Horizon3

Monday.com

Investeringscase for Monday aktien

Monday.com (NASDAQ:MNDY) er en cloudbaseret platform, der giver virksomheder og teams mulighed for at organisere, planlægge og styre deres arbejdsopgaver og projekter på en bedre måde end tidligere. Platformen indeholder en visuel og intuitiv grænseflade, hvor brugerne kan oprette tilpassede arbejdsprocesser, opgavelister, tidsplaner, og mere.

Udover den effektive og intuitive brugeroplevelse tilbyder monday.com også forskellige automatiseringer og integrationer med andre værktøjer og applikationer, såsom Google Workspace, Microsoft Teams, Zapier, Hubspot og mange flere. Det er med til at gøre monday.com til en vigtig og central platform i mange virksomheder. 

Monday.com har mere end 225.000 kunder verden over og omsatte i 2023 for knap $730 mio. Virksomhedens hovedkontor ligger i den israeliske storby Tel Aviv.

Hvorfor har vi investeret i Monday aktien?

Vi har i fonden besluttet at lave en langsigtet investering i monday.com, som vi synes matcher vores investeringskriterier. De første aktier i monday.com blev købt 3. januar 2024 til kurs $173,50 per aktie. Da vi ej kender læsernes investeringshorisont, risikoprofil og økonomi, skal fondens køb ikke betragtes som en anbefaling til andre om hverken at købe eller sælge aktier i monday.com.

Vores vurdering af monday. com er, at de har en attraktiv value proposition og et sticky produkt, som i stigende grad har fået en central plads i mange virksomheder. Deres net dollar retention rate på 110% og det faktum, at antallet af kunder der årligt bruger mere end $50.000 årligt ved udgangen af fjerde kvartal 2023 var vokset 56% i forhold til året før, er med til at validere denne hypotese.

Deres dækningsgrad på 90% vidner også om, at produktet heller ikke er underlagt høj prisfølsomhed. Det er også med til at indikere en stærk markedsposition, som er et væsentligt investeringskriterie for fonden.

Når vi kigger på forretningsmodellen hos monday.com er vi imponerede over deres evne til at konvertere deres omsætning til frit cash flow samtidig med, at de investerer i vækst og innovation. For fjerde kvartal 2023 var omsætningen $205 mio. og 35% højere end året før. Af den omsætning blev $55 mio. konverteret til frit cash flow svarende til 27% af omsætningen.

Den primære årsag til den høje frit cash flow margin er, at cirka 80% af alle kunder betaler forud et år ad gangen for adgang til til monday.com platformen.

Den samlede omsætning i 2023 var $730 mio., hvilket var en stigning på 40% i forhold til 2022. Kigger vi frem mod 2026 er det ifølge data fra Koyfin analytikernes konsensusforventning, at omsætningen vil mere end fordoble til  $1,50 mia. Det vil i så fald svare til en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 27%.

Kigger vi på nettoindtjeningen, så var den i 2022 $1,85 per aktie. Den forventes i gennemsnit at vokse med 39% om året til $3,82 per aktie i 2026. Disse tal er før aktiebaseret aflønning, hvilket er normal praksis for techvirksomheder i vækstfasen.

Monday.com aktien er en mindre tier 3 position i fondens aktieportefølje.

Due diligence score

50

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for monday.com

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for fondens investering i monday.com.

Strukturel megatrend

Monday.com understøtter den moderne måde, hvorpå mennesker samarbejder i det 21. århundrede. Vi tror på, at monday.com har en mulighed for at blive den foretrukne samarbejdsplatform i virksomhederne.

Høj stickiness

Vi oplever, at monday.com platform har en høj "stickiness" over sig. Det ses også på væksten af kunder, der brugere mere end både $50.000 og $100.000 om året hos monday.com.

Forretningsmodellen

Vi er begejstrede for forretningsmodellen, som er særdeles skalérbar og profitabel. Det skyldes ikke mindst, at op til 80% af kunderne betaler forud ét år ad gangen.

Høj vækst

Analytikernes konsensusforventning er, at monday.com vil øge deres omsætning fra $730 mio. i 2022 til $1.500 mio. i 2026. Det vil svare til en gennemsnitlig årlig vækst på 27%.

Sundt cash flow

Den frie cash flow margin er vokset fra 2% i 2022 til 28% i 2023. Vi tror, at en endnu større del af omsætningen vil konverteres til frit cash flow i takt med, at monday.com vil opnå større operating leverage i fremtiden.

Skin-in-the game

Ledelsen ejer mere end 10% af alle aktierne i monday.com. Samtidig har vi ikke noteret nogen salg de sidste tolv måneder trods det, at monday.com aktien er steget mere end 50%.

Økonomisk historik for monday.com aktien

Vi har herunder vist de seneste tre års økonomiske nøgletal for monday.com. Tallene er, hvis andet ikke er beskrevet, angivet før aktiebaseret aflønning.

Omsætning i mio. $

Dritsresultat i mio. $

Frit cash flow i mio. $

Sidst opdateret 15. marts 2024

Da vi ikke kender læserens økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge monday.com aktien.

Læs mere om monday.com

Herunder kan du læse vores nyheder og perspektiver på monday.com aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond