Horizon3

Snowflake opjusterer de langsigtede forventninger

Onsdag kom Snowflake (NYSE:SNOW) med kvartalsregnskab. Vi lyttede med på deres earnings call og har gennemgået regnskabet, som i eftermarkedet sendte aktiekursen ned med omkring 13%. Reaktionen i eftermarkedet skyldes primært en del forvirring om de tal, som blev kommunikeret af Snowflake. For eksempel var det kun produktomsætningen og ikke den samlede omsætning, der blev meldt ud af virksomhedens ledelse. Derudover var der også misforståelser vedrørende virksomhedens earnings per share, som viste et underskud på $0,53 per aktie. Det var dog ikke et non-GAAP tal, som var det, analytikerne benchmarkede det mod. Med andre ord var der lidt pærer og bananer, da regnskabet blev holdt op mod markedets forventninger. Hos Horizon3 udnyttede vi reaktionen i eftermarkedet til at etablere en position tidligt torsdag. Den er i skrivende stund oppe med 12,19%.  

Markedsleder inden for data services

Til de der endnu ikke kender Snowflake, så er det en amerikansk cloud virksomhed, der specialiserer sig inden for data services. De tilbyder blandt andet data warehousing, som kort fortalt understøtter aktiviteter inden for business intelligence (BI) og analyseberegning, ved at man kan lave bedre analyser på sit data. Man tilbyder også såkaldte data lakes, som er et ustruktureret lager af ubehandlede data, som er lagret uden organisering eller hierarki. Snowflake muliggør således lagring og analyse af alle typer data på tværs af et uendeligt antal datakilder på en smidigere og mere omkostningseffekt måde end tidligere. Snowflake vurderes af Gartner som værende en af markedslederne inden for data services.

Snowflake opjusterer de langsigtede forventninger

Hos Horizon3 synes vi, det var et rigtig flot regnskab, Snowflake præsenterede torsdag aften. Argumenterne for det er beskrevet herunder.
 
 • Omsætningen steg i forhold til samme kvartal sidste år med 85% til $422 millioner. 
 • Forudbetalte ydelser var $2,6 milliarder, hvilket repræsenterer en vækst på 82 % år-til-år.
 • Antallet af kunder voksede med 40% til i alt 6.322.
 • Antallet af kunder, som bruger mere end $1 million om året hos Snowflake voksede med hele 98% til i alt 206.
 • Net retention rate var 174%, hvilket betyder, at de eksisterende kunder har brugt 74% flere penge hos Snowflake end i samme kvartal sidste år.
 • Dækningsbidraget var 75%, som er det højeste nogensinde.
 • Frit cash flow er siden første kvartal sidste år steget fra $13 millioner til $172 millioner.
 • Den langsigtede frie cash flow margin for 2029 blev opjusteret fra 15% til 25%. Omsætningen forventes til den tid stadig at være $10 milliarder.

Vi synes som sagt, det er et rigtigt flot regnskab, som Snowflake præsenterede. De eksekverer rigtig flot under makroøkonomiske forhold, som har været vanskelige for andre virksomheder samtidig med, at de også opjusterede de langsigtede forventninger. De fastholder forventningerne til $10 milliarder i omsætning, men opjusterer den frie cash flow margin fra 15% til hele 25%. Det er ekstremt positivt.

Vi har startet en position i Snowflake

Som allerede skrevet, så udnyttede vi torsdag reaktionen i eftermarkedet til at starte en position i Snowflake. Vores argumenter for det har vi kort opsummeret i en bull case herunder.

Bull case for Snowflake
 • Stort vækstpotentiale
  Snowflake er i en strukturel trend, som forventeligt vil vokse i mange år frem.
 • Snowflake er markedsleder
  Snowflake defineres af Gartner som værende en markedsleder inden for data services.
 • Skalérbar og profitabel forretningsmodel
  Vi er begejstret for deres asset light forretningsmodel, som kan skaleres på en særdeles profitabel måde.
 • Voldgraven vokser
  Kunder fastholdes og brugere flere og flere penge hos Snowflake. Netværkseffekterne og voldgraven vokser.
 • Det frie cash flow vokser
  Forventningerne til den langsigtede frie cash flow margin er netop opjusteret fra 15% til 25%.
 • Bundsolid balance
  Snowflake har mere end $5 millarder i likviditet og ingen gæld. Det giver muligheder

Udover ovennævnte er det også afgørende for os, at Snowflake har en dygtig ledelse med Frank Slootman i spidsen. Han ejer i skrivende stund aktier for omkring $120 millioner, hvilket giver ham den skin-in-the-game, som også er vigtig for os. I alt ejer insiders 13,4% af virksomheds aktier.

Snowflake er ikke en billig aktie

Vi ser et enormt potentiale i Snowflake og betragter virksomheden som en rigtig compounder.  Det er trods den store korrektion for vækstaktier dog ikke ligefrem en billig virksomhed at købe aktier i. Vi vil dog hellere købe aktier i de bedste kvalitetvirksomheder til en fair pris end investere i mindre gode selskaber til en fantastisk pris. Ikke mindst fordi vores investeringshorisont er fra tre til ti år.

Nedenfor har vi vist den forventede price/sales multipel for de kommende tre regnskabsår.

Forventet price/sales multipel for Snowflake

For god ordens skyld skal det siges, at denne artikel ikke er en anbefaling til hverken at købe eller sælge aktier i Snowflake, da sådanne beslutninger afhænger af læserens individuelle økonomi, risikoprofil og investeringshorisont.

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Del på sociale medier
Bliv medinvestor i vores investeringsfond