Horizon3

Global-E Online aktien stiger 24% efter stærkt regnskab

Global-E Online (NASDAQ:GLBE) kom mandag aften med regnskab for årets andet kvartal. Det viste en rekordomsætning på $87,3 mio., hvilket var 52% højere end samme kvartal sidste år. På det efterfølgende earnings call kaldte co-founder Nir Debbi kvartalet for det stærkeste i virksomhedens historie.

På mange måder var regnskabet fra Global-E Online lidt af en kontrast, når vi sammenligner med forrige kvartal. Der fik vi lunkne tal, lavere guidance og et fald på 27% i aktiekursen. I mandags fik vi gode tal, en opjustering og en stigning på 24% til Global-E Online aktien.

Stærkt regnskab fra Global-E Online

Nir Debbi og CFO Ofer Koren præsenterede i CEO Amir Schlachets fravær resultatet for andet kvartal, og det slap de rigtig godt fra. De vigtiste tal var følgende.

 • GMV, som viser handelsvolumenen, var $534 mio. og 64% højere end for andet kvartal 2021.
 • Omsætningen var $87,3 mio. og 52% højere end andet kvartal 2021. Af den samlede omsætning bidrog service fees med $39,3 mio. og fulfillment services med $48 mio.
 • Dækningsbidraget var $36,5 mio. svarende til 41,8% af omsætningen. Det er 77% højere end for andet kvartal 2021.
 • Det justerede EBITDA var $11,1 mio., hvilket er 46% højere end for tolv måneder siden.
 • Cash flow fra driften var $31,9 mio., hvilket er markant højere end de $6,9 mio., som Global-E Online lavede i andet kvartal 2021.
 • Nettounderskuddet var $48,8 mio.

Hos Horizon3 hæfter vi os ved, at omsætningen stiger med 52% og at indtjeningen på dækningsbidragsniveau vokser med hele 77%. Det ser vi som rigtig positivt og et signal om, at Global-E Onlines value proposition og forretningsmodel er stærk. En vigtig del af forklaringen er, at omsætningen inden for de profitable service fees vokser hurtigere end fulfillment services.

Du kan læse mere om Global-E regnskab i deres pressemeddelse her.

Forventningerne til resten af 2022 opjusteres

Den makroøkonomiske og geopolitiske modvind, som Global-E Online talte om på forrige earnings call, og som førte til en nedjustering af forventningerne for resten af 2022, viste sig mandag aften at være mere eller mindre ubegrundede. Der fortalte Nir Debbi nemlig, at de bekymringer de havde i relation til specielt det europæiske marked på grund af krigen i Ukraine samt den generelle makroøkonomiske situation i Europa, ikke har påvirket Global-E Online så hårdt som frygtet. Aktiviteterne i Rusland, Hviderusland og Ukraine er stadig sat på hold, men resten af Europa har siden maj måned klaret sig bedre en forventet for bare tre måneder siden. 

På earnings call opjusterede Global-E Online derfor også sine forventninger til resten af 2022, så man nu forventer en omsætningen på mellem $406 og $426 mio. For tre måneder siden forventede de omsætte i intervallet $383 til $403 mio.

Investeringscasen virker intakt

Hos Horizon3 købte vi første gang Global-E Online aktien efter sidste kvartal, hvor den på en enkelt dag faldt med 27%. Vores begrundelse dengang var, at det store fald i aktiekursen egentlig ikke handlede om Global-E Online, men mere om den makroøkonomiske og geopolitiske situation. 

Det skrev vi om 17. maj. Skrivet fra dengang kan findes i linket herunder.

Global-E Online nedjusterer efter udfordringer i Europa

Dengang vurderede vi, at markedet overreagerede ved at sende Global-E Online aktien ned med 27%. Vores argumenter for det synspunt er vist i den grå boks herunder.

 • De største brands vil samarbejde
  Global-E Online har lige lavet et stort samarbejde med Adidas, som de skal hjælpe med at accelerere det globale onlinesalg.
 • Større pipeline end nogensinde
  Deres CEO nævnte på aftenens earnings call, at deres pipeline er større end nogensinde, og at de forventer det vil kunne ses på omsætningen fra anden halvdel af 2022.
 • Modvind i Europa er midlertidig
  Den ugunstige situation i Europa vil alt andet lige ikke være en varig ting. Forretningsmodellen er intakt og vi tror, forbruget vender tilbage.
 • E-commerce er kommet for at blive
  Vi forventer, at e-commerce vil fortsætte med at vokse i mange år frem, og at Global E-Online er en af de virksomheder, der vil drage fordel af det.

På baggrund af mandagens regnskab og earnings call er det vores vurdering, at hypoteserne i vores tidligere skriv om Global-E Online var velbegrundede, og at investeringscasen derfor også er intakt. I skrivende stund er Global-E Online aktien oppe med omkring 121% i forhold til åbningskursen 17. maj. 

Så godt går det ikke altid, så lad os nyde det, når det gør.

Nyt samarbejde med Disney

I forrige kvartal fortale Global-E Online om et nyt samarbejde med Adidas såvel som deres store pipeline af nye kundemuligheder. I dette kvartal offentliggjorde Nir Debbi et nyt samarbejde med Disney, som har valgt Global-E Online som sin samarbejdspartner i relation til fremme direct-to-consumer og cross-border salg. Det mener vi er endnu en stærk validering af Global-E Online.

Udover samarbejdet med Disney er der også indgået samarbejdsaftaler med virksomheder som urmærket Zenith, spanske Freshly Cosmetics såvel som Justin Biebers tøjkollektion. Samtidig fortalte Nir Debbi, at man samtidig har styrket samarbejdet med kunder som Adidas og Suunto.

Global-E Online er prissat til høj vækst

Global-E Online er langt fra en billig aktie, men er derimod prissat til at skulle leve op til høje vækstforventninger. Skeler vi til de analytikere, som dækker aktien, så er forventningen, at Global-E Online vil mere end fordoble sin omsætning fra 2022 og frem til udgangen af 2024.

Figur 1 - Forventet fremtidig omsætning og indtjening

Holder forventningerne til Global-E Onlines fremtidige omsætning vand, vil de fra 2022 til og med 2024 øge salget med 114% til omkring $880 mio. I samme periode vil virksomhedens EBITDA vokse fra knap $43 mio. til næsten $130 mio., hvilket er en forventet tredobling i forhold til estimatet for 2022.

En virksomhed, der forventes at vokse sin omsætning med 200% og sit EBITDA med 300% over en to-årig periode, er sjældent billig. Det er heller ikke tilfældet for Global-E Online, som lige nu handles til multiplerne vist i figurerne herunder.

Figur 2 - Forventet fremtidige price/sales
Figur 3 - Forventet fremtidig price/earnings

Fortsætter Global-E Online med at styrke sin value proposition, forretningsmodel og stærke markedsposition, og kan de indfri de høje forventninger til den fremtidige vækst i omsætning og indtjening, vurderer vi, at aktien er fair prissat. Ikke billig – men fair.

Hos Horizon3 vurderer vi, at virksomheden er på et tidligt stadie på vækstrejsen, og at de vil have gode muligheder for at indfri de høje forventninger. Det vil vi løbende validere ved at kigge på udviklingen i handelsvolumenen, omsætning og indtjening. Her bliver det en vigtig forudsætning, at de fortsat kan tiltrække stærke, globale brands til kundeporteføljen, og at de løbende kan vokse forretningsomfanget af disse samarbejder.

Da vi kender ikke læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge Global-E Online aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond