Horizon3

Fonden har investeret i to nye virksomheder og solgt én

I Fonden Horizon3 Innovation har vi investeret i to nye virksomheder til porteføljen. Vi har samtidig solgt alle fondens aktier i Apple, som vi mener ikke længere lever op til fondens investeringskriterier. Fondens  aktieportefølje består herefter af 28 virksomheder, og holder sig dermed under ambitionen om en portefølje på højest 30 virksomheder.

Fondens afkast er år til dato 10,09% og 54,66% siden lanceringen 6. februar sidste år.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal fondens købs- og salgsdispositioner ikke betragtes som en anbefaling til andre om at gøre tilsvarende.

Vi har solgt fondens aktier i Apple

Som allerede skrevet har vi solgt fondens aktier i Apple (NASDAQ:AAPL). Vi har ikke noget som helst at udsætte på virksomheden Apple, men Horizon3 Innovation er en vækstfond, der investerer langsigtet i virksomheder med en lang vækstkurve foran sig. Den strategi skyldes, at der på lang sigt er en meget klar korrelation mellem virksomheders omsætningsvækst og aktiekursers udvikling.

Apple omsatte i 2023 for $383,29 mia.,hvilket faktisk var 2,80% mindre end året før. Fra 2023 til 2024 forventes væksten at blive på beskedne 1,28%, hvis der skeles til analytikernes konsensusforventninger. Tager vi længere briller på, forventes den gennemsnitlige omsætningsvækst at blive mindre end 6% årligt frem til udgangen af 2028. 

Det er for lang under fondens ambition om mindst 15% omsætningsvækst årligt. Der har det også indgået i overvejelserne, at Apple ikke har kunne leve op til omsætningsforventningerne i tre af de seneste syv kvartaler.

Apple har for nyligt også meldt ud, at de har stoppet deres ellers ambitiøse elbilsprojekt. Et projekt der ellers var store forventninger til. Dermed forsvinder en optionalitet og en potentiel ny, fremtidig vækstkurve. Ressourcerne fra det skrinlagte elbilsprojekt flyttes til AI projekter, som CEO Tim Cook har store forventninger til. 

Vi beholder Apple på kandidatlisen og genbesøger løbende casen. Her vil vi sær holde øje med, hvordan AI projekterne udvikler sig.

Vi har investeret i ServiceNow

ServiceNow (NYSE:NOW) tilbyder virksomheder en cloudbaseret platform, som hjælper dem med at automatisere deres processer og forbedre produktivitet, kunderservice og T-drift. Virksomheden har hovedsæde i Santa Clara i Californien og beskæftiger næsten 23.000 medarbejdere. Omsætningen var i 2023 for $8,97 mia.

Når vi kigger på ServiceNow, ser vi en virksomhed med stor strukturel medvind fra digitalisering, automatiske og ikke mindst AI, hvor de har konkrete løsninger på kundernes udfordringer. Dertil har de et stort uudnyttet vækstpotentiale og en forretningsmodel, der er både profitabel og skalérbar. 

Når vi lytter til aktieanalytikerne og de store IT analysehuse som eksempelvis Gartner, så nævnes ServiceNow også som værende den førende spiller på markedet.

I figur 1 nedenfor har vi vist analytikernes konsensusforventninger til ServiceNow’s omsætning fra 2023 og frem til 2030. Hypotesen er, at omsætningen vil vokse fra $8,97 mia. i 2023 til $30,46 mia. i 2030. Det er en hypotese, vi selvfølgelig vil validere løbende i takt med, at der kommer friske data.

Figur 1 - ServiceNow's forventede omsætning i milliarder $

Lykkes ServiceNow med at realisere vækstforventningerne i figur 1, vil det fra 2023 til 2030 svare il en gennemsnitligt vækst på 19%. Endnu mere optimistisk er analytikerne, når det kommer til indtjeningen. Den forventes at stige fra $10,78 i 2023 til $39,09 per aktie i 2030 svarende til en gennemsnitlig vækst på 20% årligt.

ServiceNow havde ultimo 2023 $8,1 mia. i kontanter og andre let omsættelige aktiver på deres balance og knap $1,5 mia. i langsigtet gæld. 30% af sidste års omsætning på $8,97 mia. blev konverteret til frit cash flow.

Fonden har også investeret Hims & Hers

Udover ServiceNow har fonden også investeret i amerikanske sundhedsplatform Hims & Hers (NYSE:HIMS). Via en digital platform tilbyder Hims & Hers online konsultationer og personificeret behandling inden for eksempelvis hudpleje, hårtab og vægttab. Det gør de på en måde, som er hurtigere, billigere og mere tilgængelig end traditionelle besøg hos enten en læge eller på en specialklinik.

Hims & Hers sluttede 2023 med 1,5 mio. abonnenter, som i gennemsnit betalte Hims & Hers $54 om måneden. Omsætningen var i 2023 $872 mio. og 65% mere end året før. Det frie cash flow var $47 mio. sammenlignet med et underskud på $33,8 mio. i 2022. 

Netop skiftet fra negativt til positivt frit cash flow har vægtet højt i vores beslutning om at investere i Hims & Hers. 

Kigger vi på analytikernes forventninger til fremtiden, så forventes Hims & Hers at øge omsætningen fra $872 mio. i 2023 til 2,85 mia. i 2030. Det svarer til en forventet gennemsnitlig vækst på 19% årligt. Vores forventning er, at en stigende del af omsætningen vil blive konverteret til indtjening og frit cash flow i årene fremover.

I figur 2 nedenfor er den forventede vækst i nettoindtjeningen per aktie vist. Tallene i figur 2 er baseret på konsensusforventninger fra de analytikere, der følger Hims & Hers. 

Figur 2 - Hims & Hers forventede nettoindtjening per aktie i $

Den forventede gennemsnit årlige vækst i nettoindtjeningen på aktie er hele 33% i perioden fra 2023 til 2030. Baseret på fredagens lukkekurs må investorerne betale $36,18 for én dollar af de forventede nettooverskud for 2024. Det mener vi er fair pris, når vi tager den høje forventede vækst in mente. I hvert fald hvis man er langsigtet investor, som vi er i fonden.

Som allerede nævnt skal fondens dispositioner ikke betragtes som anbefalinger om hverken at købe eller sælger aktier i nogen af de tre virksomheder nævnt i dette indlæg. Til det kender vi ikke læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation