Horizon3

Spændende nyt fra fem af porteføljens vækstvirksomheder

Amazon går i fodsporene på andre tech giganter og investerer et milliardbeløb i AI virksomheden Anthropic, som er mindre end tre år gammel. Derudover er der nyt fra SoFi, som fra næste uge genopliver et gammelt, profitabelt forretningsområde. Der er også kort nyt fra Microsoft, hvis Xbox gaming cloud integreres med Meta Quest headsettet. Vi slutter med to produktforbedringer fra MongoDB og lidt forventninger til Teslas produktions- og salgstal for tredje kvartal, som lukker i dag.

Amazon investerer i AI virksomheden Anthropic

Amazon (NASDAQ:AMZN) meldte mandag ud, at de har investeret $1,25 mia. i startup virksomheden Anthropic, der blev grundlagt for knap tre år siden af tidligere profiler fra OpenAI. Anthropic er firmaet bag AI løsningen Claude, som ligesom ChatGPT fra OpenAI hjælper brugere med at få hurtige svar på deres spørgsmål.

Investeringen, som kan være helt op til $4 mia. værd, giver Amazon en ejerandel i Anthropic og mulighed for bedre at kunne integrere generative AI i deres produkter. Omvendt får Anthropic bedre adgang til Amazons AI chips samtidig med, at Amazon Web Services ophøjes til Anthropics foretrukne cloud leverandør.

Microsoft (NASDAQ:MSFT), Alphabet (NASDAQ:GOOGL) og Meta (NASDAQ:META) har allerede investeret enorme summer i AI, og får nu yderligere konkurrence fra Amazon. 

I Horizon3 er det vores vurdering, at investeringen vil give Amazon endnu bedre muligheder for at øge både kunders brugeroplevelse og effektiviteten i forretningen.

SoFi kommer igen til at tjene på studielån

Fra 1. oktober vil op mod 45 millioner amerikanere igen skulle til at afdrage på deres studielån. Det er vores forventning, at det især vil komme SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) til gode, da de netop har specialiseret sig i at refinansiere amerikanernes studielån. 

Det er også vores forventning, at genoptagelsen af de rentebærende afdrag vil hjælpe SoFi med at tiltrække nye kunder til banken og sælge mere til dem. Det begrunder vi med, at SoFi i dag er en meget mere komplet og konkurrencedygtig bank i forhold til for tre år siden, hvor den amerikanske regering grundet coronakrisen indførte et midlertidigt stop for afdrag på studielån.

I forhold til i Danmark, hvor en lang uddannelse finansieres af staten, og hvor den månedlige SU og betalte studiejobs kan få mange gennem et uddannelsesforløb uden gæld, så står det anderledes til i USA. Her vurderes det, at den samlede studiegæld beløber sig til astronomiske $1.700 mia. 

SoFi aktien er år til dato steget næsten 68%.

MongoDB præsenterer produktforbedringer på deres World Tour

MongoDB (NASDAQ:MDB) er nu tre måneder inde i deres World Tour, og er i denne uge nået til London. Her mødtes de med brugere og andre interessenter fra deres community for at lære, uddanne og dele de seneste ideer. 

I London blev der præsenteret to produktforbedringer, som vi tror vil være med til at forstærke den unikke markedsposition, som de hos MongoDB har opbygget gennem de seneste år.

Den første forbedringer handler om brugeroplevelsen. Her er der to kerneopgaver, som de fleste brugere gennemfører hver dag. Den første er de udviklingsopgaver, der udføres i Atlas, som er deres cloudbaserede databaseløsning. Den anden er måden, hvorpå man gennemfører en datakørsel. Begge opgaver skal kunne gøres så friktionsfrit og effektivt som muligt, hvilket de i denne uge havde nye svar på.

En af de store fordele ved MongoDB er, at brugerne har kunne bruge deres løsning hvor som helst. Men i takt med at manges arbejde er blevet mere hybrid mellem hjem og kontor, og at verden er blevet mere online og digital, er behovet for at kunne synkronisere såvel som at flytte data på tværs af miljøer blevet større. Den opgave er nu blevet lettere med Atlas Edge Servers.

MongoDB var en af de virksomheder, der i den netop overståede regnskabssæson overraskede mest positivt. Det har også smittet af på aktiekursen, som siden nytår er steget med 74%.

Xbox cloud gaming integreres i Meta Quest

Onsdag kom det frem, at Microsoft (NASDAQ:MSFT) fra den 3. december gør deres Xbox gaming cloud tilgængelig for brugere af Meta Quest headsets. Vurderingen mange steder fra er, at det er et stort boom for Meta – og dermed også positivt for Microsoft. 

Måden det er tænkt på fra Metas side, minder meget om den vision, som Apple (NASDAQ:AAPL) tidligere har præsenteret for deres Vision Pro headset. Med hensyn til både design af hardware og brugeroplevelser, har vi i Horizon3 mere tiltro til Apple end til Meta. Vi anerkender dog også, at vi er på et meget tidligt stadie for både Quest og Vision Pro, hvorfor det også er svært at have en holdning til, hvad der reelt vil fungere bedst. Samarbejdet med Xbox har specielt potentiale, da netop spil er noget, der kan være med til at drive brugere i den ene eller anden retning.

Vores bedste bud er, at der er plads til flere aktører på dette marked.

Vi forventer negativ vækst i Teslas produktionstal for tredje kvartal

Om få dage forventes Tesla (NASDAQ:TSLA) at offentliggøre produktionstal for årets tredje kvartal. Det er vores forventning, at vi vil se en negativ vækst i produktionstallene i forhold til andet kvartal, hvor de producerede 479.700 biler. 

Nedgangen skyldes – som vi ser det – ikke manglende efterspørgsel. I stedet kan det forklares med, at flere af Teslas fabrikker i dette kvartal har gennemført vigtige vedligeholdelses- og opgraderingsprojekter. Dette kommer ikke som en overraskelse, da Elon Musk allerede 19. juli nævnte det på deres earnings call. 

For hele 2023 har Tesla flere gange fastholdt deres mål om at producere 1,8 mio. Vi vurderer, at der er gode muligheder for, at de vil lykkes med det. Samtidig har de med deres facelift på Model 3 og den snarlige lancering af Cybertruck positioneret sig godt for ny vækst i årene fremover.

Vi vil i næste uge holde skarpt øje med, hvordan investorerne tager imod produktionstallene. Som langsigtede investorer vil vi også se, om vi kan udnyttet en eventuel kortsigtet volatilitet til at øge fondens beholdning af Tesla aktier.

Mange af porteføljens aktier er i oversolgt territorium

Tidligere på ugen skrev vi om, hvordan flere af aktierne i fondens portefølje nærmede sig oversolgt territorium. I hvert fald hvis man læner sig op af RSI-indikatoren, som har været meget tæt på de 30, som signalerer at aktier er oversolgte. Det kan du læse mere om via linket herunder.

Fondens aktieportefølje nærmer sig oversolgte niveauer

Den seneste tids udsalg har – som vi ser det –  mere handlet om makroøkonomi end ringe eksekvering fra virksomhedernes side. Den store overskrift har været higher for longer, som refererer til, at den amerikanske centralbank forbereder verden på, at renteniveauet måske skal forblive højt i længere tid, end mange nok har forventet. 

Vores bedste bud er, at hverken den amerikanske centralbank eller nogen andre ved, hvor renten er om 6, 12 eller 18 måneder. Vi vil derfor fortsætte med at investere langsigtet i innovative og markedsledende vækstvirksomheder med strukturel medvind, sundt cash flow, stærke finansielle balancer og dygtige ledelser, som også selv har håndet på kogepladen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation