på et tidligt stadie i Latinamerika.Vi forventer derfor, at Nubank vil drage fordel af dem i mange år frem.

Loyale kunder

Med en net promotor score på 90 har Nubank nogle af sektorens mest loyale kunder. Det giver en særdeles stærk konkurrencesituation.

Høj vækst

Nubank forventes at vokse omsætningen med 150% fra 2022 til 2025. Vi tror, der er gode odds for, at væksten vil fortsætte i mange år frem - også efter 2025.

Positiv cash flow

Nubank er i en fase med hypervækst. Trods det er de profitable og genererer positivt frit cash flow. Vi tror, på at de kommende års vækst vil påvirke indtjeningen positivt.

Stærk forretningsmodel

Nubank har en forretningsmodel, der er 85% mere omkostningseffektiv end de traditionelle banker. Samtidig er den også enorm skalérbar, hvilket er vigtigt for os.

Optionaliteter

Nubank har en høj innovationskraft, som vi tror, vil hjælpe dem til fortsat at udvikle nye produkter og services, som vil skabe værdi for deres kunder.

Økonomiske forventninger for Nubank aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Nubank, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet price/earnings multipel

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Nubank aktien.

Læs mere om Nubank

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Nubank aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond