Horizon3

Nvidia

Investeringscase for Nvidia aktien

Nvidia (NYSE:NVDA) er et amerikansk globalt teknologiselskab, som er verdens største inden for GPU design. Nvidia fremstiller ikke selv produkterne direkte, men bruger i stedet andre virksomheder der specaliserer sig i de forskellige stadier af chipudviklingen. Man inddeler sine forretningsområder i henholdsvis Datacenter, Gaming, Automotive, Professional Visulization og OEM and Others. Datacenter er blevet det største forretningssegment efterfulgt af Gaming. 

Nvidia har udviklet sig fra at være en leverandør af gaming grafikkort til at være en full-stack computing firma, der også leverer software på toppen. Man har eksempelvis investeret kraftigt i CUDA, som er et softwarelag der giver direkte adgang til GPU’ens virtuelle instruktionssæt og parallelle beregningselementer til udførelse af computerkerner. CUDA er i dag en af årsagerne til at Nvidia har etableret en betydelig voldgrav for deres datacenter segment. 

Hvorfor investere i Nvidia aktien?

Kigger vi på gaming-segmentet, så er Nvidia klart den største aktør inden for GPU. Spil bliver i dag mere og mere grafiktunge, og der er et uendeligt kapløb om at få de bedste ydeevner og visuelle oplevelser. Derudover er der også andre tendenser som understøtter sektorens vækst, såsom popularisering af free-to-play spil, esport, streaming og metaverse. I 2020 lancerede Nvidia en cloud-spiltjeneste kaldet GeForce NOW, som er et forsøg på at generere en ny abonnementsintægt. Tjenesten koster $10 om måneden og målretter sig de forbrugere som mangler den nødvendige hardware til at spille de nyeste grafiktunge spil. Man har allerede fået over 10 millioner abonnenter på denne løsning. 

Hos Horizon3 ser vi også et enormt potentiale i autonome køretøjer, hvor Nvidia investerer store beløb. Man har blandt andet fornyeligt indgået en ny aftale med Lucid, BYD, Mercedes-Benz og Jaguar som skal være med til at udvikle Drive Hyperion 9, som kommer til at fungere som centralnervesystemet i selvkørende teknologi. Det skal ses som en 360 grader sensor, der hjælper en bil med at se sine omgivelser. Huang Jensen nævnte til GTC konferencen, at man allerede har en ordrepipeline på $11 milliarder i løbet af de næste seks år. Derudover nævnte han også, at selvkørende teknologi bliver en af de største AI-industrier i verden, og at det med stor sandsynlighed bliver Nvidia’s næste milliardforretning. 

Datacenter-segmentet er blevet et virkelig attraktivt marked for Nvidia. Specifikt er Nvidia’s GPU’er blevet standarden for at accelerere arbejdsbelastninger som for eksempel analyse, kunstig intelligens og videnskabelig databehandling. Faktisk satte virksomheden rekord ved MLPerf-benchmarks, som er en række tests designet til at måle ydeevnen af AI-beregningsplatforme. Samlet set kontrollerer Nvidia lige nu omkring 85% af markedet for supercomputeracceleratorer.

Afrundingsvis ser vi meget positivt på fremtiden for Nvidia, som vi mener befinder sig i et attraktivt marked, hvor der fortsat er høj vækst og nye forretningsmuligheder.

Due diligence score

55

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Nvidia

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Nvidia aktien.

Høj efterspørgslen

Der er utrolig høj efterspørgslen på Nvidias GPU'er. Derudover bliver udbredelsen også større og Nvidia er stærkt positioneret til denne udvikling.

Høj vækst

Vi tror på, at Nvidia vil opnå høj vækst i deres forretning de næste mange år. Især indenfor AI, Datacenter og Automotive ser vi et enormt potentiale.

Stærk forretningsmodel

Vi mener, at Nvidia har en skalérbar og særdeles profitabel forretningsmodel, som udadtil ser ud til at blive forstærket med tiden.

Høj voldgrav

Vi mener, at indgangsbarrieren er utrolig høj, hvilket gør det svært for andre at komme ind på markedet.

Netværkseffekten

Vi tror på, at Nvidia vil opnå væsentlige netværkseffekter i takt med, at de hjælper virksomheder med at løse AI/ML-relateret problemstillinger.

Høj innovationskraft

Vi tror på, at deres innovationskraft er stærk nok til, at de fortsat vil være på forkant og udnytte de muligheder, der opstår.

Økonomiske forventninger for Nvidia aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Nvidia, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Nvidia aktien.

Læs mere om Nvidia

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Nvidia aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Læs mere om vores investeringsforening