Horizon3

Tre af fondens virksomheder er helt i front inden for AI

I fonden Horizon3 Innovation investerer vi langsigtet i virksomheder, der er markedsledere inden for områder, hvor vi vurderer, at der vil være en lang, strukturel medvind. Et af de investeringsområder er kunstig intelligens, som i daglig tale omtales som AI. I fonden tror vi på, at det vil være et interessant investeringsområde i mange år frem.

Vi er dog bevidste om, at mange AI projekter og investeringscases ikke vil kunne leve op til investorernes forventninger, som er skruet op til højder, som ikke er set siden dot.com-æraen i slutningen af nullerne. Vi ser os derfor godt for, inden vi lader de store AI-forventninger indgå som et centralt element i vores investeringscases.

For os er det derfor vigtigt, at AI-teknologi bliver omsat til attraktive value propositions og profitable forretningsmodeller, som kunder vil betale for – og virksomhederne kan tjene penge på at levere. Uden de to ting er det tvivlsomt, om ny teknologi vil blive omsat til høj vækst og frit cash flow, som er to af fondens investeringskriterier.

Tre af de virksomheder i fondens portefølje, som lige nu er i forreste felt inden for AI, og som samtidig lever op til vores investeringskriterer, er Microsoft (NASDAQ:MSFT), Nvidia (NASDAQ:NVDA) og Tesla (NASDAQ:TSLA). 

Morgan Stanley nævner Microsoft som topvalg inden for AI

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley (NYSE:MS) har udråbt Microsoft (NASDAQ:MSFT) som topvalg inden for generative AI. Samtidig hæver de kursmålet for Microsoft aktien til $415 per aktie, hvilket er 22% højere end gårsdagens lukkekurs på $341,27.

Bull casen for Microsoft kommer på baggrund af Morgan Stanley’s CIO Survey, hvor 27% af de adspurgte IT-direktører verden over svarer, at de inden for de næste tolv måneder vil integrere Azure Open AI services i deres forretning. 22% af dem svarer, at de også vil udnytte muligheder inden for Microsoft 365 til at drive generative AI.

Læs vores investeringscase for Microsoft

Microsoft er lige nu den største position i fonden, hvilket ikke mindst skyldes deres strukturelle medvind inden for cloud computing, cybersecurity og AI. Der har de blandt andet en stor ejerandel i OpenAI, som er virksomheden bag ChatGPT.

Vi mener, at Microsoft er en af de bedst positionerede virksomheder til at drage fordel af mulighederne inden for AI.

Nvidia har opkøbt OmniML

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) fortsætter med at opruste inden for AI-kapløbet, hvor de er i fuld gang med at investere i udviklingen af et AI-økosystem. Her har de blandt andet investeret i spændende startups som  Inflection AI, RunwayML og Cohere. 

I denne uge offentliggjorde NVIDA så, at de har købt virksomheden OmniML, som har specialiseret sig inden for machine learning. Her har de ved hjælp af deres Omnimizer-platform lykkes med at gøre beregningstunge ML-modeller mindre, så de kan kan køre på mindre kraftfuld hardware end hidtil. 

NVIDIA’s strategiske fokus inden for biler, robotter og droner in mente, vurderer vi det som et spændende opkøb, som vil styrke deres i forvejen stærke markedsposition inden for AI og ML.

Læs vores investeringscase for NVIDIA

NVIDIA har i dag tre tilbud inden for Edge AI, som købet af OmniML vil kunne styrke. Det er EGX-platformen til tunge beregninger, IGX-platformen til industriel anvendelse og Jetson til autonome maskiner og indlejrede edge-opgaver. Ved at udnytte mulighederne i Omnimizer platformen vil disse platforme alt andet lige kunne gøres endnu mere effektive, uden at behovet for mere hardware vokser tilsvarende.

Tesla gentager håbet om selvkørende biler i 2023

Elon Musk har flere gange talt om de store ambitioner, Tesla (NASDAQ:TSLA) har inden for selvkørende biler. Igennem længere tid har Elon Musk talt om, hvor tæt Tesla er på et at kunne levere en 100% selvkørende bil, som har en niveau 5 godkendelse af deres selvkørende FSD software.

For nylig gentog Elon Musk i et interview, at han mener, at de er meget tæt på at nå gennem nåleøjet, og at det forhåbentligt allerede sker i 2023. I fonden er vi bevidste om muligheden i selvkørende biler, men ved også, at det langt fra er første gang, at Elon Musk har rejst forventninger om 100% selvkørende biler. I fonden ser vi det som en rigtig interessant optionalitet, som vi naturligvis følger meget med i.

Læs vores investeringscase for Tesla

På kerneforretningen var det også en god uge for Tesla, som søndag offentliggjorde leveringstal for årets andet kvartal. Her leverede de i alt 466.140 biler, hvilket var cirka 4% mere end forventet af analytikerne. De flotte væksttal har smittet af på Tesla-aktien, som indtil videre er steget med 8% i denne uge.

Vi glæder os til Teslas telekonference 19. juli, hvor vi udover regnskabstallene for andet kvartal også forventer at høre mere om den selvkørende FSD-software.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Bliv medinvestor i vores investeringsforening