Horizon3

Nubank øger omsætningen med 230% på tolv måneder

Nubank (NYSE:NU) er en relativ ny aktie i vores regi og en, som vi første gang købte i begyndelsen af juni måned. I aftes offentliggjorde ledelsen Nubanks regnskab for andet kvartal og det var et regnskab, som blev taget rigtig godt imod af bankens investorer. Aktien steg 10,12% i løbet af mandag, og blev sendt op med yderligere 9,62% i eftermarkedet. År-til-dato er aktien dog nede med omkring 50%. Vores egen position har lavet et afkast på 26%.

De vigtigste tal fra Nubanks regnskab

Vi lyttede i aftes med på ledelsens earnings call, og har herunder opsummeret de vigtigste tal fra regnskabet.

  • Omsætningen er på tolv måneder steget med 230% til $1,2 mia., hvilket er 15% højere end forventet af analytikerne. 
  • Dækningsbidraget voksede med 109% til $0,36 mia. svarende til 31% af omsætningen.
  • Det justerede driftsoverskud var $17 mio., hvilket er 70% højere end andet kvartal 2021.
  • Nubank har siden første kvartal sidste år vokset sin kundebase med 57%, så de nu har i alt 65,3 mio. kunder.
  • Den gennemsnitlige omsætning per kunde er på tolv måneder vokset fra $4,0 til $7,8 per måned. Det er en stigning på 95%.
  • Omkostningen til at servicere en kunde er $0,8 per måned op på samme niveau som for tolv måneder siden.
  • Betalingsvolumen var $20 mia., hvilket er 94% højere end for tolv måneder siden. 
  • Indlån er vokset med 87% til i alt $13,3 mia.
  • Udlån udgør $9,1 mia., hvilket er 107% højere end i andet kvartal 2021.

Trods den imponerende vækst mener vi hos Horizon3, at Nubank stadig er på et tidligt stadie af sin vækstrejse. For eksempel har de kun en markedsandel på 3%, når der måles på indlån. For personligt udlån og kreditkortlån har Nubank lige nu en markedsandel på henholdsvis 4% og 8%.

Nubank har glade kunder og en stærk forretningsmodel

Én af årsagerne til, at vi investerede i Nubank tilbage i juni måned var første og fremmest, at de har et produkt med en rigtig høj kundetilfredshed og en forretningsmodel, som er både skalérbar og profitabel. Det skrev vi om i vores bull case fra juni måned, som du kan finde via linket herunder.

Horizon3 bull case for Nubank

I forhold til vores bull case for Nubank mener vi, at både virksomheden og aktien udvikler sig rigtig tilfredsstillende. Som vi ser det, er det drevet af to faktorer.

Den første handler om deres voksende og aktive kundebase. Andelen af aktive kunder er vokset med 75% i forhold til sidste år og dermed mere end kundetilvæksten, som var 57%. 80% af kunderne i Nubank er det, som de selv definerer som aktive. Af de aktive kunder bruger 55% af dem Nubank som den primære bankforbindelse. Den gennemsnitlige kunde bruger 3,7 af bankens forskellige produkter og bidrager med en omsætning på $7,8 hver måned. De kunder, der har været i Nubank længst tid, bruger op til $21 per måned. 

Det vidner om en rigtig stærk value proposition, som bakkes op af deres høje net promotor score og det faktum, at de tidligere på året, og som den første bank nogensinde, blev kåret til det stærkeste brand i Brasilien, som er det største af deres tre markeder. De to andre er Mexico og Columbia.

Den anden faktor handler om Nubanks skalérbare og profitable forretningsmodel. I figur 1 nedenfor har vi vist de sidste tolv måneders udvikling i Nubanks månedlige enhedsomkostning per kunde i forhold til den gennemsnitlige omsætning.

Figur 1 - Enhedsøkonomi per kunde

Tallene i figur 2 viser, at den gennemsnitlige omsætningen per kunde er steget med 105% siden andet kvartal sidste år, mens enhedsomkostningen ikke har flyttet sig. Det mener vi er et rigtig stærkt signal fra Nubank, som bekræfter os i skalérbarheden og indtjeningspotentialet i deres forretningsmodel.

Nubank aktien kan se dyr ud

Nubank aktien kan se dyr ud, når man måler på forward p/e for 2022. Her betaler man knap $281 for $1 i overskud. Men kigges der på den forventede omsætning og indtjening frem mod udgangen af 2024, vil den høj p/e multipel falde drastisk, hvilket vi har forsøgt at illustrere herunder. 

Figur 2 - Forventet overskud per aktie
Figur 3 - Forventet p/e værdi per aktie

Forventningerne i figur 2 og 3 ovenfor er baseret på estimater fra 17 analytikere, og er derfor naturligvis også forbundet med ret store usikkerheder. Men kan Nubank fortsætte med at tiltrække flere kunder og øge den gennemsnitlige omsætning per kunde samtidig med, at enhedsomkostningerne holdes under kontrol, vil både omsætning og indtjening alt andet lige stige over tid. Hvis ikke, er casen naturligvis langt mindre attraktiv.

Da vi kender ikke læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge Nubank aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond