Horizon3

Amazon logo

Investeringscase for Amazon aktien

Amazon (NASDAQ:AMZN) er en amerikansk multinational virksomhed, der tilbyder en række produkter og services. Virksomheden blev grundlagt i 1994 af Jeff Bezos og har siden vokset til at være en af verdens største online detailhandlere. Amazon har en række andre forretningsenheder, herunder cloud computing-tjenesten Amazon Web Services (AWS), en streamingtjeneste for film og tv-serier kaldet Amazon Prime Video og en online markedsplads for tredjeparter, der sælger produkter på Amazon’s platform. Amazon har hovedkontor i Seattle, Washington, USA, og har operationer i hele verden.

Hvorfor investere i Amazon aktien?

Amazon har i dag en dominerende markedsposition indenfor e-handelsmarkedet, Cloud computing, Streaming og deres store og forkrommede logistiknetværk. Deres brede udvalg af produkter og tjenester gør, at de har en meget diversificerede indtægtsstrøm. Denne diversificering hjælper med at reducere virksomhedens afhængighed af et bestemt forretningssegment.

Man har derudover et ry for at være en meget innovativ virksomhed. Man har investeret massivt i forskning og udvikling de sidste mange år. Dette har givet virksomheden mulighed for at introducere nye produkter og tjenester, hvilket vi blandt andet har set i form af Amazon Web Services, som er blevet en førende udbyder af cloud computing-tjenester. Man har også set dem åbne Amazon Physical Stores, hvor man har introduceret AmazonGo, AmazonFresh, AmazonStyle, som sælger alt fra hurtigt mad, dagligvarer og interiør til hjemmet. Man har en stærk track record med at ekspandere til nye markeder og sektorer, og der er mange muligheder for virksomheden til at fortsætte med at vokse i fremtiden.

Amazon har fået stor succes med deres Cloud-computing forretning, også kendt som Amazon Web Services (AWS), hvor man tilbyder en bred vifte af it-infrastruktur- og programmeringstjenester. AWS muliggør at virksomheder kan skalere deres it-infrastruktur op eller ned efter behov, uden at skulle bekymre sig om at investere i ekstra hardware. Man introducerer løbende nye tjenester og værktøjer, så virksomheder kan holde sig opdateret med de nyeste teknologier og forbedre deres forretningsprocesser. Derudover tilbyder man en række forskellige prisplaner og modeller, så man kan vælge den plan, der passer bedst efter behov og budget. Dog er AWS kendt for at være prissat i den højere ende. AWS er samtidig en utrolig rentabel forretning for Amazon. I 2022 genererede Amazon Web Services næsten $23 mia. i driftsoverskud.

Derudover har man mange spændende tiltag på tegnebrættet. Man er blandt andet gået meget ind i AdTech, hvor man har startet Amazon Advertising, som er et værktøj der gør det muligt for virksomheder at annoncere deres produkter på Amazons platform og nå deres målgrupper.

Slutteligt er der services som fullfillment by Amazon, som gør det muligt for sælgere at lagre deres varer i Amazons lagerfaciliteter og få dem leveret til kunderne via Amazons distributionsnetværk.

Due diligence score

52

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Amazon

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Amazon.

Cloud adoptionen fortsætter

Vi tror på, at Amazon Web Services vil nyde godt af den øget cloud adoption og at de vil drage fordel af denne tendens på den lange bane.

Deres logistiknetværk

Amazon har et meget stort og forkrommet logistiknetværk som bl.a. bruger AI teknologi til at optimere ruter og leverancetiden.

Netværkseffekten

Vi tror på at Amazon vil opnå væsentlige netværkseffekter i takt med, at virksomheder adopter flere af deres services og produkter.

Stærk forretningsmodel

Vi mener, at Amazon har en spændende forretningsmodel. Man prøver at skabe nye produkter og services på tværs af de mange forretningsben.

Høj innovationskraft

Innovationsniveauet i Amazon er rigtig højt. Man er meget drevet af ny teknologi og man forsøger tit nye forretningsideer og koncepter.

Bred vifte af produkter

Amazon har en bredt udvalg af services og produkter, hvilket giver dem en meget diversificerede indtægtsstrøm som reducerer afhængigheden.

Økonomiske forventninger for Amazon aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Amazon, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 16. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Amazon aktien.

Læs mere om Amazon

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Amazon aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores investeringsforening