Horizon3

En uge med gode nyheder for fire af fondens virksomheder

Det har været endnu en spændende uge for flere af virksomhederne i fondens portefølje, som bliver ved med at tage vigtige skridt for at styrke deres i forvejen stærke markedspositioner. Det gælder blandt andet Microsoft, Datadog, Upstart og ikke mindst The Trade Desk, som på mandag erstatter Activision Blizzard i det amerikanske Nasdaq-100 indeks. 

Det kan du læse mere om herunder. Men vi starter med de friske inflationstal fra USA, som nu er faldet til et niveau, der ligger under det nuværende renteniveau fastsat af FED. Nederst varmer vi op til den kommende regnskabssæson, som for vores vedkommende starter i næste uge med regnskaber fra Tesla og ASML.

Den amerikanske rente er nu højere end inflationen

Onsdag kom der friske inflationstal fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics. De viste, at inflationen opgjort ved udgangen af juni måned er nede på 3%. Der er en anelse under analytikernes forventninger, der havde forudset 3,1% i inflationen. Samtidig er det markant under maj måneds inflation, som var 4%.

Inflationen i USA ligger nu mere end 2% under renteniveauet fastsat af FED. Tager vi de historiske briller på, kan vi se, at FED typisk stopper med rentstigninger, når netop renten er højere end inflationen. Der er vi nu og endda med et stort spænd til FED’s target rate, som er sat til mellem 5% og 5,25%.

Tilbage i september måned sidste år vurderede vi i Horizon3, at renten ville toppe ud omkring 5,3%. Det er ikke langt fra det niveau, renten befinder sig på lige nu. Lytter man til Jerome Powell, som er CEO for FED, kan vi forvente yderligere rentestigninger. Lytter man derimod til aktiemarkedet, er vi nok ved at nærme os rentetoppen.

Har du lyst til at læse eller genlæse vores perspektiv fra september sidste år på den amerikanske rentetop, så kan du finde det her.

Gartner fremhæver Datadog som markedsleder

Datadog (NASDAQ:DDOG), som leverer infrastruktursovervågning og sikkerhed af cloud-applikationer, er blevet anerkendt som en leder i Gartner’s Magic Quadrant for Applikations Performance Overvågning. Det er nu tredje år i træk, at Datadog bliver fremhævet som markedsleder af Gartner.

Læs mere om anerkendelsen fra Gartner her

Datadog CEO Amit Agawal udtalte, at virksomheden fortsætter med at udvide deres produktportefølje og lancere nye funktioner baseret på feedback fra deres kunder. Denne tilgang er et resultat af deres dedikation til at levere førende teknologi indenfor deres område, som samtidig er kundedrevet. 

I fonden Horizon3 Innovation ønsker vi at investere langsigtet i innovative og markedsledende virksomheder, der samtidig har lang strukturel medvind, positivt cash flow og dygtige ledelser. Anerkendelsen fra Gartner, som er verdens førende IT-analysehus, er på den måde med til at validere vores investeringscase for Datadog.

Datadog lancerer ny cost management funktion

I samme uge, som Gartner fremhæver Datadog (NASDAQ:DDOG) som markedsleder, lancerer Datadog en ny og kundedrevet funktion, som skal skabe bedre overblik over virksomhedernes omkostninger ved at drive IT i skyerne.

Traditionelt har det været en udfordring for virksomheder at håndtere og forstå deres reelle cloud-omkostninger, da disse data ofte er spredte og svære at samle. Og det øger risikoen for utilsigtede budgetoverskridelser. Problemet bliver kun større i takt med, at mere og mere af virksomhedernes IT flyttes fra kælder til sky.

Datadog har udviklet en række cloud cost management-værktøjer for at løse denne udfordring for deres kunder. Deres mål er at give kunderne et reelt overblik over deres udgifter og samtidig fremme en mere omkostningsbevidst kultur. Vi ser cloud cost mangement-værktøjerne som vigtige i relation til at drive IT i skyerne på en mere omkostningseffektiv måde.

Microsoft får grønt lys til opkøbet Activition Blizzard

Microsoft (NASDAQ:MSFT) har i denne uge fået grønt lys fra de californiske myndigheder til at fuldføre købet af Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI). Dommer Jacqueline Scott Corley valgte at afvise anmodningen fra Federal Trade Commission om at blokere opkøbet efter, at retten ikke fandt det tilstrækkeligt bevist, at opkøbet ville mindske konkurrrencen i betydelig grad. 

Godkendelsen fra retten i Californien kommer ikke uden forpligtelser for Microsoft. Blandt andet er det en betingelse, at spillet Call of Duty skal forblive tilgængelig for Sony PlayStation de næste ti år på samme niveau, som det er på Microsoft Xbox. Derudover er der indgået en aftale med Nintendo om at udgive samme spil til Nintendo Switch såvel som flere andre cloud-baserede spilplatforme. 

Retten i Californien har nu ansvaret for at beslutte, om opkøbet skal standes eller udsættes, indtil de administrative processer fra Federal Trade Commission er afsluttet. Den vurderes at kunne tage lang tid, da kommissionen allerede torsdag startede en ny sag, der skal forhindre opkøbet, som har en værdi på $75 mia.

I Horizon3 følger vi naturligvis med i sagen, som også har et uafsluttet juridisk forløb i Storbritannien.

The Trade Desk får plads i Nasdaq-100 indekset

Nasdaq offentliggjorde torsdag, at The Trade Desk (NASDAQ:TTD) vil erstatte Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) i Nasdaq-100 indekset fra mandag den 17. juli. Udskiftningen i indekset sker uafhængigt af den re-balancering af indekset, som blev offentliggjort tidligere på ugen, og som betyder, at big tech virksomhederne  vil få en mindre vægtning i indekset.

Læs vores investeringscase for The Trade Desk

I fonden Horizon3 Innovation ejer vi aktie i The Trade Desk, og hilser derfor placeringen i Nasdaq-100 indekset velkommen. Vi ser det først og fremmest som en anerkendelse af virksomheden, som har en ledende markedsposition inden for AdTech sektoren. Vi har som sådan ikke en holdning til, hvad det eventuelt kommer til at betyde for aktiekursen  – vel vidende, at The Trade Desk aktien alt andet lige vil komme til at indgå i flere fonde og ETF’er end hidtil.

Upstart får endnu en partner

Onsdag offentliggjorde Upstart (NASDAQ:UPST), at de har indgået et samarbejde med Arbor Financial Credit Union, som fremover vil bruge Upstart’s AI kreditvurderingsmodel til godkendelse af personlige lån.

Læs vores investeringscase for Upstart

Upstart har haft en vanskelig tid i et miljø med stigende renter, hvor de især har haft svært ved at sælge godkendte lån videre til deres partnere. På ledelsens telekonference for første kvartal  kunne de løfte sløret for konkrete samarbejder med lånepartnere, som er villige til at købe Upstart-godkendte lån over en hel konjunkturcyklus. Det fik os til at genkøbe Upstart aktien til fondens portefølje, der siden da har givet et gennemsnitligt afkast på næsten 70%.

Positionen i Upstart er blandt fondens mindste og vil forblive sådan, til vi har en stærkere validering af, at de nye og mere strategiske samarbejdspatnere rent faktisk også flytter lån fra Upstart’s balance til deres.

Tesla og ASML starter fondens regnskabssæson i næste uge

Onsdag i næste uge starter endnu en regnskabssæson for fonden med regnskaber fra Tesla (NASDAQ:TSLA) og hollandske ASML (AMS:ASML).

For Teslas vedkommende ved vi allerede, at de for årets andet kvartal har leveret flere biler end forventet af analytikerne. Det bliver spændende at se, hvordan den øgende efterspørgsel slår igennem på indtjeningen i Tesla. Derudover glæder vi os til at høre mere om den forestående lancering af Cybertruck, deres energiforretning og potentialet i kommercialiseringen af ladestationerne.

Hvad angår ASML, så forventer vi en omsætning for andet kvartal på omkring €6,7 mia. og en nettoindtjening på €4,58 per aktie. Vi forventer også at høre positivt nyt om salg af den produktionskapacitet, som ved udgangen af første kvartal mod sædvane endnu ikke var 100% udsolgt.

Vi vil i løbet af næste uge dele vores tanker om begge virksomheders kvartalsregnskaber.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening