Horizon3

Global-E Online nedjusterer efter udfordringer i Europa

Global-E (NASDAQ:GLBE) offentliggjorde i aftes regnskab for årets første kvartal. Det var et regnskab, der levede op til forventningerne. Alligevel faldt aktien 27% i eftermarkedet, hvilket skyldes en nedjustering af forventningerne for hele 2022.

Ikke alle kender endnu Global-E Online, men kort kan man sige, det er en hurtigt voksende virksomhed som hjælper e-commerce virksomheder med at udvide forretningen til nye markeder. Man tilbyder to løsninger. Global-E Enterprise og Global-E Pro, som indeholder forskellige services. Nogle af de services er for eksempel multi-language, redskaber til markedsføring, strømlinet checkouts, lokaliseret valutaprissætning, beregner af import of toldafgifter, 170 destinationsmarkeder, leveringstjenester og returprocesser på modersmål. Med andre ord kan man levere hele supply og logistiknetværket til e-commerce virksomheder, der ønsker at udvide deres forretning til nye markeder.

Global E-Online nedjusterer guidance for 2022

Vi har gennemgået regnskabet og lyttede også med på aftenens earnings call. De vigtigste punkter er nævnt herunder:

 • Omsætningen i første kvartal af 2022 var $76,3 mio. og 65% mere end første kvartal sidste år.
 • GMV i første kvartal af 2022 var $455 mio., en stigning på 71% på årsbasis.
 • Non-GAAP bruttoavance i første kvartal af 2022 var $29,9 mio., en stigning på 94% siden samme kvartal sidste år. GAAP bruttofortjeneste i første kvartal af 2022 var $27,2 mio.
 • Non-GAAP-bruttomargin i første kvartal af 2022 var 39,1 %, en stigning på 580 basispoint fra 33,3 % i første kvartal 2021. GAAP-bruttomargin i første kvartal 2022 var 35,6 %.
 • Justeret EBITDA i første kvartal af 2022 var $3,3 mio. sammenlignet med $5,2 mio. i første kvartal af 2021.
 • Nettounderskuddet i første kvartal af 2022 var $53,6 mio.

Selv om virksomheden har vækstet i forretningen, så blev aktien alligevel sendt ned med 27% i eftermarkedet. Det skyldes, som vi ser det ihvertfald, udelukkende en nedjustering af guidance for hele 2022. Forventninger til omsætningen for hele 2022 blev nedjusteret fra intervallet $411-421 mio. til mellem $383 og $403 mio. Nedjusteringen skyldes primært den europæiske forretning, som lige nu vokser mindre end forventet grundet krigen i Ukraine og lavere forbrug i landene tæt på. 

27% fald i aktiekursen virker som en overreaktion

Vi oplevede en optimistisk CEO på aftenens earnings call. Han ser den lavere guidance som en midlertidig udfordring og som noget, der først og fremmest skyldes makroøkonomiske og geopolitiske forhold. Forretningsmodellen og de ting, som skal sikrer den langsigtede vækst, virker stadig intakte. 

Nedenfor har vi skitseret fire ting fra aftenens earnings call, som får os til at mene, at et fald på 27% er en overreaktion. Man må ikke glemme, at Global-E Online trods de nuværende ugunstige forhold i Europa stadig forventer at vokse omsætningen med 70% i forhold til 2021. Så vi ser langt fra en virksomhed i krise.

 • De største brands vil samarbejde
  Global-E Online har lige lavet et stort samarbejde med Adidas, som de skal hjælpe med at accelerere det globale onlinesalg.
 • Større pipeline end nogensinde
  Deres CEO nævnte på aftenens earnings call, at deres pipeline er større end nogensinde, og at de forventer det vil kunne ses på omsætningen fra anden halvdel af 2022.
 • Modvind i Europa er midlertidig
  Den ugunstige situation i Europa vil alt andet lige ikke være en varig ting. Forretningsmodellen er intakt og vi tror, forbruget vender tilbage.
 • E-commerce er kommet for at blive
  Vi forventer, at e-commerce vil fortsætte med at vokse i mange år frem, og at Global E-Online er en af de virksomheder, der vil drage fordel af det.

Vi har startet en mindre position

Hos Horizon3 har vi haft Global-E Online på vores observationslisten, og vi har benyttet den hårde reaktion i eftermarkedet til at starte en mindre position. Vi kalder ingen bund i noget som helst, og dette skriv skal heller ikke ses som en anbefaling til, at andre også bør investere i virksomheden. Men vi tror, vi som som langsigtede investorer har fundet et prispunkt, hvor vi på en tre til fem års horisont vil lave et godt afkast.

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Del på sociale medier
Bliv medinvestor i vores investeringsfond