Horizon3

Nvidia stjal rampelyset i en uge med flere positive nyheder

Endnu en regnskabssæson nærmer sig sin afslutning. Kun software-as-a-service virksomhederne UiPath og MongoDB såvel som de to cybersecurity virksomheder CrowdStrike og Zscaler mangler at offentliggøre deres regnskaber for det kvartal, der sluttede 31. marts.

Denne uge bød på regnskaber fra Nvidia, Snowflake, Global-e og Palo Alto Networks. Som de fleste nok allerede ved, så var det igen Nvidia, som løb med de største overskrifter. Regnskaberne fra Global-e og Palo Alto Networks slog dog også konsensusestimaterne fra analytikerne, mens Snowflake efter vores opfattelse også havde et fint kvartal. Der er selvom de ikke helt tjente de penge, der var forventet af analytikerne.

Inden vi springer til regnskaberne, så deler vi en spændende nyhed fra Hims & Hers, hvis aktiekurs mandag steg med hele 28%.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal vores perspektiv ikke betragtes som en anbefaling om hverken at købe eller sælge aktier i de fem nævnte virksomheder.

Hims & Hers lancerer konkurrencedygtig fedmebehandling

Mandag offentliggjorde den digitale sundhedsplatform Hims & Hers (NYSE:HIMS), at de lancerer en fedmebehandling til kun $199 om måneden. Behandlingen består af et generisk præparat, som indeholder samme aktive stof som Ozempic og Wegovy fra Novo Nordisk.

I henhold til Bloomberg News koster en behandling med Wegovy i USA cirka $1.350 om måneden. Det betyder, at behandlingen fra Hims & Hers vil være 85% billigere end Wegovy, med mindre behandlingen betales af et forsikringsselskab. Lanceringen er helt i tråd med CEO Andrew Dudum’s mission med Hims & Hers, som handler om at gøre gode sundhedsbehandlinger mere tilgængelige og overkommelige for almindelige amerikanere.

Lanceringen har været ventet siden ledelsens earnings call tidligere på måneden, hvorfor vi heller ikke betragter nyhedsværdien som stor. Det var derfor også overraskende for os, at Hims & Hers aktien mandag steg hele 28%, da lanceringen blev offentliggjort. Kigger vi tilbage på den seneste måned, er Hims & Hers aktien steget 48%.

I fonden besluttede vi i løbet af ugen at reducere eksponeringen mod Hims & Hers en lille smule. Fonden har ejet aktier i Hims & Hers siden 14. marts 2024, hvor de første blev købt til kurs $14,78. Gennemsnitkursen er siden blevet nedbragt til $14,05.

Det giver fonden et foreløbigt afkast på 20%.

Nvidia leverer igen sæsonens bedste kvartalsregnskab

Nvidia (NASDAQ:NVDA) leverede endnu engang sæsonens bedste kvartalsregnskab. Omsætningen er på tolv måneder øget hele 262% til $26,04 mia. 87% af omsætningen kom fra datacenter segmentet, hvor man finder kunder som Microsoft, Amazon og Tesla. 

Dækningsbidraget var $20,41 mia. svarende til 78,4% af omsætningen. Det var markant mere end i samme kvartal sidste år, hvor de havde en dækningsgrad på 64,6%. Det faktum, at dækningsgraden er stigende i sådan et omfang er en stærk validering af, at Nvidia stadig har det bedste produkt, at de har stor pricing power og at efterspørgslen stadig er enorm. 

Den fortslat høje efterspørgsel blev også bekræftet af CEO Jensen Huang på onsdagens earnings call, hvor forventningen til næste kvartals omsætning blev hævet til $28 mia. 

Nettoindtjeningen var $14,88 mia. og hele 628% mere end i samme kvartal sidste år, hvor den var $2,04 mia. Overskudsgraden var således 57,1% og mere end en fordobling i forhold til sidste år, hvor den var 28,4%. Det er nærmest uvirkelige tal, når man tænker på, hvor stor en virksomhed Nvidia er. 

57,5% af omsætningen blev konverteret til frit cash flow. Ultimo marts havde Nvidia $31,44 mia. i kontanter og andre let omsættelige og $9,7 mia. i gæld.

Nvidia offentliggjorde på deres earnings call også, at de 7. juni laver et aktiesplit, hvor én aktier konverteres til ti. Det vil sige, at den aktie der fredag kostede $1.064,69 byttes til ti aktier, som hver koster $106,47. 

Investorerne tog rigtig godt imod regnskabet fra Nvidia, hvor kursen fredag var 15,13% højere end den foregående. I fonden købte vi de første Nvidia aktier til kurs $223,80. Vores gennemsnitskurs er $441,91, hvilket giver fonden et foreløbigt samlet afkast på 141%.

Nvidia æder af Snowflake’s indtjening

Onsdag kom også dataplatformen Snowflake (NYSE:SNOW) med regnskab for deres første kvartal.

Starter vi med omsætningen, så steg den i forhold til første kvartal sidste år med 32,9% til $828,7 mio. Det var samtidig 5,5% mere end analytikernes konsensusforventninger såvel som en accelerering af de foregående kvartalers vækst, som var 31,8% og 31,5%. Det kunne dermed tyde på, at vi havde ret i vores hypotese om sandbagging, som vi redegjorde for efter sidste earnings call.

LÆS VORES PERSPEKTIV PÅ SIDSTE KVARTALS SNOWFLAKE REGNSKAB

Fortsætter vi til dækningsgraden, så steg den fra 66,4% for tolv måneder siden til 67,1% i dette kvartal. Det tal er med til at fortælle, at Snowflake har en løsning, som kunderne gerne vil betale en premium for. Et andet positivt tal er deres net retention rate. Den viser, at de kunder der for tolv måneder brugte $100 hos Snowflake i dag bruger $128. Derudover kunne vi også se, at antallet af kunder, der bruger mere end $1 mio. årligt hos Snowflake voksede 30% til 485 kunder.

Kigger vi længere ned i regnskabet, at kan vi derimod se, at nettoindtjeningen er faldende. Hvor 8,7% af omsætningen for et år siden blev konverteret til nettoindtjening, så er det i år kun 6,3%. Nettoindtjeningen per aktie var således også kun $0,14 per aktie. Det var $0,03 under analytikernes konsensusforventninger. Det frie cash flow var dog $338,9 mio. svarende til 40,9% af omsætningen.

Dykker vi ned i driftsomkostningerne, kan vi se, at R&D udgifterne på tolv måneder er steget 58% til $203,15 mio. Det er den eneste kategori af omkostninger, som procentuelt er steget mere end omsætningen. På earnings call fortalte ledelsen, at de høje udgifter til R&D kan henføres til investeringer i AI og de GPU’er, der købes hos Nvidia. 

Snowflake er en tier 3 virksomhed i fondens portefølje og endnu ikke designet til at skulle lave høj indtjening. Som langsigtet investor i innovation kan vi dermed også kun bakke op om, at Snowflake nedprioriterer den kortsigtede indtjening frem for den langsigtede. I den forbindelse er det måske værd at nævne, at Snowflake ved udgangen af kvartalet havde næsten $4,5 mia. i kontanter på deres balance. Samtidig har de ingen gæld.

Gennemsnitkursen for fondens Snowflake aktier er $175,19, hvilket er cirka 11% over fredagens lukkekurs.

Global-e opjusterer forventningerne til 2024

Den israeliske e-commerce virksomhed global-e (NASDAQ:GLBE) offentliggjorde tidligere på ugen et kvartalsregnskab, som slog analytikernes forventninger til både omsætning og indtjening. 

Gross merchandise volume, som viser den samlede handelsaktivitet via Global-e, steg 32% til $930 mio. Omsætningen steg med 24% til $145,9 mio. 53% kom fra fulfillment fees og de resterende 47% fra mere profitable service fees. Dækningsbidraget voksede 36% til $66,1 mio. drevet af højere vækst i service fees end i fulfillment fees.

Som vist i figur 1 har dækningsgraden haft en positiv udvikling gennem de seneste tolv kvartaler, hvor den er øget fra 36% til 43,4%. Udviklingen er skabt gennem skala, effektiviseringer og et mere attraktivt omsætningsmix.

Figur 1 - Dækningsgraden for Global-e
Global-e gross profit margin

Nettoindtjeningen er på tolv måneder steget fra $0,07 til 0,10 per aktie, hvilket samtidig var 12,7% mere end konsensusestimatet. 

For hele 2024 opjusterede ledelsen omsætningsforventninger fra mellem $731 og og $771 mio. til intervallet $733 til $773 mio. Det justerede EBITDA blev opjusteret med $2 mio. til mellem $124 og $140 mio.

Trods det at virksomheden Global-e har haft en gunstig udvikling og vokser sin top- og bundlinje bedre end forventet, så har aktien haft det svært i år. Konkret er den faldet 25,76% år til dato og handler nu mere end 20% under analytikernes laveste kursmål. Vi har siden 14. februar sidste år ejet aktier i Global-e og har i skrivende stund et negativt afkast på cirka 14%.

Palo Alto Networks’ nye strategi viser lovende takter

På forrige earnings call offentliggjorde Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW) deres nye platformsstrategi, som ikke blev modtaget særlig godt blandt investorerne. Konkret sendte de dagen efter ledelsens earnings call aktiekursen ned med 28%. Siden har aktien dog vundet en del af det tabte tilbage, hvor den år til dato er steget med 9,06%.

PALO ALTO NETWORKS AKTIEN FALDER 28% EFTER STRATEGISKIFTE

Kvartalsregnskabet, som blev offentliggjort tidligere på ugen, viste en omsætningsvækst på 15% til $1,98 mia. De fakturerede beløb steg kun 3% til $2,33 mia. Vi lægger ikke så meget vægt på den lave vækst i fakturerede beløb af flere årsager. Dels fortalte ledelsen på deres earnings call, at kundernes faktureringscyklus har ændret sig. Derudover fortalte CEO Nikesh Arora allerede på det forrige earnings call, at de ville hjælpe kunder med at konsolidere flere af deres cybersecurity ydelser hos Palo Alto Networks ved, at de kan vente med at betale til eksisterede aftaler med andre leverandører er udløbet.

I stedet for det fakturerede beløb synes vi, at det er mere interessant at kigge på nøgletal som årligt tilbagevende omsætning (ARR) og endnu ikke fakturerede ydelser (RPO). De tal steg henholdsvis 47,2% og 22,8% til $3,79 mia. og $11,3 mia. Kigger vi på de 5.000 største kunder, så brugte 51% af dem ved udgangen af første kvartal mindst to af tre platformskategorier, mens 13% benyttede sig af alle tre. Det vurderer vi som værende positive tal.

Nettoindtjeningen var $1,32 per aktie, hvilket var knap 6% mere end forventet af analytikerne. 

I fonden har vi ejet aktier i Palo Alto Networks siden 27. februar sidste år. I skrivende stund har vi et urealiseret afkast på næsten 23%.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation