Horizon3

Datadog aktie

Investeringscase for Datadog aktien

Datadog (NYSE:DDOG) er en amerikansk virksomhed, som har specialiseret sig inden for cloud monitorering. De tilbyder et af markedets måske førende overvågnings- og analyseværktøjer til virksomheder, som har behov for et komplet overblik over deres IT infrastruktur.

Datadog har en value propostion, der løser en reel problemstilling for deres kunder ved at gøre IT overvågning simplere og billigere, end det tidligere har været. Den opgave løser Datadog ved hjælp af dashboards, automatiske alarmfunktioner og real-time overvågning af kundernes IT infrastruktur.

Datadog beskæftiger cirka 5.000 medarbejdere og omsatte i 2022 for $1,68 mia. I 2025 forventes omsætningen at være mere end fordoblet til næsten $3,60 mia. Virksomheden er samtidig profitabel, har en solid finansiel balance og laver hvert kvartal et positivt fit cash cash flow.

Hvorfor investere i Datadog aktien?

I Horizon3 vurderer vi, at cloud computing er et område med lang, strukturel medvind. Og i takt med at virksomhedernes IT infrastruktur flyttes fra kælder til sky, vil behovet for Datadog’s produkter alt andet lige også stige. 

Datadog er allerede langt med at etablere sig som en førende spiller på markedet for cloud monitorering. Også hvis man ser på analyser fra Gartner, som allerede har udråbt Datadog markedsleder inden for Application Performance Monitoring and Observability

Kigger vi på Datadog’s seneste kvartalsregnskab, så er virksomhedens omsætning på tolv måneder vokset med 33% til i alt $482 mio. Samtidig kan vi se, at kunderne tager flere af Datadog’s produkter i brug og bruger flere penge hos Datadog end for et år siden. Eksempelvis er antallet af kunder, der bruger mere end $100.000 årligt vokset cirka 30% siden første kvartal sidste år. 

Derudover fortalte ledelsen på telekonferencen i forbindelse med første kvartals regnskab, at kunderne tager flere og flere af Datadog’s produkter i brug. Det er samtidig i en tid, hvor mange virksomheder har prioriteret hårdt i, hvad de bruger deres IT budgetter til.

Væksten i kundeengagementet er efter vores vurdering med til at bygge en større voldgrav for Datadog. Og af de tilvælges i en tid med ugunstige makroøkonomiske forhold er med til at validere, at deres value proposition er mere forretningskritisk, end hvad vi tidligere har vurderet.

Kigger vi på Datadog’s forretningsmodel, så er den både profitabel og skalérbar. Regnskabet for første kvartal 2023 viste, at 24% af virksomhedens omsætning blev konverteret til frit cash flow. Den profitable forretningsmodel har medvirket til, at Datadog også har en solid finansiel balance med et likviditetsberedskab på cirka $2 mia.

Datadog aktien er skabt gennem innovation, og der stærke finansielle balance gør, at de fortsat kan investere betydeligt i nye innovationsmuligheder. Det er der blandt andet kommet deres cloud security platform, som vi forventer meget af i fremtiden.

Datadog aktien er i skrivende stund steget knap 6% år til dato, hvilket er markant mindre end markedet og andre af de cloud baserede aktier.

Due diligence score

53

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Datadog

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Datadog.

Strukturel megatrend

Vi mener, at Datadog arbejder i et område med lang, strukturel medvind. Og vi tror, at behovet for Datadog's produkter vil stige i takt med, at IT flyttes fra kælder til sky.

Høj vækst

Vi mener at Datadog har gode chancer for at fordoble omsætningen fra 2022 og frem til udgangen af 2025.


Kundeengagement

Vi mener, at det voksende kunde-engagement vil hjælpe Datadog til at vokse profitabelt samtidig med, at det skaber en voksende voldgrav.

Stærk forretningsmodel

Vi mener, at Datadog har en både profitabel og skalérbar forretningsmodel. I årets første kvartal voksende omsætningen 33% med en fri cash flow multipel på 24%

Høj innovationskraft

Vi tror på, at Datadogs innovationskraft vil hjælpe dem til at identificere og udvikle nye muligheder. Det kan eksempelvis være inden for IT sikkerhed.

Solid balance

Med mere end $2 mia. i kontanter og andre let omsættelige aktiver har Datadog ro på bagsmækken - og mulighed for at gøre de rigtige ting på den rigtige måde.

Økonomiske forventninger for Datadog aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Datadog, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet price/earnings multipel

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Datadog aktien.

Læs mere om Datadog

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Datadog aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond