Horizon3

Ugens regnskaber gav store udsving i aktiekursen

Denne uge har budt på to regnskaber blandt fondens virksomheder. Tirsdag kom Coupang med deres første regnskab i den periode, hvor vi har haft den i vores aktieportefølje. Og sent i aftes kom dataplatformen Snowflake med regnskab for deres fjerde kvartal.

Begge virksomheder leverede efter vores vurdering stærke regnskaber. Bedst blev der dog taget imod Coupangs, hvis aktie steg næste 8% onsdag. Regnskabet fra Snowflake fik derimod en rigtig hård medfart af investorerne, som i aftes sendte aktiekursen ned med knap 23% i det amerikanske eftermarked. Aktien har dog stabiliseret sig lidt i løbet af dagen i dag.

Hvorfor – og hvordan vi forholder os til investeringscasen for Snowflake – kan du læse mere om længere nede. Her har vi også nyt fra Apple, som i løbet af ugen lukkede et ellers ambitiøst projekt ned.

Coupang er kommet godt fra start i fondens portefølje

Coupang (NYSE:CPNG), som nok bedst kan beskrives som Sydkoreas svar på Amazon, er som allerede skrevet en ny investering for fonden. De første aktier blev købt 11. december 2023 til til kurs $15,66 per stk. Efter gårsdagens offentliggørelse af regnskabet for fjerde kvartal 2023 lukkede aktien i kurs $18,24. Det giver fonden og dens medinvestorer et foreløbigt urealiseret afkast på næsten 19%. 

Regnskabet for fjerde kvartal var som kursreaktionen indikerer godt. Omsætningen steg 23% til $6,6 mia. Antallet af aktive kunder steg fra 18 til 21 mio., og antallet af WOW medlemmer blev mere end fordoblet til 14 mio. Et WOW medlemskab minder meget om Amazon Prime, som mange allerede kender.

En væsentlig del af vores investeringscase i Coupang var vores hypotese om, at de snart vil begynde at konvertere deres hidtil store investeringer til indtjening og frit cash flow samtidig med, at de også fortsat vil have en fornuftig omsætningsvækst.

Læs vores investeringscase for Coupang

Starter vi med dækningsbidraget, så er det på tolv måneder vokset fra $1,3 til$1,7 mia. Dækningsgraden er i samme periode øget med 160 basispoint til 25,6%. Driftsresultatet, som for et år siden viste et underskud på 112 mio., viste i tirsdagens regnskab et flot overskud på $$473 mio. Nettooverskuddet var $0,08 per aktie, hvilket var 33% mere end analytikernes konsensusforventning.

Det frie cash flow for fjerde kvartal var $1,8 mia. mod et underskud på $0,25 mia. i samme kvartal sidste år.

I fonden er vi meget tilfredse med de takter, som investeringen i Coupang har vist de første måneder, vi har haft den i porteføljen.

Vi vurderer også, at der alt andet lige er mere i vente for fonden og dens medinvestorer. Det skyldes ikke mindst, at Coupang endnu kun har en lille del af et marked, som fra 2023 til 2027 forventes at vokse fra $483 til $563 mia., og at de grundet deres investeringer i et særdeles veludviklet logistisksystem og en unik kundeoplevelse er rigtig godt positioneret til at få en støre del af kagen.

Snowflake overraskede investorerne med uventet direktørskifte

Sent i aftes var det Snowflake (NYSE:SNOW), som offentliggjorde regnskabt for deres fjerde kvartal. Regnskabet var rigtig godt med et nettooverskud per aktie, der var næsten dobbelt så stort som analytikernes konsensusforventning. Det var $0,35 per aktie mod de $0,18, som var analytikernes konsensusforventning.

Det var dog ikke det gode regnskab, som fyldte mest på aftenens earnings call. Det gjorde derimod meddelelsen om, at CEO Frank Slootman efter fem år ved roret stopper som CEO. Han fortsætter dog som formand for Snowflakes bestyrelse. Skiftet var på ingen måde planlagt, men sker dog uden dramatik. 

Rollen som CEO overtages af Sridhar Ramaswamy, som kom til Snowflake via deres køb af virksomheden Neeva sidste år. Sridhar Ramaswamy var medstifter og Neeva, som var AI baseret søgemaskine uden annoncer. Inden da var Sridhar Ramaswamy leder af Googles annonceforretning, som han var med til at vokse fra en årlig  omsætning på $1,5 til mere end $100 mia.  

Som det ofte er, når en ny CEO overtager roret, så ønsker virksomheden at lave en så succesfuld transition som muligt. Det kan for eksempel ske ved, at man forsøger at sænke forventningerne til de kommende kvartaler. Og det ser præcis ud til at være tilfældet for Snowflake, når vi ser på den guidance, de gav på gårsdagens earnings call.

Starter vi med regnskabet for det netop overståede kvartal, så voksede produktomsætningen 33% til $738 mio. Væksten var drevet af en voksende kundebase, som på tolv måneder var vokset fra 7.744 til 9.437 kunder. Derudover viste tallene også, at eksisterende kunder i fjerde kvartal brugte 31% flere penge end i samme kvartal sidste år.

Derudover sluttede kvartalet med hele $5,18 mia. i betalte men endnu ikke leverede ydelser. Og det er her, vi i aftes fik det første hint om, at der nok er guidet mere konservativ end ellers for den nære fremtid. Her forventer Snowflake nemlig kun, at 50% af $5,18 mia. kan bogføres som omsætning over de næste tolv måneder. Det er mellem 5% og 7% mindre end hvad ledelsen har meldt ud i de forangene fire kvartaler. Det er til trods for, at ledelsen flere gange har kommunikeret, at de ser øget forbrug hos kunderne – og mindre fokus på omkostninger.

Men der er mere. 

Stik mod sædvane budgetterer Snowflake ikke med nogen omsætning i hele 2024 for de nye produkter og services, som står foran lancering i indeværende år. Det er vel vidende, at Snowflake historisk har været rigtig dygtige til at konvertere produktlanceringer til omsætning. For os virker det fuldstændig urealistisk, at Snowflake netop i år kun vil lancere nye produkter, der fejler kommercielt.

Og var det en reel frygt, ville Snowflake vel næppe heller forvente at ansætte 1.000 nye medarbejdere i 2024, som de i aftes meldte ud var planen. Vi kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed. Men det vil i hvert fald passe dårligt med deres mindset om profitabel vækst.

Vi tror derfor, at der er en god sandsynlighed for, at Snowflake vil øge omsætningen mere end de 22% i indeværende år, som  blev sat som forventning i aftes. 29% af omsætningen forventes at blive konverteret til frit cash flow, hvilket er på niveau med sidste år.

Uagtet vores opfattelse om overforsigtig guidance og uagtet, at de fleste af analytikernes spørgsmål i aftes handlede om netop det, så faldt aktiekursen 22% i eftermarkedet. En del af forklaringen skyldes den konservative guidance og en del naturligt nok, at Frank Slootman stopper som CEO.

Vi har tiltro til den nye CEO og glæder os over, at Frank Slootman bliver som bestyrelsesformand. 

Apple stopper ambitiøst elbilsprojekt efter ti år

Apple (NASDAQ:AAPL) meddelte torsdag, at de stopper deres elbilsprojekt, som ellers har været  undervejs i ti år. Nedlukningen sker efter, at Apples ledelse har erkendt, at de ikke har haft fremdrift nok til at være et realistisk bud på en fremtidig vinder i en industri, der lige nu domineres af Tesla (NASDAQ:TSLA) og kinesiske BYD (HKSE:1211.HK).

Også allerede etablere bilproducenter har den seneste tid meldt ud, at de vil holde igen med investeringer i elbiler. 

Apple fortæller samtidig, at de vil flytte mange af medarbejdere og en stor del af budgettet til ambitiøse AI projekter, hvor de har store ambitioner. Indtil videre har de store lanceringer dog ladet vente på sig, hvorfor vi i fonden da også hilser beslutningen velkommen. 

Vi ser Apple som en leder inden for design af hardware og intuitive brugeroplevelser. Og i takt med, at AI bringes tættere på brugerne er det vores vurdering, at Apple kan spille en vigtig rolle. Vi ser derfor også frem til at høre mere om – og allerhelst gerne se – hvordan Apple vil gøre AI anvendeligt for deres næsten 1,5 mia. brugere.

Tilmeld dig vores næste investorwebinar

19. marts kl. 20.00 holder vi vores investorwebinar, hvor både eksisterende og potentielle medinvestorer er velkommen til at deltage.

Her vil vi forklare fondens investeringsstrategi og give en status på den regnskabssæson, der sluttede ved udgangen af december måned 2023. Vi deler også vores syn på virksomhedernes fremtidsudsigter samt den øjeblikkelige værdiansætning af fondens aktieportefølje. Vi vil også gennemgå et par af fondens investeringscases, inden vi giver deltagerne mulighed for at stille spørgsmål.

Du kan tilmelde dig herunder.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation