Horizon3

Selvkørende software, Fintech og flere besparelser i big tech

Rent regnskabsmæssigt har det været en rolig uge hos Horizon3. Det har det også rent kursmæssigt, hvor ugen endte i et minus på 0,4%. Det var ellers pæne kursstigninger til Nvidia (NASDAQ:NVDA), Nu Holdings (NYSE:NU) og Microsoft (NASDAQ:MSFT), hvilket desværre blev udlignet af kursfald i andre virksomheder. Største kursfald stod SoFi (NASDAQ:SOFI) for. Årsagen hertil vil vi efter bedste evne belyse længere nede i dette Ugeperspektiv. 

I dette Ugeperspektiv deler vi også  to spændende nyheder fra Tesla (NASDAQ:TSLA) og Square (NYSE:SQ), som er kommet ud i ugens løb, og som alle har et innovativt og fremtidsorienteret snit over sig. Som investorer med baggrunde inden for tech, innovation og iværksætteri glæder det os at se, hvordan virksomhederne i vores aktieportefølje bruger deres innovationskraft til at skabe nye muligheder og vækstkurver.

BigTech selskaberne investerer også kraftigt i innovation. De har dog i stigende grad også fået fokus på at skære i omkostningerne. Senest er turen kommet til Alphabet, hvilket du kan læse mere om længere nede.

Sidst i Ugeperspektivet har vi delt lidt om forventningerne til næste uges kvartalsregnskaber fra CrowdStrike (NASDAQ:CRWD), Snowflake (NYSE:SNOW) og UiPath (NYSE:PATH), som alle indgår i vores aktieportefølje. Inden da har vi også nyt om yderligere besparelser blandt big tech selskaberne.

Negative nyheder sender SoFi aktien ned med 11%

Aktiekursen for SoFi (NASDAQ:SOFI) faldt i denne uge med 11%. Kursen ligger nu 15% lavere end 31. oktober, som var dagen før, SoFi præsenterede et rigtig flot regnskab for tredje kvartal. Et regnskab som slog analytikernes forventninger til omsætning og indtjening med henholdsvis 7% og 18%. 

Det store fald på 11% i denne uge kan, som vi ser det om ikke andet, henføres til to konkrete nyheder.

Den første skyldes et forslag fra fire medlemmer af det amerikanske senat, som kræver en  undersøgelse af SoFi’s aktiviteter inden for handel med crypto-valuta. Det kastede en negativ mistanke ned over SoFi, som heldigvis var hurtige til at reagere. Her fortalte de investorerne, at omsætningen fra handel med crypto-valuta i tredje kvartal udgjorde $3,85 mio. svarende til mindre end én procent af virksomhedens samlede omsætning og at de som reguleret bank overholder alle gældende regler. 

Den anden nyhed, som alt andet lige påvirkede aktiekursen negativt, var endnu en udskydelse af datoen for, hvornår amerikanerne igen skal begynde at tilbagebetale deres studielån. Den er nu udskudt til juni 2023. Så vidt vi ved, har SoFi i deres guidance ikke ville budgettere med indtægter fra studielån, før en beslutning om tilbagebetaling var endelig. Derudover kan man sige, at den del af forretningen efterhånden er mindre og mindre væsentlig i takt med, at SoFi har brugt deres innovationskraft til at udvikle, lancere og skalere nye produkter og services.

De to nyheder og den faldende aktiekurs har ikke fået os til at genoverveje vores investeringscase i SoFi, som vi i høj grad stadig ser som værende intakt. Vores investeringscase kan læses her.

Tesla har lanceret deres FSD software i Nordamerika

Torsdag meldte Elon Musk ud på Twitter, at Tesla (NASDAQ:TSLA) nu har lanceret beta versionen af deres FSD software til kunder på det amerikanske marked. Det er en kæmpe milepæl i arbejdet med at udvikle en selvkørende bil og med til at manifestere, at Tesla er meget mere end bare en elbil.

Det er vigtigt at nævne, at den lancerede FSD software kun er en beta version, som endnu ikke er endelig godkendt af de relevante myndigheder i USA.

I Danmark kan de omkring 20.000 Tesla ejere desværre endnu ikke tage softwaren i brug.

Tesla er med en overskudsgrad på 17% allerede næsten dobbelt så profitabel som den typisk bilproducent. Deres omsætningsvækst er også markant højere end markedets. Hos Horizon tror vi på, at Tesla’s FSD software vil bidrage positivt til, at væksten i både salg og indtjening vil fortsætte.

Lanceringen af den selvførende FSD software er en ikke uvæsentlig del af vores investeringscase for Tesla. Du kan læse den herunder, hvis du har lyst.

Læs vores investeringscase for Tesla

I løbet af ugen kom det også frem, at Tesla og Dolby har lavet et samarbejde der betyder, at Dolby Atmos rulles ud til mere end én mio. Tesla biler, når næste opdatering udrulles. Det vil give kunder bedre lyd, når man lytter til musik eller ser en film, mens bilen lades op – eller kører dig på arbejde.

Tesla FSD er en kæmpe milepæl for Tesla

Tesla’s aktiekurs er den seneste måned faldet med 18% og handler nu 48% lavere end ved årets start. Den forventede p/e multipel, som viser hvor meget investorerne betaler for én krone af virksomhedens overskud, er for 2022 44,1. Kigges der på forventningerne til 2024, er den forventede p/e multipel nede på 25,8. Det er nogenlunde samme værdisætning som Coca-Cola og McDonald’s handles til.

Square indgår partnerskab med American Express

Square er den del af økosystemet hos Block (NYSE:SQ), som henvender sig til virksomheder. Hvad der i 2009 startede som en simpel betalingsløsning, har hurtigt udviklet sig til et mere og mere komplet økosystem, som gør det lettere at starte, drive og vokse en forretning.

Vores investeringstese er, at Square og for den sags skyld også CashApp, som er den forbrugervendte del af Block, er i fuld gang med at udvikle de produkter, services og processer, der på sigt gør virksomheden til en komplet og konkurrencedygtig bank. Vi mener også, at der er en god sandsynlighed for, at de vil lykkes.

Et skridt på denne vej er et samarbejde, de netop har indgået med American Express. Square tilbyder allerede lån til de små og mellemstore virksomheder, men man har endnu ikke kunne tilbyde dette vigtige kundesegment et kreditkort. Det er det problem, som Square i samarbejde med American Express vil løse.

Der er ingen konkret dato for, hvornår kreditkortet lanceres.

Alphabet vil afskedige 10.000 medarbejdere

Der har siden offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal været et massivt pres på Alphabet for at skære i omkostningerne. Det pres er ikke blevet mindre efter, at TCI Fund Management efter offentliggørelsen af regnskabet i et åbent brev lagde pres på ledelsen for at skære i specielt lønomkostningerne. 

Ledelsen i Alphabet ser ud til at have lyttet til TCI Fund Management og de andre investorer, som har været uforstående overfor, at Alphabet endnu ikke har igangsat spareplaner, når de øvrige big tech virksomheder har. Ihvertfald blev det i ugens løb meldt ud, at Alphabet vil afskedige i alt 10.000 af de 186.779 ledere og medarbejdere, som var ansat ved udgangen af september måned.

De 10.000 medarbejdere svarer til lidt mere end 5% af det samlede antal ansatte og skal findes blandt de 10%, som bliver defineret som såkaldte  low performers. Spareplanen blev meldt ud tirsdag og indtil videre ser det ud til, at investorerne har taget godt imod den, uden det dog har fået aktiekursen til at eksplodere. 

Forventninger til næste uges regnskaber

I næste uge vil tre af virksomhederne i vores aktieportefølje offentliggøre kvartalsregnskaber. Virksomhederne og forventningerne til regnskaber er vist i figur1 herunder.

Figur 1 - Forventinger til næste uges regnskaber
Virksomhed
Dato
Omsætning
Indtjening

CrowdStrike logo    CrowdStrike

29. november

$572,50 mio.

- $0,25 per aktie

Snowflake logo    Snowflake

30. november

$539,53 mio.

- $0,62 per aktie

UiPath logo    UiPath

1. december

$260,00 mio.

- $0,16 per aktie

UiPath (NYSE:PATH) meldte allerede i midten af november tal ud om omsætningen for tredje kvartal. Det fik aktiekursen til at stige med 16%. 

Vi vil hos Horizon3 gennemgå alle regnskaberne og også lytte med på deres earnings call. Hvad vi får ud af det, kan du læse mere om i næste weekends Ugeperspektiv.

Skriv dig på interesselisten til vores kommende investeringsforening

Som vi skrev om i sidste uge, så er vores investeringsforening endelig blevet godkendt af Finanstilsynet. Det betyder, at vi nu er gået i planlægning med Nasdaq og er ved at lave en konkret plan for, hvornår vores investeringsforening kan lanceres.

Hvis du ikke allerede er én af de mange, som allerede har skrevet sig på interesselisten, er du meget velkommen til at gøre det via formularen herunder. Så vil vi sørge for, du bliver inviteret med til vores kommende webinarer og modtager tegningsmaterialet i god tid.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om vores kommende investeringsforening