Horizon3

Regnskabsuge med Palo Alto og Nvidia i hovedrollerne

Det har indtil videre været en usædvanlig turbulent regnskabsuge med cybervirksomheden Palo Alto Networks og den amerikanske chipgigant Nvidia i vigtige hovedroller. Derudover har også den israeliske e-commerce virksomhed Global-e offentliggjort tal for det kvartal, der sluttede ultimo 2023.

I aften kommer der regnskaber fra fintechvirksomhederne Nu Holdings, Block og MercadoLibre. Sidstnævnte er også Latinamerikas førende e-commerce virksomhede og kendt som regionens svar på amerikanske Amazon. 

Vi har herunder delt fondens perspektiv på ugens tre første regnskaber. Nederst har du også mulighed for at tilmelde dig vores næste investor- og informationswebinar, som afholdes 19. marts.

Investorerne sendte onsdag Palo Alto aktien ned med 28%

Ugens store kurschok stod den amerikanske cybervirksomhed Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW) for. Onsdag faldt aktien hele 28%, hvilket er det største fald på en enkelt dag i virksomhedens knap tyve årige historie. Det ramte også fonden, som ejede aktier i Palo Alto Networks svarende til cirka 3,5% af fondens formue. Det gør vi også i dag, da vi valgte at købe op på gårsdagens store fald.

Det historisk store kursfald skyldes ikke, at CEO Nikesh Arora tirsdag aften præsenterede et dårligt regnskab for deres andet kvartal. For det var faktisk bedre end forventet på forhånd af analytikerne. Omsætningen var $1,98 mia. og nettoindtjeningen $1,46 per aktie. Det svarer til en vækst i forhold til året før på henholdsvis 19% og 39%.

Årsagen til det 28% store aktiefald skal findes i ledelsens forventninger til den nære fremtid. Her nedjusterede ledelsen nemlig  deres forventninger til omsætningen for hele 2024. Det skyldes ikke et faldende behov IT sikkerhedsløsninger, men snarere en kombination af spending fatique og et skift i strategi, som skal transformere Palo Alto Networks til at være en platform frem for et produkthus.

Strategien giver god mening for os. Palo Alto Networks er allerede en af de bredest funderede leverandører af IT sikkerhedsløsninger og i takt med, at flere og flere kunder ønsker at konsolidere deres køb hos færre leverandører, ser CEO Nikesh Arora en stor mulighed for Palo Alto Networks i at blive en førende platform for IT sikkerhedsløsninger.

På den korte bane betyder det, at Palo Alto Networks vil hjælpe kunderne med at konsolidere flere af deres køb hos dem. Konkret vil det ske ved at kunderne tilbydes de services, de i dag køber hos andre leverandører gratis, indtil kontrakten med dem udløber. 

Det er en strategi, som forventes at koste på den korte bane. Det forklarer også ledelsens nedjustering af den ventede omsætning for 2024, som blev korrigeret fra $8,2 mia. til et sted mellem $7,95 og $8 mia. På længere sigt er det dog ledelsens forventning, at Palo Alto Networks vil øge den årligt tilbagevendende omsætning fra platformsbaserede services fra $4 mia i 2024 til $6,5 mia. i 2026 og hele $15 mia. i 2030.

Øget konsolidering er en væsentlig del af fondens oprindelige investeringscase i Palo Alto Networks, hvorfor vi også er optimistiske, hvad transformationen angår. Når det er sagt, vil vi i de kommende kvartaler forsøgt at validere, at transformation også forløber som planlagt. 

Trods gårdsagens store kursfald har fonden stadig et positivt urealiseret afkast på investeringen i Palo Alto Networks.

Global-e øger omsætningen 33% på tolv måneder

Den israeliske e-commerce virksomhed Global-e (NASDAQ:GLBE) , som er førende inden for direct-to-consumer og cross border handel, offentliggjorde onsdag eftermiddag deres regnskab for sidste års fjerde kvartal. 

Starter vi med handelsvolumen, så er den på tolv måneder vokset 42% til $1,19 mia. Af de penge endte $185,4 mio. som omsætning, hvilket var 33% mere end året før – og 2% mere end forventet af analytikerne. Dækningsbidraget var $79,1 mio. og næsten 43% af omsætningen. Det var samtidig 37% mere end for et år siden.

At dækningsbidraget er vokset hurtigere end omsætningen skyldes, at salget af mere profitable services er vokset hurtigere end den relateret til ordrehåndtering.

Nettounderskuddet i fjerde kvartal var $22,1 mio. – stort set som forventet.

Et ellers godt regnskab til trods faldt aktiekursen i går 16%, hvilket skyldes konservativ guidance for de første tre måneder af 2024. I fonden er det ikke noget, der bekymrer os. Vigtigst for os er det, at den langsigtede investeringscase er intakt. Forventningen til hele årets omsætning er et sted mellem $731 og $771 mio., hvilket da også stort set er som forventet forud for regnskabet.

Global-e positionen fylder kun cirka 2% af fondens samlede formue.

Nvidia fortsætter med at forbløffe verden

I går aftes ved 22 tiden kom regnskabssæsonens måske allervigtigste regnskab fra chipgiganten Nvidia (NASDAQ:NVDA). Det var også et regnskab, som vi holdt øje med taget i betragtning, at Nvidia er fondens tredjestørste position.

Starter vi med konsensusforventningerne, så var forventningerne en omsætning for fjerde kvartal på $20,55 mia. og et nettoresultat på $4,64 per aktie. De forventninger blev til fulde indfriet – og mere til.

I forhold til for tolv måneder steg omsætningen hele 265% til $22,1 mia. og 8% mere end forventet af analytikerne. I forhold til tredje kvartal 2023 var det en vækst på 30%. Den ekstreme vækst var primært drevet af salget til de store datacentre, som på tolv måneder er steget med hele 409% til en omsætning på $18,4 mia. 

Fortsætter vi til nettoindtjeningen, så steg den 486% til $5,16 per aktie. Det var samtidig 12% mere end konsensforventningen, som var $4,62 per aktie. $11,2mia. blev i fjerde kvartal konverteret til frit cash flow svarende til 51% af den samlede omsætning.

På aftenens earnings call tale CEO Jensen Huang om, hvordan accelerated computing og generative AI har nået et afgørende punkt med kraftigt stigende efterspørgsel på tværs af lande, sektorer og virksomheder. Og at Nvidia er perfekt positioneret til at drage fordel af denne udvikling.

De optimistiske udmeldinger skinnede også igennem, når vi ser på ledelsens forventninger til næste kvartals omsætning. Her er det nu forventningen, at omsætningen lander på $24 mia., hvilket er 10% mere end konsensusestimat, som analytikernes have forinden. Det svarer til en omsætningsvækst på 234% i forhold til første kvartal sidste år.

Nvidia aktien er de sidste tolv måneder steget cirka 275%. Det til trods er virksomheden i dag billigere prissat end for et år siden, hvor den handlede til en P/E værdi på 54 gange nettoindtjeningen. I dag er prisen 36 gange nettoindtjeningen, når man tager afsæt i de næste tolv måneder forventede indtjening.

Aktien steget 10% i eftermarkedet, hvilket indikerer en god gevinst til fonden og dens medinvestorer.

Tilmeld dig vores næste investorwebinar

19. marts kl. 20.00 holder vi vores investorwebinar, hvor både eksisterende og potentielle medinvestorer er velkommen til at deltage.

Her vil vi forklare fondens investeringsstrategi og give en status på den regnskabssæson, der sluttede ved udgangen af december måned 2023. Vi deler også vores syn på virksomhedernes fremtidsudsigter samt den øjeblikkelige værdiansætning af fondens aktieportefølje. Vi vil også gennemgå et par af fondens investeringscases, inden vi giver deltagerne mulighed for at stille spørgsmål.

Du kan tilmelde dig herunder.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation