Horizon3

Fondens virksomheder udvikler mange nye optionaliteter

I fonden Horizon3 Innovation vil vi gerne investere langsigtet i innovative vækstvirksomheder med strukturel medvind, positivt cash flow, solide finansielle balancer og dygtige ledelser, som også selv har hånden på kogepladen. Det er der mange grunde til. Og én af dem er, at den kategori af virksomheder har tendens til at udvikle flere nye ideer og optionaliteter end andre. Det gælder især, hvis de også er missionsdrevne frem for produktdrevne.

Tesla (NASDAQ:TSLA), som er sat i verden for at accelerere udviklingen af bæredygtig transport, er en af de virksomheder i fondens portefølje, som er missionsdrevet. Det samme er Snowflake (NASDAQ:SNOW) og Square, som er det ene af de to økosystemer hos Block (NYSE:SQ).

Alle tre virksomheder er anerkendte for deres innovationskraft og evne til at omsætte gode ideer til konkrete løsninger, der skaber høj værdi for deres kunder. Det har vi skrevet mere om i afsnittene herunder, hvor vi giver konkrete eksempler på optionaliteter, som lige nu er ved at udspille sig hos Tesla, Snowflake og Square.

Tesla ladestationer viser sig som uventet optionalitet

I de seneste uger har der været nyheder ude om, hvordan flere og flere bilproducenter indgår aftaler med Tesla (NASDAQ:TSLA) om brug af deres voksende netværk af ladestationer i USA. Ford (NYSE.F), General Motors (NYSE:GM) og Rivian (NASDAQ:RIVN) er virksomheder, som vi kender til, der allerede har valgt at benytte sig af Tesla’s ladestationer frem for at bygge sin egen infrastruktur. I denne uge meddelte Volvo (STO:VOLV-B) også sine interessenter, at de havde besluttet at gøre det samme.

I Horizon3 ser vi de seneste ugers begivenheder som en uventet optionalitet, der er begyndt at udspille sig. Hvad der oprindeligt var tænkt som en god service for Tesla bilejerne, begynder nu at udvikle sig til et nyt forretningsområde. Et forretningsområde, der kan blive rigtig mange penge værd.

Lytter man til Morgen Stanley, så vurderer de, at Tesla’s netværk af ladestationer i sig selv kan blive op til $100 mia. værd. Som altid ligger der en række usikkerheder bag denne værdisætning, som primært relaterer sig til markedspenetrering for elbiler, andelen af elbiler der vil benytte sig af Tesla ladestationer, og hvor profitabelt forretningsområdet bliver. 

Læs mere om Morgan Stanley’s værdisætning

Som langsigtede investorer i Tesla følger vi nøje med i, hvordan denne optionalitet udvikler sig over de kommende kvartaler og år. Vi vil også holde et vågent øje på Tesla’s FSD software, som på sigt måske også vil kunne bruges som platform for selvkørende biler. 

Nvidia og Snowflake indgår partnerskab om AI

Optionaliteterne udspiller sig også hos Nvidia (NASDAQ:NVDA) og Snowflake (NASDAQ:SNOW), som på denne uges Snowflake Summit offentliggjorde et nyt partnerskab. Partnerskabet handler kort fortalt om at bruge AI til transformere data til reel viden.

I forbindelse med offentliggørelsen af partnerskabet omtalte Nvidia CEO Jen-Hsun Huang AI som den største computermæssige revolution i vores levetid. I Horizon3 er vi ikke uenige i det synspunkt, men vi er også bevidste om den hype, der lige nu går verden rundt i relation til AI. 

Partnerskabet mellem Nvidia og Snowflake er dog et, som vi i Horizon3 ser et stort potentiale i. Hvor Nvidia er moteren inden for AI, ser vi Snowflake som den olie, der får en revolutionerende teknologi til at skabe reel værdi for brugere og virksomheder via intelligent brug af store mængder data.

Læs vores investeringscase for Snowflake

Udmeldingen om partnerskabet har fået Goldman Sachs til opjustere kursmålet til $210 for Snowflake aktien. Det forhøjede kursmål begrundes med nye optionaliteter via AI, som øger sandsynligheden for, at Snowflake faktisk vil overgå tidligere udmeldte ambition om en omsætning på $10 mia. 2029.

Snowflake også i tættere samarbejde med Microsoft

Snowflake Summit bød også på et spændende, tættere samarbejde med Microsoft (NASDAQ:MSFT). Formålet med samarbejdet mellem Snowflake og Microsoft er at gøre det enklere for deres fælles kunder at udnytte mulighederne inden for AI.

Et centralt punkt i partnerskabet er Microsoft’s Azure OpenAI Service, der tilbyder cloud-baserede versioner af OpenAI, herunder den eftertragtede GPT-4. Denne service skal give virksomheder mulighed for at tilpasse GPT-4 og andre AI værktøjer til kundernes specifikke behov. Det giver de to virksomheders fælles kunder mulighed for endnu større fleksibilitet og skræddersyede løsninger, når det handler om intelligent brug af data via AI.

I Horizon3 ser vi både Microsoft og Nvidia som to af de virksomheder, der vil få størst fordel fra udrulningen af AI. Derfor er det som langsigtede investorer i Snowflake (og de to andre virksomheder) opmuntrende at se, at begge virksomheder vælger at etablere et endnu tættere bånd til deres dataplatform.

Square lancerer kreditkort i samarbejde med American Express

Square (NYSE:SQ) offentliggjorde onsdag, at de nu har lanceret et kreditkort til kunder i deres sellers ecosystem i samarbejde med American Express (NYSE:EXP). Kreditkortet skal medvirke til at løse kundernes behov for bedre at styre deres forretningsøkonomi og cash flow.

Kreditkortet, som lige nu er på beta niveau, fastsætter automatisk kundens kreditgrænse ud fra den omsætning, der kører gennem Square kasseapparatet. Derudover er kreditkortet gebyrfrit.

Læs vores investeringscase for Block

I Horizon3 vurderer vi, at lanceringen passer fint med missionen om at hjælpe Square kunderne til bedre at starte, drive og vokse en forretning. Generelt er vi begejstrede for det store strategiske mulighedsrum, som både Square og Cash App indeholder. Derfor er det også vores forventning, at begge økosystemer i fremtiden vil frembringe endnu flere optionaliteter, som ofte er kendetegnende innovative og missionsdrevne virksomheder.

Amazon på vej til at blive den største detailhandler i USA

En analyse fra Edge by Ascential forudser, at Amazon (NASDAQ:AMZN)i 2024 vil overhale Walmart (NYSE:WMT) som den største detailhandler i USA. Hovedforklaringen er, at en større og større del af detailhandlen flytter fra den fysiske til den digitale verden. 

Frem til udgangen af 2024 forventes Amazon at øge sin markedsandel til 14,9%, mens Walmart’s forventes at skrumpe fra 13,2% til 12,7%. Det er for os ikke en overraskende forudsigelse, men snarere en bekræftelse af den lange, strukturelle medvind og stærke markedsposition inden for e-commerce, som Amazon og andre virksomheder i fondens portefølje har i ryggen.

Læs vores investeringscase for Amazon

Amazon forventer fra 2022 at øge omsætningen fra $514 til $702 mia. Kigger vi nettoresultater, så lavede Amazon i 2022 et negativt nettoresultat på $0,27 per aktie. I 2023 forventes det at være ændret til et nettooverskud på $1,56 per aktie, som forventes at stige til yderligere $3,72 i 2025 i takt med, at væksten fortsætter og der holdes lidt igen med de store CAPEX investeringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Investér i fonden Horizon3 Innovation