Horizon3

UiPath logo

Investeringscase for UiPath aktien

UiPath (NASDAQ:PATH) er en global softwarevirksomhed, der laver software til robotprocesautomatisering (RPA). Man tilbyder en end-to-end platform til automatisering, der kombinerer deres førende RPA-løsning med en komplet suite af muligheder og teknologier såsom Ai, process mining og clouden, hvilket gør det muligt for virksomheder hurtigt at skalere og automatisere deres forretningsprocesser. 

UiPath eliminerer papirarbejde ved at automatisere gentagne opgaver. Dette omfatter udfyldelse af formularer, flytning af filer, indtastning af data og skrabe tekst fra dokumenter. Det bruges ikke blot på ældre systemer, hvor man ønsker at automatiserer en naturlig overgang til en ny måde at arbejde på, men kan også bruges på mindre interne arbejdsgange som er tidskrævende og trættende, hvor man tidligere har tænkt at det var for omkostelig at optimere. 

Man har desuden udviklet sin egen teknologi, baseret på AI, machine learning og sine egne deep learning-modeller bag kulisserne. Resultatet er en computervisionsteknologi, der følger brugerhandlinger for at fortolke opgaven og skabe en løsning. Alt dette gøres uden at have kendskab til kodning, hvilket gør det nemt for kunderne at adoptere deres løsning og hurtigt skabe værdi.

Hvorfor investere i UiPath aktien?

I Horizon3 har vi stor tiltro til UiPath og deres fremtidige vækstrejse. De er anerkendt i industrien som den førende inden for RPA af både Gartner og Forrester. Derudover løser deres produkt et reelt problem og skaber lynhurtigt værdi for kunderne, som forholdsvis nemt kan adoptere teknologien og forbedre flere forretningsprocesser uden meget besvær. 

Verden står derudover over for et ressourceproblem i form af manglende arbejdskraft, hvilket taler for at flere virksomheder bliver nødsaget til at kigge på optimering og effektivisering af arbejdsgange, hvilket UiPath kan hjælpe dem med. 

UiPath er desuden utrolig god til at vokse kundernes engagement på deres platform. Når man først har onboardet en ny kunde, er det nærmest uundgåeligt at de ikke vælger at flytte flere forretningsprocesser ind i UiPaths økosystem. UiPath kalder det selv deres ‘land-and-expand’ forretningsmodel, og den er baseret på deres evne til at fastholde kunderne på deres platforme og skabe værdi på kort tid. 

Due diligence score

51

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for UiPath

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i UiPath aktien.

Strukturel megatrend

Vi tror på, at udbredelsen af RPA vil vokse mange år frem, og at UiPath vil drage stor fordel af denne strukturelle megatrend.

Høj vækst

UiPath har godt gang i væksten. Onboarding af nye kunder foregår i forventet tempo og omsætningsvæksten sidste år lød på 35,4%.

Netværkseffekten

Vi tror på at UiPath vil opnå væsentlige netværkseffekter i takt med, at virksomheder flytte flere forretnings-processer over til dem.

Stærk forretningsmodel

Vi mener, at UiPath har en skalérbar og profitabel forretningsmodel, som oven i købet løser et reelt samfundsmæssigt problem med manglede hænder.

Høj innovationskraft

Vi tror på, at deres innovationskraft er stærk nok til, at de fortsat vil være på forkant og udnytte de muligheder, der opstår.

Teamet og ledelsen

UiPath er stifter ledet og teamet bag virker utrolig kompetente. Man ejer en stor positon af virksomheden og har hånden på kogepladen.

Økonomiske forventninger for UiPath aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker UiPath, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet EBITDA i mio. $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge UiPath aktien.

Læs mere om UiPath

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører UiPath aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond