Horizon3

Uber logo

Investeringscase for Uber aktien

Uber (NYSE:UBER) blev grundlagt i San Francisco i 2009, og er i dag en global platform, der forbinder den fysiske verden med den digitale.

Uber er nok mest kendt for deres app, som forbinder bilejere der ønsker en ekstra, fleksibel indtægt med mennesker, der har brug for at komme fra ét sted til et andet. Dette er stadig den største og mest profitable del af forretningen og omsatte i 2022 for mere end $14 mia.

Ubers platform faciliterer dog mere end transport af mennesker. I forretningsområdet Delivery faciliterer Uber forbindelser mellem restauranter, deres kunder og de chauffører, der leverer maden til kunderne på en nem og brugervenlig måde. I forretningsområdet Freight er man i gang med at nytænke, hvordan virksomheder bedre kan håndtere deres logistikopgaver.

Uber beskæftiger cirka 32.000 medarbejdere og omsatte i 2022 for næsten $32 mia

Hvorfor investere i Uber aktien?

Vi har i fonden Horizon3 Innovation valgt at investere i Uber aktien, da vi opfatter Uber som en innovativ og missionsdrevet vækstvirksomhed, der har den bedste del af sin rejse foran sig.

Starter vi med vækstpotentialet, så forventes der af analytikerne, at omsætningen fra 2022 til 2025 vil vokse fra $31,88 mia. til $50,86 mia. Lykkes det, vil det svare til en samlet vækst i perioden på næsten 60%. 

En anden vigtig del af vores beslutning om at investere i Uber aktien er, at vi også tror, at virksomheden er nået til et punkt på deres rejse, hvor vil se deres vækst og skala slå positivt igennem på indtjeningen. Under coronapandemien var Uber hurtige til at skære deres omkostninger til, og det begynder de nu at høste frugterne af.

Vores forventning er, at Uber fra andet kvartal 2023 vil begynde at generere overskud på EBIT niveau – Og at det gradvist vil vokse fra et underskud på $1,83 mia. i 2022 til et overskud på $4,86 mia. i 2025. For hele 2023 forventer vi et EBIT resultat på $0,45 mia. 

Da Uber har det, vi kalder for en asset light forretningsmodel, er det også vores forventning, at de vil lykkes med at konvertere en betydelig del af den fremtidige vækst og indtjening til frit cash flow. 

Uber er i nogle markeder, hvor konkurrencen er hård. Vores vurdering er, at Ubers markedsposition er stærk, og at deres voldgrav er voksende. Det skyldes eksempelvis deres brand og positivt netværkseffekter fra deres globale skala.

Due diligence score

50

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Uber

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Uber.

Strukturel megatrend

Forretningsmodeller digitaliseres i stigende grad verden over. Vores vurdering er, at Uber er godt positioneret til at styrke deres stærke markedsposition.

Value proposition

Uber har attraktive value propositions for både transportører og kunder på deres platform. Voksende netværkseffekter vil sandsynligvis gøre dem endnu bedre.

Forretningsmodellen

Uber har en asset light forretningsmodel, der er skalérbar og sandsynligvis også på vej til at blive profitabel. Det er et vigtigt investeringskriterie for os.

Høj vækst

Fra 2022 til 2025 forventer vi, at Uber vil øge deres omsætning med cirka 60% til mere end $50 mia. Netop vækst er på lang sigt en stærk value driver.

Voksende indtjening

Vi tror på, Uber har nået en skala og en modenhed, hvor vækst i stigende grad vil blive omsat til overskud og frit cash flow. Det tror vi kommer investorerne til gode.

Innovationskraften

Vi opfatter Uber som en innovativ og missionsdrevet vækstvirksomhed, der har gode muligheder for at udvikle nye og profitable optionaliteter.

Økonomiske forventninger for Uber aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Uber, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder. Data er hentet fra investeringsplatformen Koyfin.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet EBIT i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Sidst opdateret 10. febrar 2024

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Uber aktien.

Læs mere om Uber

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Uber aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond