Horizon3

Snowflake Logo

Investeringscase for Snowflake aktien

Snowflake (NYSE:SNOW) er et amerikansk cloudbaseret data virksomhed som hjælper organisationer med at generere handlingsorienteret indsigt fra en bred vifte af datakilder. De leverer en dataplatform i clouden, som er designet til at forbinde virksomheder globalt, på tværs af enhver type af datakilder, mange forskellige arbejdsbelastninger og låse op for problemfrit datasamarbejde. 

Snowflake tilbyder blandt andet data warehousing, som kort fortalt understøtter aktiviteter inden for business intelligence (BI) og analyseberegning, ved at man kan lave bedre analyser og beregninger på sit data. Man tilbyder også såkaldte data lakes, som er et ustruktureret lager af ubehandlede data, som er lagret uden organisering eller hierarki. Snowflake muliggør således lagring og analyse af alle typer data på tværs af et uendeligt antal datakilder på en smidigere og mere omkostningseffekt måde. Man forenkler big data og har stor succes med at hjælpe kunderne med at strømline datahåndtering. Snowflake vurderes desuden af Gartner som værende en af markedslederne inden for data services.

Hvorfor investere i Snowflake aktien?

I Horizon3 mener vi, at data er et af det mest kritiske aktiver for organisationer i dag, og Snowflakes platform giver sine kunder mulighed for at låse op for værdi ved at lette datadrevne beslutninger og generere nye indtægtsstrømme.

Et af de mest imponerende aspekter af Snowflakes vækst og forretningsmodel er, at meget af væksten kommer fra eksisterende kunder. Snowflake har en consumption-based forretningsmodel, hvilket gør at kunderne betaler for deres forbrug. Kigger man på sidste kvartalsregnskab, kan man se at deres net retention rate (NRR) lød på 171 %, hvilket fortæller hvor mange penge eksisterede kunder bruger på platformen i forhold til for tolv måneder siden, hvilket er særdeles imponerende. Det fortæller noget om den værdi de skaber for deres kunder, som vælger at bruge flere penge på platformen.

Snowflakes data services vil blive stadig mere afgørende for store organisationer. Vi tror også på, at partnerskaber med både Microsoft og Nvidia vil hjælpe Snowflake forrest i feltet, når det handler om at bruge AI til at skabe reel viden og intelligens fra store datamængder.

Vi er også meget begejstret for deres asset light forretningsmodel, som i den grad beviser, at kunne skaleres på en særdeles profitabel måde. Vi tror derfor også, at der en god sandsynlighed for, at Snowflake vil overgå den langsigtede ambition om en omsætning på $10 mia. i 2029. 

I Horizon3 ser vi store vækstmuligheder i Snowflake, som vi mener har mange strukturelle medvinde og en særdeles stærk markedsposition, hvis voldgrav også ser ud til at vokse. Vi ser derfor også et stort, langsigtet potentiale i Snowflake aktien forudsat, at de virksomheden kan blive ved med at vokse og konvertere vækst til frit cash flow.

Due diligence score

54

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Snowflake

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Snowflake aktien.

Strukturel megatrend

Håndtering og lagring af data er blevet en kritisk funktion for moderne forretningsdrift. Vi tror på denne trend kun vil vokse sig endnu større.

Høj vækst

Vi tror på at Snowflake vil fortsætte med høj vækst i mange år frem. Sidste regnskab viste en omsætningsvækst på 83% YoY.

Positiv cash flow

Vi tror på, at Snowflake vil generere et højt, positivt cash flow i mange år frem. Sidste kvartal blev der produceret 53,8 millioner USD i frit cashflow.

Stærk forretningsmodel

Vi mener at Snowflake har en skalérbar og særdeles profitabel forretningsmodel, som vi mener vil klare sig godt de næste mange år.

Høj innovationskraft

Vi tror på, at Snowflakes innovationskraft er stærk nok til, at de fortsat vil være på forkant og udnytte de muligheder, der opstår inden for fx AI.

Konkurrencefordel

Vi tror Snowflake kan opnå konkurrencemæssige fordele og netværkseffekter ved at have valgt en cloud only tilgang.

Økonomiske forventninger for Snowflake aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Snowflake, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet EBITDA i mio. $

Forventet P/S værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Snowflake aktien.

Læs mere om Snowflake

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Snowflake aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Læs mere om vores investeringsforening