Horizon3

Jackson Hole mødet fik aktierne til at falde kraftigt fredag

Fredag gik formanden for den amerikanske central bank Jerome Powell på talerstolen, hvilket fik investorer verden over til at sælge ud af deres aktiebeholdninger. Nasdaq Composite indekset faldt fredag 3,94%, mens S&P 500 og Dow Jones indekset faldt henholdvis 3,37% og 3,03%. Det påvirkede naturligvis også vores portefølje, som satte sig knap 4,67%, og dermed sluttede ugen med et negativt afkast på 2%.

De store fald fredag, som mere eller mindre ramte alle typer af aktier, skyldes som sagt Jerome Powells tale på Jackson Hole mødet. Som vi ser det gjorde han egentlig ikke andet end at gentage endnu engang, at den amerikanske centralbank er villig til at handle hurtigt og resolut for at få kontrol med inflationen. Også selv om det vil gå ud over den amerikanske arbejdsløshed og potentiale kaste økonomien ud i en recession.

Se Jerome Powells tale fra Jackson Hole mødet.

Om end arbejdsløshed og recession er ubehagelige størrelser, er alternativet på den lange bane endnu værre. Som vi ser det ihvertfald.

Hos Horizon3 har vi primært positioneret vores aktieportefølje mod virksomheder, der har strukturel medvind fra globale megatrends, og som er mindre følsomme mod inflation og recession. Det til trods forventer vi på den korte bane alligevel øget volatilitet for vores aktieportefølje. På den lange bane er vi særdeles optimistiske, hvad angår de virksomheder, vi er investeret i.

Dykker vi ned i vores aktieportefølje, er tre virksomheder i denne uge kommet med regnskaber. Det er dLocal (NASDAQ: DLO), Snowflake (NYSE:SNOW) og Nvidia (NASDAQ:NVDA). Derudover er der i denne uges update også nyt om Kahoot (OSLO:KAHOT) og SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI).

DLocal aktien faldt 14% trods flot regnskab

Mandag kom betalingsvirksomheden dLocal med regnskab for sit andet kvartal. Det viste en omsætning på $101,2 mio., hvilket er 72% højere end for samme kvartal 2021. Det var samtidig første gang i virksomhedens forholdsvis korte historie, at de omsatte for mere end $100 mio. Nettooverskuddet var $30,7 mio., hvilket ikke mindst skyldes en høj net retention rate på 157%.

Det flotte regnskab, som i øvrigt levede op til analytikernes forventninger, fik alligevel aktien til at falde 14% tirsdag. Som vi ser det, skyldes det en ret kraftig nedgang i det frie cash flow hos dLocal. Det kan du læse mere om via linket, som du kan finde ovenfor.

Endnu et imponerende regnskab fra Snowflake 

Onsdag var turen kommet til Snowflake, som offentliggjorde endnu et imponerende regnskab. Snowflake omsatte fra april til juni måned for $497 mio., hvilket var $30 mere end forventet af analytikerne. Net retention rate var 171%, mens det frie cash flow var $54 mio. I linket herunder kan du læse vores fulde dækning af Snowflake regnskabet.

Netværkseffekter giver Snowflake endnu en stor voldgrav.

Regnskabet viste også en vækst på 112% i de kunder, som bruger mere end $1 mio. årlig. I alt har Snowflake 6.808 kunder, hvilket fortæller os, at virksomheden stadig er på et tidligt stadie af sin vækstrejse. Aktien steg torsdag 23% til en market cap på $62,5 mia. Samtidig var det en af de få aktier, som holdt stand under gårsdagen tale ved Jackson Hole mødet.

Nvidia udfordret af faldene efterspørgsel i gaming segmentet

Nvidia havde forud for sit kvartalregnskab allerede været ude at advare om faldende efterspørgsmål. Det var derfor heller ingen overraskelse, at Nvidia ikke ville nå en omsætning på $8,1 mia., som var den oprindelige konsensusforventning. I stedet blev omsætningen for andet kvartal $6,7 mia., hvilket primært skyldes et stort fald i efterspørgslen fra gaming segmentet.

En af årsagerne til, at gaming segmentet er påvirket negativt, er at Ethereum har gennemgået en ny iteration. Den er også kendt som Ethereum 2.0 eller Eth2. Man er her gået fra Proof of Work til Proof of Stake, hvilket kræver langt mindre GPU-ydeevne. Det har ført til stort videresalg af GPU’er på diverse markedspladser, hvilket har reduceret efterspørgslen.

En anden årsag til faldet i efterspørgslen kan også skyldes de stigende energiomkostninger og faldende crypto-priser, hvilket har gjort crypto-mining til en dårligere forretning. På den korte bane ihvertfald.

Læs mere om Nvidia regnskabet her.

Det var ikke noget flot regnskab, og Nvidia aktien er da også nede med 8,9% fra mandag til fredag. Vi anerkender de udfordringer, Nvidia har lige nu, men vi mener også, at Nvidia har en lys fremtid foran sig. Vi tror på, at Nvidia vil få stor fordel af den strukturelle vækst inden for eksempelvis datacentre og selvkørende biler, hvor man stadig er på meget tidlige stadier af vækstrejsen.

Nvidia aktien er faldet knap 45% år til dato og handler lige nu til en forventet næste tolv måneder p/e værdi på 45,8.

Problemer hos Softbank sender Kahoot aktien ned med 17%

Kahoot aktien har været inde i en god periode siden offentliggørelsen af regnskabet 11. august. I går faldt aktien dog pludselig 17%, uden der var nogen åbenlys årsag til det. Vi har gravet lidt i det, og har fundet et spor tilbage til japanske Softbank.

Softbank er en af de største aktionærer i Kahoot og også en virksomhed, der er blevet ramt rigtig hårdt af den hårde korrektion i segmentet for vækst- og techaktier. Tilsyneladende har Softbank indgået en aktielånsaftale med sikkerhed i Kahoot aktier. Långiver har så haft ret til at sælge ud af Kahoot aktier i takt med, at udlånsrisikoen overfor Softbank er blevet øget. Det skabte fredag et decideret udsalg af Kahoot aktier, hvor vi kan se, at volumenen af handlede aktier var 3,1 gange højere end de sidste ti dages gennemsnit.

Fredagens store fald har altså ikke noget med Kahoot virksomheden at gøre. Når vi kigger på p/e værdien i forhold til den forventede omsætning og indtjening for de næste tre år frem, ser vi derimod en fair værdisat virksomhed.

Figur 1 - Forventet fremtidig p/e værdi for Kahoot

Forudsat Kahoot er i stand til at indfri forventninger til både omsætning og indtjening, kunne aktien ved lukketid i går købet til en 2024 p/e værdi på 13,2. Den mulighed udnyttede vi hos Horizon3.

Du kan læse mere om vores oprindelig bull case for Kahoot her.

Afklaring på amerikanske studielån vil give medvind til SoFi

Studiegæld er en tung økonomisk byrde for de 45 mio. amerikanere, som tilsammen har en studiegæld på i alt $1.600 mia. President Biden satte i starten af coronapandemien afdrag på disse lån på pause for at give luft i økonomien hos de, der slæber rundt på en høj studegæld.

Onsdag offentligjorde White House, at der nu er en afklaring på, hvornår afdragene på studielån genoptages. Det bliver fra 1. januar 2023. Samtidig annulleres $10.000 af gælden for de amerikanere, som tjener mindre end $125.000 om året. Du kan læse mere om aftalen i det fact sheet, vi har linket til herunder.

Fact sheet om amerikanernes afdrag af studielån.

SoFi Technologies er kendt for at re-finansiere på studielån på mere gunstige vilkår. Vi er også derfor overbeviste om, at onsdagens afklaring vil smitte positivt af på SoFi Technologies’ omsætning og indtjening fremadrettet.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsforening