Horizon3

Tesla logo

Investeringscase for Tesla aktien

Tesla (NASDAQ:TSLA) er verdens største producent af elbiler, hvor deres Tesla 3 er blandt de fem mest solgte bilmodeller, når man måler på verdensplan. Med en forventet årlig gennemsnitlig vækst på 50% har Tesla potentiale til at blive en af de største og mest indtjenende bilproducenter overhovedet.

Tesla’s mission er at sige farvel til en æra med fossile brændstoffer, hvilket blandt andet har fået dem til at tænke længere end bare til biler. For eksempel har de lanceret Tesla Solar Panels, som producerer solenergi nok til at forsyne alle Tesla’s fabrikker med energi og samtidig lade samtlige Tesla biler op med el hver dag.

Hvorfor investere i Tesla aktien?

Hos Horizon3 opfatter vi Tesla som en af verdens allermest innovative vækstvirksomheder overhovedet. De har vist, at de kan tage konkurrencen op mod globale mastodonter, og at de kan vokse hurtigere og mere profitabelt end dem. 

Andet kvartal 2023 har været præget af flere prisnedsættelser med det formål at udbrede fossilfri bilkørsel. Det har resulteret i en omsætningsvækst på 47% i forhold til samme kvartal sidste år. For andet kvartal var omsætningen $24,29 mia.

Prisnedsættelserne til trods havde Tesla i det seneste kvartal en overskudsgrad på 9,6%, og er stadig mere profitable end bilindustriens gennemsnit. På den måde kan Tesla – modsat mange af deres konkurrenter –  vokse profitabelt samtidig med, at de kan investere i innovation og effektiviseringer. 

Med en markedsandel på kun knap 4% i Nordamerika og mellem 2% og 3% i Kina og Europa vurderer vi, at Tesla stadig har en lang vækstkurve foran sig. Deres Model Y er således lige nu også den mest solgte bil globalt.

Tesla bekræftede på deres earnings call 19. juli, at de stadig forventer at sælge 1,8 mio. biler i 2023 med deres nuværende produktsortiment. I fremtiden forventer vi, at Cybertruck og Tesla Semi vil bidrage til en yderligere accelerering af væksten.

Derudover er der endnu ikke udnyttede optionaliteter i form af billigere bilmodeller i prisniveauet omkring $25.000 per bil. På aktionærmødet 16. maj bekræftede CEO Elon Musk, at de vil lancere to biler i det segment. Og at efterspørgslen forventes at være 5 mio. biler årligt.

Den hellige gral for Tesla’s automotive forretning er fully autonomous driving, som samtidig er en afgørende forudsætning for at realisere visionen om Robotaxi. Tesla’s FSD beta software har til dato kørt næsten 500 mio. km og forbedrer konstant både køreegenskaberne og sikkerheden. Direkte adspurgt svarede Elon Musk på Tesla’s earnings call 19. juli, at han tror, der er en god mulighed for, at de når helt i mål med autonomous driving i løbet af 2023.

Om det lykkes, vil kun tiden vise. 

Vi forventer os også meget af Tesla’s Energy Generation and Storage forretning, som ved udgangen af første kvartal 2023 udgjorde 6,2% af virksomhedens samlede omsætning. De sidste tolv måneder er den del af forretningen vokset med 74% til en kvartalsomsætning på $1,51 mia. Dækningsbidraget fra energiforretningen er på tolv måneder vokset fra 11,2% til 18,4% og nærmer sig nu samme indtjeningsevne som bilforretningen.

På sigt forventer vi, at Energy Generation and Storage forretningen vil udgøre en markant andel af Tesla’s samlede salg og indtjening.

Ved udgangen af andet kvartal 2023 havde Tesla en kontantbeholdning på $23,1 mia. og modsat mange konkurrenter stort set ingen gæld.

Due diligence score

56

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Tesla

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Tesla aktien.

Strukturel megatrend

Vi tror på, at Tesla er en af de virksomheder, der vil have allerstørst fordel af den strukturelle megatrend inden for fossilfri bilkørsel.

Høj vækst

Med en markedsandel på kun 4% i USA og Canada og omkring det halve i Europa og Kina tror vi, at Tesla vil kunne vokse sin automotive forretning mange år endnu.

Solid bundlinje

Trods gentagende prisnedsættelser på deres biler, er Tesla stadig blandt de bedst indtjenende bilproducenter. Vi tror på, de vil fortsætte og udbygge den position.

Selvkørende software

Den selvkørende FSD software er den hellige gral for Tesla og en afgørende forudsætning for tilblivelsen af Robotaxi. Elon Musk, at Tesla når målet i 2023.

Nye bilmodeller

Udover lanceringen af Cybertruck og Tesla Semi forventer vi, at Tesla på sigt vil lancere to bilmodeller til det billige prissegment og en varevogn til erhvervsmarkedet.

Energiforretningen

Vi tror på, at Energy Generation and Storage forretningen vil vokse markant og komme til at fylde en betydelig del af Tesla's omsætning og indtjening.

Økonomiske forventninger for Tesla aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Tesla, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Tesla aktien.

Læs mere om Tesla

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Tesla aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond