Horizon3

Hævede kursmål og endnu et nyt køb til fondens portefølje

Det har været en hård start på aktieåret 2024, hvor både de store indeks såvel som vores egen aktieportefølje har måtte konstatere negative afkast. Værdien af fondens aktieportefølje er i løbet af årets største uge faldet med 3,5%, hvilket nogenlunde svarer til, hvad Nasdaq indekset også har måtte afgive af værdi.

Den første uges kursfald er noget, der mere beroliger end bekymrer os taget november og december måneds store kursstigninger i betragtning. I årets sidste to måneder steg kursen på fondens investeringsbeviser mere end 21%. Det er en eksplosiv kursstigning, hvorfor vi også finder det naturligt, at markedet lige har brug for at sunde sig lidt.

Når vi kigger på den fundamentale værdisætning af fondens aktieportefølje, så mener vi, at der er en rigtig god sandsynlighed for, at afkastet også i 2024 vil blive positivt. Det begrunder vi med sandsynligvis faldende renter i 2024 og det faktum, at den vægtede værdi af fondens aktieportefølje lige nu faktisk er billigere prissat end ved fondens lancering i februar måned sidste år. 

Det skrev vi om i årets første nyhedsbrev, som du kan finde her.

Vigtigst af alt for det langsigtede afkast i fonden er dog, at virksomhederne i porteføljen fortsat vil eksekvere og udvikle sig godt, og at deres voksende omsætning vil blive konverteret til indtjening og frit cash flow. I den forbindelse har vi samlet op på ugens nyheder og delt de vigtigste herunder.  

Fonden har investeret monday.com

I fonden har vi startet året med at investere i monday.com (NASDAQ:MNDY), som er en cloudbaseret projektledelsesplatform, der hjælper virksomheder og teams med at organisere og styre deres arbejde på en bedre måde end hidtil. Det er en virksomhed, som vi i lang tid har ønsket at investere i, og som vi har udnyttet kursfaldet i årets første uge til at eksekvere på.

Fondens første portion af monday.com aktier blev købt 3. januar, hvor vi betalte $173,50 per aktie. Justeret for valutaudsving har vi allerede opnået et urealiseret afkast på 2,51%. 

Monday.com omsatte i 2022 for $519,3 mio.og forventes i 2023 at lukke regnskabsåret med en omsætning på $724,68 mio. Det vil i så fald svare til en vækst på næsten 40%. I 2026 forventes tallet at være $1,59 mia. eller cirka en tredobling i forhold til 2022.

Kigger vi på virksomhedens frie cash flow, så har det nu været positivt i frem kvartaler. I det seneste offentliggjorte kvartalsregnskab var den frie cash flow margin næsten 35% af omsætningen. Vi mener, at monday.com har en særdeles attraktiv value proposition og en profitabel og skalérbar forretningsmodel, som vil hjælpe dem til at øge både omsætning, indtjening og frit cash flow mange år frem i tiden.

Tiden vil vise, om vi får ret.

Tesla overgår forventningerne til antal solgte biler i fjerde kvartal

Tesla (NASDAQ:TSLA) offentliggjorde tirsdag salgs- og produktionstal for årets fjerde kvartal.

I alt blev det til 484.507 leverede biler i fjerde kvartal og 38% flere end i samme kvartal året før. Det var 4.000 flere leverede biler, end forventet af analytikerne på. Havde det ikke været for et skadedyrsangreb på et fragtskib ud fra den australske kyst, ville tallet have været på den gode side af 490.000 leverede biler.

Det flotte fjerde kvartal betød, at Tesla i hele 2023 leverede 1.808.581 biler. Dermed overgår Tesla sine egne forventninger fra starten af året, hvor de guidede for 1.800.000 mio leverede biler. I alt producerede Tesla på deres fabrikker 1,845.985 biler.

Onsdag den 24. januar offentliggør Tesla regnskab for fjerde kvartal. Her glæder vi os til at høre mere om, hvorvidt marginerne har set en bund i takt med, at renten ser ud til at have toppet. Derudover bliver det selvfølglige spændende at høre om forventninger til 2024, den selvkørende FSD software, cybertrucken og ikke mindst deres hurtigtvoksende energiforretning.

Mere om det efter den 24. januar.

Citi hæver kursmålet for MercadoLibre

Den amerikanske storbank Citi hævede i løbet af ugen kursmålet for den latinamerikanske e-handels- og fintechgigant MercadoLibre (NASDAQ:MELI) til $1.900 per aktie. Det er 23% højere end fredagens lukkekurs og hele 49% over fondens gennemsnitskurs, som fredag var $1.273,18 per aktie.

Kursmålene for MercadoLibre spænder bredt. I henhold til Koyfin er konsensusmålet for MercadoLibre aktien $1.763,61 per aktie. Det laveste og højeste er henholdsvis $1.330 og $2.120, og er baseret på kursmål fra i alt 23 analytikere. 

Fondens gennemsnitskurs ligger således under det laveste af de 23 kursmål. På den baggrund vurderer vi, at fonden har en fornuftig margin of safety for sin investering, som i skrivende stund er fondens fjerde største.

MercadoLibre omsatte i 2022 for $10,54 mia. og lavede et nettooverskud $9,53 per aktie. Disse tal forventes i 2027 at være øget til henholdsvis $31,38 mia. $86,11 per aktie, hvis der skeles til de tilgængelige analytikerestimater i Koyfin.

Der er vores vurdering, at MercadoLibre aktien indeholder et betydeligt compounding potentiale. Det er dog vigtigt at pointere, at de ovennævnte estimater er baseret på forventninger til fremtiden. Dette afsnit skal derfor ikke betragtes som en anbefaling om hverken at købe eller sælge MercadoLibre aktien.

Kursmålet for Amazon blev også hævet i indeværende uge

Japanske Mizuhu Financial Group, som er er af de største finansielle institutioner i verden, var også ude at hæve et kursmål i løbet af årets første uge. Det var for amerikanske Amazon (NASDAQ.AMZN), hvis kursmål blev hævet fra $180 til $220 per aktie. Det er 72% over fondens gennemsnitskurs på 128,03 per aktie. 

Det laveste af 55 kursmål vist på Koyfin er $130 per aktie, så også for denne position vurderer vi at have en god margin of safety

Det hævede kursmål begrunder Mizuhu Financial Group med, at vi i 2024 vil se en accelereret vækst i indtjeningen. Den vil, hvis de får ret i deres hypotese, komme fra en kombination af øget omsætningsvækst og yderligere effektiviseringseffekter. Det går fint i tråd med fondens egen investeringscase for Amazon, som du kan læse her

Fondens Amazon position er porteføljens næststørste.

SoFi aktien falder 17% i årets første uge

SoFi (NASDAQ:SOFI) aktien har med et faldt på 17% fået en hård start på 2024. Det store tilbagefald i kursen skyldes en analyse fra Keefe, Bruyette & Woods, hvor kursmålet for aktien blev sænket til $6,5 per aktie. Blandt andet flager de en bekymring for, at SoFi vil opleve en problematisk vækst i misligholdelse af deres udlånsportefølje.

Det er en bekymring, vi er opmærksomme på, men også forventer at få afkræftet på telefonkonferencen i forbindelse med fjerde kvartals regnskab. Det begrunder vi med, at SoFi har nogle af de allermest kreditværdige kunder. Derudover vurderer vi, at ledelsen også har vist rettidig omhu for netop at undgå de risici, som Keefe, Bruyette & Woods udtrykker bekymring om.

Det er også vores forventning, at SoFi der vil præsentere et kvartalsregnskab, som for første gang viser et nettooverskud. Derfor har vi også valgt at udnytte ugens kursfald til at øge vores beholdning af SoFi aktier, så den nu udgør 3,2% af fondens portefølje.

Vores disposition er ingen garanti for, at vi har vurderet situationen korrekt, og at Keefe, Bruyette & Woods er galt på den. Derfor skal dette afsnit heller ikke betragtes som en anbefaling om, hverken at sælger eller købe SoFi aktier. Dette skal udelukkende ses som et udtryk for fondens investeringsstrategi, risikoprofil og tålmodige investeringshorisont.

SoFi er grundet den nuværende negative nettoindtjening en tier 3 position, hvilket også afspejler vores nuværende risikovurdering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation