Horizon3

Nye produktlanceringer og høj efterspørgsel efter AI chips

Det har været en turbulent uge på aktiemarkederne. Det har heldigvis ikke handlet om virksomheder i fondens aktieportefølje, som ikke eksekverer som de skal. Derimod har de makroøkonomiske omstændigheder fyldt meget, hvor vi blandt andet tirsdag var vidne til, at den 10-årige amerikanske rente rundende 4,8%. Siden er den dog faldet en smule tilbage – og lukkede i går i 4,72%.

Horizon3 Innovation er ikke en makrofond, men en fokuseret fond, der investerer langsigtet i de mest innovative og markedsledende vækstvirksomheder med strukturel medvind, sundt cash flow, stærke finansielle balance og dygtige ledelser med skin-in-the-game. I fonden tror vi på, at netop den investeringsstrategi på lang sigt vil klare sig godt – og også  bedre end indeksene.

Retter vi derfor fokus mod virksomhederne i fondens portefølje, så har er der nyt fra og om blandt andre Uber, Tesla, SoFi og Nvidia, inden vi slutter med en interessant undersøgelser fra Shanghai Jiao Tong University i Kina. Jeg kan med det samme sige, at den har ramt hele Horizon3 holdet hårdt på det personlige plan.

Uber lancerer ny service med dobbelt value proposition

Uber (NYSE:UBER) lancerede i løbet af ugen en nye service, som skal gøre livet lettere for brugerne og samtidig indtjeningen højere for chaufførerne. Det er det, som vi kalder en dobbelt value proposition, og som er vigtige for en platformsbaseret forretningsmodel.

Den nye service går kort fortalt ud på, at Uber nu kan afhente pakker på kundens egen adresse og aflevere dem til videre distribution hos fx UPS og FedEx. Prisen bliver en fast pris på $5 per levering, som samtidig sparer kunden tiden og besværet med selv at skulle indlevere pakker de rigtige steder.

På chaufførsiden giver lanceringen af den nye service en ny mulighed for at øge indtjeningen gennem en større udnyttelsesgrad af bilerne. Ved udgangen af sidste kvartal lå indtjeningen til chaufførerne på et historisk højt niveau.

SoFi lancerer Buy-now-pay-later produkt gennem Galileo platformen

Også SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) har i denne uge lanceret et nyt produkt. Denne gang var det Galileo platformen, som er en slags Amazon Web Services for fintech virksomheder, der lancerede et buy-now-pay-later produkt til de digitale banker, som benytter sig af platformen.

Antallet af bankkonti  der totalt set driftes på Galileo platformen var ved udgangen af andet kvartal 129 mio., hvilket var 11% flere end året før. Omsætningen var $87,6 mio. svarende til knap 18% af virksomhedens samlede omsætning.

Som langsigtede investorer i SoFi Technologies er vi meget begejstrede for Galileo platformen. Det sikrer nemlig en indtjeningen for SoFi Technologies uafhængigt af, hvordan deres egen bank klarerer sig. Dermed ikke sagt, at bankdelen ikke klarer sig godt, for det gør den. 

SoFi aktien er indtil videre steget 66% i år.

Efterspørgslen for Nvidia AI chips forventes endnu større i 2024

De fleste investorer er allerede bekendt med den enorme efterspørgsel, som Nvidia (NASDAQ:NVDA) i år har oplevet for deres H100 AI chips. Er man i tvivl behøver man kun at kaste et blik på udviklingen i dette års omsætning, indtjening og ikke mindst aktiekurs, der siden nytår er steget mere end 200%.

På det seneste har spørgsmålene om, hvorvidt væksten kan fortsætte, været mange. Og svarene på spørgsmålene har mindst været lige så mange, hvis man skeler til udsvingene i analytikerestimaterne fra de kommende års omsætning herunder. Kigger vi frem mod 2026, så svinger estimaterne fra $66 til $170 mia. i omsætning med et konsensusestimat på cirka $95 mia.

Figur 1 - Nvidia omsætningsforventninger
Nvidia omsætning

Lytter vi til en historie fra Financial Times, kunne noget tyde på, at Nvidia i hvertfald vil leve op til de fremtidige konsensusestimater. Der refereres der nemlig til samtaler med kilder tæt på industrien, som hævder, at de allerede har udsolgt af de populære H100 chips langt ind i 2024.

Samme kilder fortæller endvidere, at Nvidia er i fuld gang med at forberede sig på at kunne producere 1,5 til 2 mio. H100 chips næste år. Til sammenligning forventes de i år at levere 0,5 mio. Så potentielt et markant løft i forhold til 2023, som i givet fald vil overraske de fleste analytikere, hvis man skeler til figur 1.

Om prisniveau og marginer vil ligge på samme høje niveau som i 2024 fortæller historien ingenting om. Det er heller ikke salgstal vi i fonden som sådan forventer. Men det fortæller lidt om, at estimater og forventninger ligeså vel kan overraske positivt som negativt.

Amerikanske chip-producenter lægger angiveligt pres på Biden administrationen

Vi fortsætter lidt ned af chipsporet. Fra vores kilder i Taiwan er der historier om, at Nvidia (NASDAQ:NVIDA), Intel (NASDAQ:INTC), Qualcomm (NASDAQ:QCOM) og andre amerikanske chipproducenter angiveligt forsøger at overbevise Biden administrationen om at være mindre restriktive overfor Kina, når det kommer til salg af chips. 

Hovedargumenterne går på, at det udover at skade omsætningen blandt de amerikanske leverandører, faktisk heller ikke gør noget godt for planerne om at opføre ny produktionskapacitet i USA. Dermed kan restriktionerne reelt blive en hæmsko for den langsigtede udvikling af den amerikanske chip-industri.

Vi er naturligvis opmærksomme på chip-krigen mellem USA og Kina, som også påvirker hollandske ASML (NASDAQ:ASML). Det er stadig vores hovedscenarie, at både USA og Kina begge vil tabe for meget ved en eskalering af chip-krigen, og at de derfor alt andet lige også bevare fornuften. Men det er selvfølgelig ikke et scenarier vi kan garantere.

Tesla sænker priserne endnu engang

Tesla (NASDAQ:TSLA) har endnu engang sænket priserne på den populære Model Y.

Om end det ikke er uden irritation for fonden, så kommer det heller ikke som en stor overraskelse. Tilbage i juli måned, hvor seneste earnings call blev afholdt, fortalte Elon Musk, at den fremtidige prisstrategi nok var korreleret med renteniveauet. Hvis renten skulle op, var yderligere prisreduktioner nok det mest sandsynlige, hvorimod det modsatte scenarie kunne komme i spil, hvis renten bliver nedadgående.

Læs vores gennemgang af regnskab og earnings call for andet kvartal

I fonden er vi langsigtede investorer i Tesla og alle de andre virksomheder, vi ejer aktier i. Vi kender derfor også bevæggrundende for prisnedsættelserne – og accepterer dem også. Når det er sagt, så vi dog gerne, at man også forsøgte sig med strategisk branding og markedsføring for på den måde at uddanne specielt de amerikanske forbrugere til at træffe klogere bilvalg. Det var egentlig også en forventning, der blev givet på Teslas Investor Day tilbage i maj måned.

Kursmæssigt er Tesla aktien år til dato steget 111%.

Grimme fondsforvaltere leverer tilsynelandende bedre afkast

En undersøgelse fra Shanghai Jiao Tong University i Kina bekræfter, at der tilsyneladende er en klar sammenhæng mellem fondes afkast og udseendet på forvalterne. Det samme er tilfældet, når man kigger på inflow til fondene.

Undersøgelsen viser, at fonde med grimme forvaltere i gennemsnit klarer sig 2% bedre årligt, når det gælder afkast. Omvendt er en anden af konklusionerne, at fonde med pæne forvaltere er bedre til at skaffe investorer og inflow til fonden.

Læs mere om undersøgelsen her

For en fond der siden børsnoteringen 20. februar i år har ligget i de øverste promiller både nationalt og globalt, hvad afkast angår, er det naturligvis et forskningsresultat, vi tager meget personligt. Ydmygelsen omkring vores udseende bliver kun endnu større af, at vi også har mindre månedlig inflow end de store aktører på markedet.

Så der er nok ingen tvivl – vores udseende egner sig nok bedre til radio end TV.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation