Horizon3

Lavere inflationstal sendte de globale vækstaktier op for fjerde uge i træk

Juli måned var en længe ventet god måned for tech-relaterede vækstaktier. Udover pæne regnskaber blev markedet hjulpet godt på vej af faldende råvarepriser såvel som faldende markedsrenter i USA. I vores ugeperspektiv den 25. juni skrev vi, hvordan vi så nogle tidlige indikatorer på, at inflationen var tæt på en top, og at den amerikanske økonomi kan være på vej ind i en recession. Siden er Invesco’s Commodity Index Trading Fund faldet med 5,74% og den 10-årige amerikanske rente med 483 basispoint til 2,642%. 

For at forberede os på et muligt recessionsscenarie har vi hos Horizon3 positioneret os mod primært vækstorienterede tech-virksomheder, som er strukturelle frem for cykliske, og som er kendetegnet ved at have positivt cash flow, solide balancer og stærke markedspositioner. Ender det ikke med en recession, tror vi på, at vores portefølje også vil klare sig godt i et sådan scenarie.

Vi er tilfredse med afkastet for juli måned

Juli måned var, som allerede skrevet, en god måned for tech-relaterede vækstaktier og forhåbentligt starten på et andet halvår, som vil blive markant bedre end første halvdel af 2022. Nasdaq indekset steg med 12,35%, hvor blandt andet Tesla (NASDAQ:TSLA) og Amazon (NASDAQ:AMZN) med stigninger på henholdsvis 32,38% og 27,06% trak indekset godt op.

Hos Horizon3 klarede vores portefølje sig også fint og endda en smule bedre end Nasdaq indekset. Samlet set endte 24 af de 26 aktier i vores portefølje i plus for måneden. Bedst gik det for Silvergate Capital (NYSE:SI), som steg med 74,28%, mens vi i den anden ende af skalaen finder Upstart (NASDAQ:UPST), som faldt med 23,06%. Samlet set lavede vores portefølje et afkast på 15,07% i juli måned, hvilket er 272 basispoint højere end Nasdaq indekset.

Nedenfor har vi vist de ti aktier i vores portefølje, som klarede sig bedst gennem måneden. Kun fire af virksomhederne har indtil videre aflagt kvartalsregnskab.

Virksomheder i vores portefølje med det højeste afkast i juli måned

Som nævnt ovenfor genererede kun to af virksomhederne i vores portefølje et negativt afkast for juli måned. Den ene var Meta Platforms (NASDAQ:META), som faldt med beskedne 1,33%, mens Upstart (NASDAQ:UPST) klarede sig dårligst med et fald på 23,06%.

Det store fald for Upstart skyldes, at de 7. juli meldte ud, at omsætningen for andet kvartal ikke vil leve op til de tidligere udmeldte forventninger. Vi sendte 8. juli en kort opdatering til modtagerne af vores nyhedsbrev, hvor vi beskrev vores holdning til udmeldingen. Har du ikke allerede læst den, kan du finde den herunder.

Upstart misser omsætningen for andet kvartal med 24%.

Upstart kommer med regnskab 8. august, hvilket vi selvfølgelig ser frem til med stor interesse. 

En kort status på lancering af vores kommende fond

Interessen for vores kommende fond for tech-relaterede vækstaktier er stor, hvilket vi er meget taknemmelige for. Derfor vil vi på månedens sidste dag gerne give en kort opdatering på processen, og hvornår vi håber at kunne lancere den.

Det bliver en børsnoteret fond, vi kommer til at lancere. Derudover er det afgørende for os, at alle skal kunne investere i fonden, og at det dermed heller ikke kræver et minimumsbeløb at være med. Det kræver nogle godkendelser fra Finanstilsynet, som i bund og grund skal sikre en optimal investorbeskyttelse.

Processen skrider planmæssigt frem, og vi håber stadig at kunne byde de 317 medinvestorer, som til dato har tilmeldt sig vores interesseliste, velkommen i løbet af sidste halvår af 2022. Har du ikke allerede læst om vores fond, kan du gøre det via linket herunder.

Læs mere om vores kommende fond her.

I fonden vil man både kunne investere private midler, pensionsordninger, VSO midler og andre midler, man måtte have i virksomhedsregi.

Tilmeld dig vores interesseliste

Hvis du vil holdes opdateret på vores kommende fond og lanceringen af den, er du meget velkommen til at skrive dig på interesselisten. Det er naturligvis helt uforpligtende.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Læs vores investeringscases på vores positioner