Horizon3

Horizon3 lavede et afkast på 12,77% i første kvartal

Årets første kvartal ligger nu bag os. Og glædeligvis kan vi se tilbage på endnu et kvartal, hvor fondens investeringsstrategi leverede et afkast, som var bedre end både det danske og store udenlandske indeks. Efter omkostninger var fondens samlede afkast 12,77% for de første tre måneder af 2024. Det er næsten det dobbelte af det danske OMX25 indeks, som i første kvartal øgede værdien med 6,71%.

Tager vi de internationale briller på, så steg S&P 500 og det teknologitunge Nasdaq Composite indeks 10,16% og 9,11%. Den store Wall Street tech fund ARK Innovation måtte i første kvartal konstatere et negativt afkast på 4,37%.

I fonden er vi tilfredse med første kvartals afkast, og at vores investeringsstrategi har fortsæt de gode takter fra 2023, hvor det blev til et samlet afkast på 40,49%. Målt på de sidste tolv måneders afkast rangerer fonden Horizon3 Innovation stadig næstbedst i verden i Morningstar kategorien Global Large Cap Growth.

Semiconductors trak første kvartals afkast

Kigger vi på de 28 virksomheder i fondens aktieportefølje, så var afkastet i høj grad drevet af chipsektoren. Nvidia (NASDAQ:NVDA), ASML (AMS:ASML) og AMD (NASQAD:AMD) kommer således ind på tre af de fire øverste pladser målt på gennemsnitligt afkast i første kvartal.

I figur 1 nedenfor har vi vist det gennemsnitlige afkast for de otte aktier, som leverede et bedre gennemsnitligt afkast end de 12,77%, som var det samlede afkast i første kvartal. 

Figur 1 - Første kvartals gennemsnitlige afkast i %

Udover de tre ovennævnte virksomheder lavede også latinamerikanske NU Holdings (NYSE:NU) et rigtig flot gennemsnitligt afkast til fonden og dens medinvestorer i årets første tre måneder. Nvidia, NU Holdings, ASML og Amazon var ved udgangen af marts alle blandt de fem største positioner i fonden.

SaaS aktierne havde et vanskeligt første kvartal

Selv om vi overordnet set kun kan være tilfredse med afkastet for første kvartal, så var der også enkelte sten i skoene. Eksempelvis må vi konstatere at, at vi afkastmæssigt ikke blev belønnet for vores investeringer i flere af SaaS virksomhederne. Det gælder blandt andet Snowflake (NYSE:SNOW), MongoDB (NASDAQ:MDB) og UiPath (NYSE:PATH), som alle gav et negativt afkast til fonden.

Vi hæfter os dog ved, at alle tre virksomheder voksede både deres omsætning og indtjening mere end forventet af analytikerne i de kvartalsregnskaber, som blev offentliggjort i februar og marts måned. Derudover har alle tre stærke finansielle balancer med mange kontanter og ingen eller begrænset gæld. 

I fonden er det vores vurdering, at alle tre virksomheder også i næste kvartal vil slå analytikernes konsensusestimater til både salget og indtjeningen. Det er dog kun vores vurdering og en, som kan blive modbevist. Vores vurdering skal derfor heller ikke opfattes som en anbefaling til andre om at købe eller sælge aktier i de tre ovenfor nævnte virksomheder.

Risikomæssigt defineres både Snowflake, MongoDB og UiPath som tier 3 postioner i fondens portefølje.

Apple blev erstattet med nye aktier

I fonden valgte vi i første kvartal at sælge vores position i Apple (NASDAQ:AAPL). Det skyldes ene og alene en vurdering af, at Apple ikke længere kan leve op til fondens vigtige investeringskriterie om høj, fremtidig omsætningsvækst. Ikke at vi har noget som helst at udsætte på kvaliteten af virksomheden eller deres produkter.

Pengene fra salget af Apple aktierne er blevet geninvesteret i henholdsvis ServiceNow (NYSE:NOW) og Hims & Hers (NYSE:HIMS). Det er vores vurdering, at de to nye virksomheder har gode muligheder for at øge både omsætning, indtjening og deres frie cash flow betragteligt over de kommende år fem til ti år.

VI HAR ERSTATTET APPLE MED DISSE TO AKTIER

Udover ServiceNow og Hims & Hers, har vi i fonden også åbnet mindre tier 3 positioner i monday.com (NASDAQ:MNDY) og dLocal (NASDAQ:DLO). DLocal er en mindre, latinamerikansk fintech virksomhed, der hjælper nogle af verdens største virksomheder som eksempelvis Microsoft og Amazon med at gennemføre betalinger i emerging markets

Monday.com er en skalérbar samarbejdsplatform, som du han læse mere om via linket herunder.

LÆS VORES INVESTERINGSCASE FOR MONDAY.COM

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont skal fondens dispositioner i første kvartal ikke betragtes som anbefalinger til andre om hverken at købe eller sælge aktier i de fem virksomheder, der er nævnt i dette afsnit.

Første kvartal genererede rekordinflow til fonden

I første kvartal kunne vi udover et afkast på 12,77% også glæde os over et nettoinflow til fonden på mere end DKK 85 mio. Det var en ny rekord, som samtidig bragte fondens formue op på mere end DKK 150 mio. fordelt på cirka 1.000 langsigtede investorer.

Fondens inflow er kommet fra enkeltpersoner og holdingselskaber, der ønsker at investere langsigtet i innovative og markedsledende vækstvirksomheder med strukturel medvind, positivt frit cash flow, stærke finansielle balancer og dygtige ledelser, der også selv har hånden på kogepladen.

Udover enkeltpersoner og holdingselskaber modtog fonden i første kvartal den til dato største enkeltinvestering fra et familiekontor i Aarhus, der efter en grundig due diligence proces har valgt at konsolidere deres techinvesteringer hos Horizon3. Det er en milepæl, som vi er både stolte og ydmyge over, og som vi ser som en yderligere validering af fondens investeringsstrategi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation