Horizon3

En uge med gode regnskaber og spændende nyheder

Hos Horizon3 er vi nu ved at være igennem regnskabssæsonen for tredje kvartal. Der er kun SentinelOne (NYSE:S) og MongoDB (NASDAQ:MDB), som mangler at rapportere, hvilket de gør tirsdag i næste uge. Du kan længere nede i dette Ugeperspektiv læse mere om, hvad vi forventer at disse to regnskaber.

Du kan også læse om CrowdStrike (NASDAQ:CRWD), Snowflake (NYSE:SNOW) og UiPath (NYSE:PATH), som alle præsenterede regnskaber i ugens løb. Alle tre virksomheder slog analytikernes forventninger til både omsætning og indtjening. Det har også været den generelle trend, når vi kigger på virksomhederne i vores aktieportefølje.

Af de 21 virksomheder, som indtil nu har offentliggjort deres kvartalsregnskaber, så har 71% slået analytikernes forventninger til omsætningen. Endnu bedre har det set ud på indtjeningssiden, hvor 85% af virksomhederne i vores aktieportefølje har overleveret i forhold til analytikernes konsensusestimater. 

Længere nede i vores Ugeperspektiv kan du også læse spændende nyt fra Tesla (NASDAQ:TSLA), SoFi (NASDAQ:SOFI), Cloudflare (NYSE:NET) og Kahoot (OSLO:KAHOT).

Stærke regnskaber og kursreaktioner

Som allerede skrevet, så bød uge 48 på tre stærke regnskaber fra CrowdStrike, Snowflake og UiPath. Alle slog, som det er illustreret i figur 1 nedenfor, analytikernes forventninger. Både CrowdStrike og Snowflake var en anelse konservative i forhold til guidance for fjerde kvartal, mens UiPath var mere optimistiske end umiddelbart forventet.

Figur 1 - Kvartalsregnskaber og kursreaktioner
Virksomhed
Omsætning
EPS
Guidance
Kursreaktion

CrowdStrike

Beat

Beat

Miss

- 14,74%

Snowflake

Beat

Beat

Miss

+ 7,72%

UiPath

Beat

Beat

Beat

+ 12,46%

CrowdStrike leverede en omsætning på $581 mio., hvilket var en anelse over de $575 mio., som var forventet af analytikerne. Kigger vi på indtjeningssiden, så var overskuddet $0,40 per aktie. Det var hele 26,5% mere end konsensusforventningerne. Ledelsen var lidt forsigtige med forventninger til fjerde kvartal, hvilket fik investorerne til at sælge ud.

Lytter man til earnings call, vil man dog høre, at den konservative guidance ikke skyldes fundamentale problemer i virksomheden, men at man har accepteret at udskyde og opdele nogle regninger til kunderne. Konkret betyder det, at noget omsætning flyttes fra fjerde kvartal til næste års første kvartal.

Du kan læse vores gennemgang af CrowdStrike regnskabet her

Snowflake præsenterede onsdag også et flot regnskab for tredje kvartal. Her voksende omsætningen 67% i forhold til samme kvartal sidste år. I vores gennemgang af regnskabet ses det tydeligt, hvordan væksten i omsætningen også begynder at kunne ses på indtjeningen og det frie cash flow. Derudover begynder netværksaffekterne for alvor at slå igennem, hvilket er rigtig postivt for vores investeringscase.

Du kan læse vores gennemgang af Snowflake regnskabet her

Torsdag var turen kommet til UiPath. Ledelsen havde allerede forud for regnskabet løftet lidt at sløret for tredje kvartal. Ikke desto mindre blev investorerne yderligere positivt overrasket, da det færdige regnskab for tredje kvartal blev offentliggjort.

Regnskabet viste en omsætning på $263 mio., hvilket var knap 5% mere end forventet. Mere overraskende var indtjeningssiden nok, hvor EBIT viste et overskud på $18 mio. i forhold til et forventet underskud på $10 mio. Nettooverskuddet var $0,05% per aktie, hvor analytikerne havde forventet et underskud på beskedne $0,02 per aktie. Ledelsen overraskede investorerne positivt hvad angår guidance for fjerde kvartal. Her forventer UiPath nu en omsætning på $278 mio. og et EBIT resultat på $35 mio. Det var henholdsvis 1,4% og 7,3% højere end analytikernes konsensusestimater.

Læs vores investeringscase for UiPath her

Vi har endnu ikke gennemgået regnskabet fra UiPath i detaljer, men vil gøre det i løbet af de kommende dage.

Tesla har leveret sin første eldrevne lastbil til Pepsi

Tesla har i fem år arbejdet på at udvikle og lancere deres eldrevne lastbil, som har fået navnet Semi. Torsdag blev de første lastbiler, som fuld lastet kan køre 800 km på en batteriopladning, leveret til Pepsi.

Vi har herunder delt en YouTube video fra produktlanceringen. Vi har sat den til at starte knap 21 minutter inde, så du får en halv times tid med det bedste.

Lastbiler fylder i dag kun 1% i det amerikanske køretøjsregnskab, men står samtidig for 36% af den samlede forurening på de amerikanske veje. Samtidig forventes Tesla Semi at give væsentlige besparelser i form af lavere brændstofs- og vedligeholdelsesomkostninger i forhold til dieseldrevne lastbiler.

Allerede fra 2024 forventer Tesla at kunne levere 50.000 til en forventes salgspris på mellem $150 og $180.000 alt afhængig af, hvor stort et batteri der er behov for. Den årlige brændstofsbesparelse vurderes at ligge omkring $65.000. 

Hos Horizon3 glæder vi os over lanceringen og til at se, hvordan Tesla Semi udvikler sig de kommende år.

SoFi lancerer handel med optioner

Onsdag gav SoFi deres næsten fem millioner kunder muligheden for at handle med optioner på en let og brugervenlig måde. Hos SoFi er det deres mission at hjælpe kunderne kunder med at få bedre styr på deres økonomi. På engelsk er deres slogan “to get your money right”.

Hos Horizon3 kan vi være lidt i tvivl om, hvorvidt optionshandel understøtter eller skader den mission. Som vi ser det, er handel med optioner langt fra for alle og kan derfor også gøre mere skade end gavn. Vi er fuldt bevidste om, at mange af SoFi’s kunder har efterspurgt denne service, men nogle gange skal man måske give dem hvad de har behov for, frem for hvad de beder om.

Vi vælger indtil videre at lade tvivlen komme SoFi til gode men vil holde øje med, hvordan denne nye funktion udspiller sig og hvordan det hjælper kunderne til at få bedre styr på deres økonomi.

JP Morgan ser stort potentiale i Kahoot 

JP Morgan fremhævede sidst på ugen norske Kahoot i en analyse, hvor de har kigget nærmere på attraktive europæske aktier. I analysen har de vurderet en række virksomheder ud fra stigende vækst i omsætning og indtjening trods svære makroøkonomiske forhold, sundt cash flow og nuværende værdisætning.

JP Morgan vurderer i deres analyse, at Kahoot i 2023 vil vækst omsætningen med 40%.

Kahoot er en del af vores aktieportefølje og har du lyst, kan du læse vores investeringscase herunder.

Læs vores investeringscase for Kahoot

Da vi ikke kender læsernes økonomi, investeringshorisont eller risikoprofil, skal dette ikke betragtes som en anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i Kahoot.

Cloudflare vurderes som top pick af Cowen

Fredag blevet Cloudflare udnævnt som top pick for 2023 af finanshuset Cowen, som mener, Cloudflare er stærkt positioneret til at tage markedsandele indenfor netværkssikkerhed og telemarkederne. Derudover vurderes Cloudflare at have gode vækstmuligheder indenfor serverless compute, IoT og 5G.

I Horizon3 ser vi også positivt på Cloudflare’s fremtid. De har foretaget store investeringer i at opbygge egen netværksinfrastruktur, som for de fleste vil være meget svært at kopiere. Deres servicestack er meget sammenflettet og synergiorienteret. Det gør, at de står i en stærk position i relation til at hjælpe deres kunder med rejsen ud i skyen.

Læs vores investeringscase for Cloudflare

Da vi ikke kender læsernes økonomi, investeringshorisont eller risikoprofil, skal vores kommentarer om Cloudflare ikke betragtes som hverken en købs- eller salgsanbefaling.

Forventninger til næste uges regnskaber

Tirsdag i næste uge kommer både SentinelOne og MongoDB med regnskaber. Vi har herunder delt konsensusforventningerne fra de analytikere, som følger virksomhederne.

Virksomhed
Dato
Omsætning
Overskud

SentinelOne

6. december

$111,00 mio.

- $0,22 per aktie

MongoDB

6. december

$304,73 mio.

- $0,17 per aktie

Vi vil, som vi gør med alle virksomhederne i vores aktieportefølje, gennemgå regnskaberne og lytte med på begge earnings call. Hvad vi får ud af det, kan du læse mere om i næste Ugeperspektiv.

Skriv dig på interesselisten til vores kommende investeringsforening

Som vi skrev om i sidste uge, så er vores investeringsforening endelig blevet godkendt af Finanstilsynet. Det betyder, at vi nu er gået i planlægning med Nasdaq og er ved at lave en konkret plan for, hvornår vores investeringsforening kan lanceres.

Hvis du ikke allerede er én af de mange, som allerede har skrevet sig på interesselisten, er du meget velkommen til at gøre det via formularen herunder. Så vil vi sørge for, du bliver inviteret med til vores kommende webinarer og modtager tegningsmaterialet i god

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores kommende investeringsforening