Horizon3

Netværkseffekter giver Snowflake en endnu større voldgrav

Snowflake (NYSE:SNOW) præsenterede onsdag aften regnskab for sit andet kvartal. Det var en stærkt regnskab, som viser en vækst i omsætningen på 83% i forhold til samme kvartal sidste år. På den mere strategiske front hæfter vi os ved, at en ny og stærk voldgrav er ved at forme sig. Mere om det længere nede i dette skriv.

Snowflake leverer et rigtig stærkt regnskab

Investorerne sendte dagen efter regnskabet aktiekursen op med 23%. Det betyder, at Snowflake i skrivende stund har en market cap på $62,5 mia. svarende til 23 gange virksomhedens forventede omsætning for de kommende tolv måneder. Med til (måske) at retfærdiggøre den høje værdisætning af Snowflake er de tal, som ledelsen præsenterede onsdag aften. De vigtigste er vist herunder.

  • Omsætningen var $497 mio. og 83% mere end for tolv måneder siden. Analytikerne havde forventet end omsætning på $467 mio.
  • Antallet af kunder voksede med 36% til i alt 6.808. 25% af verdens 2.000 største virksomheder bruger nu Snowflake.
  • Antallet af kunder, som årligt bruger mere end $1 mio. hos Snowflake, voksede med 112% til i alt 246.
  • Net retention rate, som viser hvor mange penge eksisterede kunder bruger hos Snowflake i forhold til for tolv måneder siden, var 171%. 
  • Dækningsbidraget for andet kvartal var 75% af omsætningen og på samme høje niveau som i forrige kvartal.
  • Det frie cash flow for andet kvartal var $54 mio., hvilket er $66 mio. mere end sidste års negative frie cash flow på $12 mio.
  • Nettounderskuddet var $223 mio., hvilket er $33 mio. dårligere end andet kvartal sidste år.

Hos Horizon3 mener vi, det var et rigtig stærkt regnskab, Snowflake præsenterede onsdag. Omsætningen vokser endnu hurtigere en forventet, hvilket skyldes en net retention rate i absolut verdensklasse og en vækst i kundetilgangen på 36%.  Sammen med den skalerbare forretningensmodel har det positiv effekt på de frie cash flow. Siden 2020 er den justerede frie cash flow margin vokset fra minus 75% til plus 17%, som er forventningen i år. Det langsigtede mål er 25%.

Læs mere om Snowflakes regnskab her.

Nettounderskuddet var $223 mio., hvilket primært skyldes, at der i andet kvartal er blevet udbetalt næsten $210 mio. i aktiebaseret løn. Det er mange penge, som kan accepteres, så længe Snowflake eksekverer, som de gør. Som vi ser det ihvertfald.

Snowflake er ved at skabe endnu en stor voldgrav

På onsdagens earnings call talte CEO Frank Slootman også om den relativ nye del af forretningen, hvor Snowflakes kunder kan generere en indtægt ved at stille deres data til rådighed for andre virksomheder. For at kunne udnytte den mulighed for at bringe mere data i spil kræver det dog, at både køber og sælger af data er kunde hos Snowflake.

Aktiviteten i den del af forretningen er på tolv måneder vokset med 112%. Går vi et år tilbage havde 15% af kunderne brugt denne mulighed mindst én gang – nu er tallet 26%.

Hos Horizon3 mener vi, at høje switching costs allerede er en betydelig voldgrav for Snowflake. Lykkes de med at skalere forretningen for deling af data kunderne imellem, har netværkseffekter potentiale til at blive endnu en stor voldgrav.

Sker det, vil Snowflake opnå større pricing power, hvilket alt andet lige vil kunne mærkes positivt på den fremtidige top- og bundlinje.

Vores bull case for Snowflake virker intakt

Vi skrev 18. maj vores bull case for Snowflake, som vi har linket til længere nede. Vores holdning er, at vores bull case er intakt. På onsdagens earnings call blev det langsigtede mål om en omsætning på $10 mia. og en fri cash flow margin på 25% i 2029 da også endnu engang bekræftet. 

Horizon3 bull case for Snowflake.

Udover at det flotte kvartalsregnskab er med til at validere vores investeringscase for Snowflake, var det også opløftende at høre, at de ikke er påvirket negativt af de makroøkonomiske forhold. Direkte adspurgt svarer Frank Slootman, at de ikke ser nogen negativ effekt på forretningen trods usikre makroøkonomiske udsigter.

Hos Horizon3 har vi derfor valgt at holde fast i vores position i Snowflake. Her spiller det selvfølgelig ind, at vi har en lang investeringshorisont. Vi anderkender dog den høje værdisætning.

Snowflake er en dyr aktie

Der er ingen tvivl om, at Snowflake er en dyr aktie, når vi måler på dens market cap i forhold til omsætningen. Til det er der nok bare at sige, at gode compounding aktier altid vil være dyre. Snowflake aktien er dog mindre dyr end den har været i lang tid.

I figur 1 har vi vist den sidste års trend i Snowflakes market cap i forhold til den forventede omsætning, når der kigges tolv måneder frem.

Figur 1 - Market cap Vs næste 12 måneders forventede omsætning

Da vi ikke  kender læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge Snowflake aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond