Horizon3

Godt regnskab giver lovende start for ny regnskabssæson

Det har været endnu en god uge på aktiemarkedet, hvor specielt to nyheder var med til at sende aktiekurserne op i sidste halvdel af ugen. Den flotte afslutning på ugen betyder, at det amerikanske S&P 500 indeks fredag sluttede i et nyt all-time-high, og har dermed indhentet mere end tabet fra 2022.

Den positive stemning smittede også af på værdien af fondens egne investeringsbeviser, som sluttede ugen med et afkast på 1,27%. Mere er formentlig tilgode, når aktiemarkedet åbner igen mandag morgen. Det skyldes, at hovedparten af fondens kursstigninger først indtraf efter, at det danske markedet lukkede fredag eftermiddag.

Katalysatoren fredag eftermiddag var en klar udmelding fra Austan Goolsbee, som er chef for den amerikanske centralbank afdeling i Chicago. Ifølge Bloomberg mener han, at centralbanken bør overveje at sænke renten, da inflationen synes at aftage hurtigt. I fonden har vi ingen holdning til, hvornår FED sænker renten – og heller ikke med hvor meget.

Mere vægt tillæger vi ugens anden nyhed, som også havde positiv indflydelse på værdien af flere af fondens aktiepositioner, og som samtidig sætter en lovende forventning til den kommende regnskabssæson. Den handler om Taiwan Semiconductor (NYSE:TSM), som torsdag offentliggjorde deres regnskab for fjerede kvartal 2023. 

Taiwan Semiconductor med stærkt kvartalsregnskab

Torsdag formiddag dansk tid offentliggjorde Taiwan Semiconductor (NYSE:TSM) deres regnskab for fjerde kvartal 2023. Det viste en omsætning på $19,62 mia, hvilket var en anelse mere end forventet af analytikerne. Nettoindtjening overgik med et resultat på $1,44 per aktie også analytikernes konsensusforventning, som var på $1,37 per aktie.

For hele 2023 var omsætningen $70,42 mia., hvilket var 4,38% mindre end i 2022. Taiwan Semiconductor ventes dog at finde tilbage til vækstsporet i 2024, hvor omsætningen forventes at stige 20% til i alt  $84,51 mia.

I fonden ejer vi ikke aktier i Taiwan Semiconductor. Alligevel er regnskabet og forventningerne til fremtiden væsentlige for fonden, da det er der, hvor både Nvidia (NASDAQ:NVDA) og AMD (NASDAQ:AMD) for produceret en stor del af deres chips. Deres aktiekurser reagerede ikke overraskende begge positivt på torsdagens regnskab i forventning om, at de også har godt vind i sejlene.

Også set med ASML (AMS:ASML) øjne er regnskabet interessant. De leverer nemlig en vigtig del af den teknologi, som blandt andet Taiwan Semiconductor bruger til at producere produkter til eksempelvis Nvidia og AMD. Torsdag og fredag steg ASML aktien samlet set 5,65%.

Onsdag kommer med ASML med regnskab

Netop ASML (AMS:ASML) kommer onsdag med regnskab for deres fjerde kvartal. Her er konsensusforventningen en omsætning på €6,90 mia. for årets sidste kvartal og €27,23 for hele 2023. Det vil i givet fald svare til en vækst på næsten 29% i forhold til 2022. 

Kigger vi på indtjeningen, så forventer vi et nettooverskud på €4,80 per aktie for fjerde kvartal og €19,47 for hele året. For 2022 var de sammenlignelige indtjeningstal henholdvis €4,60 og €14,13 per aktie. 

På onsdagens earnings call vil vi holde øje med, hvorvidt det lykkes ASML at indfri forventningerne til fjerde kvartal. Men endnu mere interessant bliver det at få en frisk opdatering på ordretilgangen. Her har ledelsen tidligere meldt ud, at de forventer flad vækst i 2024, som så til gengæld vil accelerere i 2025. I den forbindelse er ordretilgangen en vigtig leading indicator.

Onsdag får vi også en status på Teslas forretning

Onsdag offentliggør også Tesla (NASDAQ:TSLA) regnskab for fjerde kvartal. Vi lærte allerede 2. januar, at Tesla har slået deres egne forventninger om 1,8 mio. leverede biler i 2023. Men spørgsmålet om, hvor meget Tesla tjener på de solgte biler, mangler der stadig svar på.

For tredje kvartal underleverede Tesla i forhold til indtjeningsforventningerne. Her så vi et kvartalsregnskab, hvor dækningsbidraget grundet prisnedsætter på bilerne var faldet fra 25,1% i 2022 til 17,9% i 2023. CEO Elon Musk har tidligere udtalt, at der forventeligt vil være en vis korrelation mellem rentestigninger og prisstigninger på bilerne.

Læs vores update på Teslas trejde kvartal

I fonden er vi spændte på at se, om dækningsbidraget på 17,9% i tredje kvartal var bunden, eller om trenden stadig er nedadgående. Derudover ser vi frem til at høre mere om energiforretningen, den selvkørende software og om, hvordan den nylige lancering af deres Cybertruck indtil videre er forløbet.

Wells Fargo sætter kursmål for Global-E Online

Wells Fargo, som er en af de største finansielle institutioner i USA, er begyndt at dække israelske Global-E Online (NASDAQ:GLBE). De har sat et kursmål på $50 per aktie for virksomheden, der er ledende inden for direct-to-consumer og cross border e-commerce. I fredags lukkede Global-E Online aktien i $37,47 per aktie.

I fondens portefølje indgår Global-E Online som en tier 3 position til en gennemsnitskurs på $34,13 per aktie. Det er  24% under det gennemsnitlige kursmål ifølge analyseplatformen Koyfin.

Global-E Online offentliggør regnskab for fjerde kvartal i sidste halvdel af februar. Her forventer analytikerne en omsætning på $182 mio. eller 30% mere end året før. Samtidig forventes mere end en fordobling af nettoindtjeningen.

Datadog får også hævet sit kursmål

Også Datadog (NASDAQ:DDOG) fik i denne uge øget sin dækning. Denne gang var det canadiske BMO Capital, der begyndte sin dækning af Datadog, der tilbyder overvågnings- og analyseværktøjer til virksomheder med behov for et komplet overblik over deres cloudbaserede IT infrastruktur.

BMO Capital sætter et kursmål på $140 per aktie. I alt dækkes Datadog ifølge Koyfin af 42 analytikere, som generelt ser ud til at have øget deres tiltro til Datadog. I hvert fald er det gennemsnitlige kursmål siden årsskiftet blevet hævet med næsten 5%. 

Også Datadog aktien indgår som en tier 3 position i fondens portefølje. Grundet aggressive opkøb efter andet kvartals regnskab har vi i fonden en gennemsnitskurs på kun $92,32 per aktie. Det er knap 7% under det laveste af de 42 analytikeres kursmål, hvorfor vi også vurderer at have en fornuftigt margin of safety på vores position.

Vi har brugt korrektionen til at købe flere aktier i Datadog

Datadog offentliggør 13. februar  deres regnskab for årets fjerde kvartal 2023. Der forventer vi at se et regnskab, der afspejler fortsat stor strukturel medvind fra virksomhedernes cloudbaserede IT investeringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation