Horizon3

Regnskaber, mistanke om svindel og en vigtig godkendelse fra Finanstilsynet

Det har været en både travl og begivenhedsrig uge hos Horizon3, som rent afkastmæssigt desværre ikke helt har kunne leve op til den flotte afslutning på sidste uge. Kun tre af sidste uges elleve højdespringere sluttede ugen i en højere aktiekurs end de lukkede forrige fredag. Mere om det længere nede i dette Ugeperspektiv.

I dette Ugeperspektiv kan du også læse mere om Nu Holdings (NYSE:NU), Global-e (NASDAQ:GLBE), Nvidia (NASDAQ:NVDA) og dLocal (NASDAQ:DLO), som alle præsenterede deres kvartalsregnskaber i løbet af ugen. Specielt kom dLocal i fokus, da en såkaldt short report kastede mistanker om svindel ned over virksomheden og dens ledelse. Det fik aktiekursen til at falde 50% i løbet af få timer onsdag, hvor rapporten blev offentliggjort af Muddy Waters.

Nederst i dette Ugeperspektiv er der også nyt om vores kommende investeringsforening, som i løbet af ugen nu blev godkendt af Finanstilsynet. 

Vi måtte afgive lidt af sidste uges kursstigninger

De fleste investorer i vækstaktier mærkede med garanti effekten af de lavere end forventede inflationstal, som U.S. Bureau of Labor Statistics offentligjorde torsdag i sidste uge. Fra vores egen aktieportefølje steg hele elleve af vores aktier mere end 20% fra torsdag morgen til fredag aften. 

Som illustreret i figur 1 måtte otte af de elleve aktier afgive lidt af kursgevinsten i indeværende uge, mens tre af dem fortsatte med at stige mandag til fredag i denne uge. På indeksniveau måtte Nasdaq 100 konstatere et lille fald for ugen på 1,18%.

Figur 1 - Kursstigninger siden offentliggørelsen af sidste CPI tal

Det er selvfølgelig tilfredstillende at se, at alle elleve højdespringere fra sidste uge stadig ligger højere til trods for, at de fleste af dem i uge 46 måtte aflevere noget af kursstigningen tilbage. Ti af de elleve aktier er samlet oppe med mere end 10% og fire af dem endda med mere end 20%.

Om sidste uges CPI tal signalerer en endelig vending i markedet har vi ingen holdning til. Men vi tror på, at de 23 virksomheder vi har i vores aktieportefølje, er mere værd om tre til fem år.

Mistanke om svindel halverede kursen på dLocal aktien

Onsdag, som var dagen efter offentliggørelsen af dLocals regnskab for tredje kvartal, offentliggjorde Muddy Waters en short report, som kaster mistanker om svindel over dLocal (NASDAQ:DLO). Vi har læst rapportens 46 sider, som vi har delt herunder, hvis nu du skulle have lyst til at gøre det samme.

Short rapporten fra Muddy Water

Vi synes, der er tale om voldsomme beskyldninger. Af samme grund valgte vi også allerede tidligt torsdag at sælge vores position i dLocal. Vi ved ikke, om beskyldninger fra Muddy Waters er velbegrundede eller ej og vil i den forbindelse selvfølgelig følge nøje med i, hvordan dLocal og dens ledelse forholder sig til rapporten.

Indtil videre har dLocals kun udsendt en kort pressemeddelelse, hvor de ikke overraskende tager afstand fra de beskyldninger, som er nævnt i rapporten fra Muddy Waters.

Pressemeddelelse fra dLocal

Rent kursmæssigt har rapporten været dyr for investorerne i dLocal, og vi har selvfølgelig også tabt penge på vores position, som udgjorde omkring 4% af vores samlede portefølje. Onsdag, da rapporten blev offentliggjort, faldt aktien mere end 50%. Fredag vandt aktien lidt af det tabte tilbage med en stigning på 21%. For hele ugen er aktien ned med 44%.

Vi har valgt ikke at kommentere på regnskabet og vil ikke genoverveje at investere, før vi er klogere på, hvad der er op og ned i sagen.

Nvidia med godkendt regnskab i et svært marked

Nvidia (NASDAQ:NVDA) kom onsdag med regnskab for deres tredje kvartal. Omsætningen var $5,93 mia., hvilket var et par procent  mere end forventet af analytikerne. Nettooverskuddet var $0,58 per aktie, hvilket var 17% mindre end de forventede $0,70.

Regnskabet, som du kan læse via linket herunder, viste 31% omsætningsvækst inden for det vigtige datacenter segment. I alt kom 65% af Nvidias samlede omsætning i tredje kvartal fra det forretningsområde.

Læs vores gennemgang af Nvidia regnskabet her

Også automotive segmentet, som stadig kun udgør 4% af den samlede omsætning hos Nvidia, ser spændende ud. Ved udgangen var den potentielle værdi af indgåede aftaler med automotivekunder $11 mia. For tredje kvartal var omsætningen $0,25 mia. inden for automotive segmentet.

Gaming segmentet måtte konstatere et fald i omsætningen på 51% i forhold til samme kvartal sidste år og 23% i forhold til det forrige kvartal. Det var ingen overraskelse, da ledelsen i god tid har været proaktive omkring udfordringerne inden for gaming segmentet.

Vi ser stadig en rigtig spændende investeringscase i Nvidia og fastholder derfor også vores position.

Global-e Online øgede omsætningen med 79%

Onsdag kom også israeliske Global-e Online (NASDAQ:GLBE) med kvartalsregnskab. De er stadig begunstiget af den strukturelle medvind inden for både crossborder og direct-to-consumer salg, og formåede trods udfordrende makroøkonomiske betingelser at øge omsætningen med 79% i forhold til for tolv måneder siden. 

På bundlinjen blev det til et nettounderskud på $65 mio., hvilket er $37 mere end samme kvartal sidste år.

Vi ser ikke Global-e Online som en virksomheder, der endnu er optimeret til overskud, så for os er det vigtigere at følge med i væksten og enhedsøkonomien. Derfor var det også glædeligt at se, at dækningsgraden siden tredje kvartal sidste år har forbedret sig med 290 basispoint, så den nu er 41,5%.

Læs vores gennemgang af Global-e Online regnskabet her

Ledelsen guider lidt lavere for fjerde kvartal, hvor de nu forventer en omsætning på mellem $405 og $411 mio. Det er an anelse lavere end de tidligere udmeldte forventninger, som lå mellem $406 og $416 mio. Nedjusteringen skyldes dels, at et kundeprojekt er blevet udskudt fra fjerde kvartal til første kvartal næste år og dels, at omsætningen udhules på grund af den høje dollarskurs.

Vi ser stadig en spændende investeringscase i Global-e Online og fastholder derfor også vores position.

Super regnskab fra Nu Holdings

Mandag offentliggjorde Nu Holdings (NYSE:NU), som er virksomheden bag brasilianske Nubank deres regnskab for tredje kvartal. Det var et imponerede regnskab, som viste en omsætning på $1,3 mia., hvilket er hele 171% højere end for et år siden. Det var samtidig 10% mere end analytikernes konsensusforventninger.

Vi ser Nubank som en rigtig spændende investeringscase og er begejstrede for eksekveringen af deres blue ocean strategi, som er kendtegnet ved, at man skaber mere værdi for sine kunder til en lavere omkostning end konkurrenterne. På earnings call viste CEO David Vélez data, som viser, at Nubanks net promotor score er to til fire gange højere end konkurrenterne. Samtidig kan de servicere en kunde 85% billigere end de traditionelle banker.

Læse vores gennemgang af Nu Holdings regnskab her

Nubank fik i tredje kvartal 5,2 millioner nye kunder. Den gennemsnitlige customer aquisition cost er blot $6, hvilket skyldes, at 70% af alle nye kunder kommer fordi de bliver anbefalet af allerede eksisterende kunder. Den gennemsnitlige omsætning per kunde er $7,9, hvilket er en stigning på 61% i forhold til for et år siden. Det tal forventes at stige markant over de kommende år.

Vi ser stadig en spændende investeringscase i Nu Holdings og fastholder derfor også vores position.

Vores investeringsforening er blevet godkendt af Finanstilsynet

Vi er glade for endelig at kunne fortælle, at vores investeringsforening nu er blevet godkendt af Finanstilsynet. Det bliver en såkaldt UCITS fond, hvor der er nogle strikse regler til allokering og risikostyring, som har til formål at give foreningens medinvestorer den bedst mulige beskyttelse.

Vi er nu gået i proces med Nasdaq, som er den børs, investeringsforeningen bliver lanceret på. Vi vil sammen med dem planlægge detaljerne omkring lanceringen. Vi håber vi kan melde noget mere konkret ud snarest.

Har du ikke allerede skrevet dig på interesselisten til vores kommende investeringsforening, er du meget velkommen til at gøre det herunder. Så vil du blive kontaktet, når tegningsperioden starter og få mulighed for at komme med fra begyndelsen.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om vores kommende investeringsforening