Horizon3

Faldende inflationstal sendte globale vækstaktier i vejret

Det var en rigtig god uge for de globale vækstaktier. Ikke så meget på grund af gode regnskaber. Årsagen var, at der torsdag kom indikationer på, at inflationen i USA ser ud til at have toppet. Det sendte dollarkursen og den 10-årige markedsrente ned og  vækstaktierne op. Det smittede også af på vores aktieportefølje, som torsdag steg næsten 10% og yderligere 5,57% fredag. 

Mere om det længere nede i vores Ugeperspektiv.

Vi stiller i dette Ugeperspektiv også skarpt på regnskaberne fra Upstart (NASDAQ:UPST) og TheTradeDesk (NASDAQ:TTD), som blev offentliggjort i løbet af ugen. Derudover forholder vi os til situationen omkring cryptobørsen FTX, og hvad det betyder for vores position i Silvergate Capital (NYSE:SI). Vi har også nyt om Tesla (NASDAQ:TSLA), som i løbet af ugen indgik et spændende partnerskab med Zoom (NASDAQ:ZM).

Nederst kan du læse om det, vi kalder et gearskifte hos big-tech virksomhederne, inden vi slutter af med forventningerne til næste uges regnskaber.

Inflationen faldt mere end forventet i oktober måned

Torsdag kom der som sagt inflationstal fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics. Inflationen var 7,7%, hvilket var lavere end de 8,0%, som analytikerne forventede og markant lavere end de 8,2%, som inflationstallet var for september måned. Tilbage i juni måned var inflationen helt oppe på 9,1%, så torsdagens tal viser et fald på 140 basispoint i forhold til den hidtidige top.

I figur 1 har vi vist inflationstallene fra januar til oktober måned.

Figur 1 - Inflationstal i % for 2022

Også kerneinflationen, som ikke indeholder prisudviklingen inden for energi og fødevarer, faldt i forhold til september måned med 40 basispoint til 6,3%. Det tal markerede samtidig et knæk på den stigende trendkurve, som mere eller mindre har været opadgående siden januar måned.

Om inflationsknækket er varigt, vil tiden vise.

Kigger man på aktiemarkedet, tyder meget på, at oktober måneds inflationstal signalerer en endelig vending til det bedre. Her så man nemlig reaktionen prompte på de store indeks i form af kraftige kursstigninger. Da det amerikanske marked lukkede fredag, var Nasdaq-100 indekset steget med 9,1%, hvilket var den højeste to-dages stigning siden 2008.

Stor kursstigninger i vores aktieportefølje

De bedre end forventede inflationstal kunne også mærkes på aktierne i vores portefølje. Knapt halvdelen af aktierne i vores portefølje steg med minimum 20% fra torsdag, til markedet lukkede fredag. I figur 2 nedenfor har vi vist de aktier fra vores portefølje, som steg mest siden offentliggørelsen af inflationstallene torsdag.

Figur 2 - Afkast i % for aktier der steg mest på inflationstallene torsdag

Figur 2 viser, at Cloudflare (NYSE:NET) siden torsdag er steget med 41,94%. Men figuren viser også, at aktiekursen stadig ligger 59,16% lavere, end ved årets start. Ingen af virksomhederne i figur 2 er trods store stigninger torsdag og fredag i nærheden af samme værdisætning, som de havde ved årets start.

I vores aktieportefølje var der to aktier, som trods gode inflationstal sluttede ugen med en lavere kurs, end den startede. Den ene var Nu Holding (NYSE:NU) og den anden Silvergate Capital (NYSE:SI). Sidstenævnte valgte vi ugens løb at sælge, hvilket vi har skrevet mere om i afsnittet herunder.

Vi har solgt vores position i Silvergate Capital

Vi har valgt at sælge vores position i Silvergate Capital (NYSE:SI). Det skyldes ikke, at vi ikke har tiltro til virksomheden, produktet eller dens ledelse, men snarere at vi ikke har tillid til deres kunder. 

Vi har i år allerede set, hvordan Voyager og Luna på kort tid kunne bryde sammen, og i denne uge var turen så kommet til verdens næststørste cryptobørs FTX. Milliarder af dollars er tabt, og millioner af mennesker har tabt deres penge på noget, der i bedste fald minder om et ureguleret casino.

Her til morgen er der historier ude på de sociale medier om, at FTX efterlader en gæld på op til $50 mia. Det er over dobbelt så meget gæld som Enron havde, da deres korthus kollapsede i 2007.

Vi investerede i Silvergate Capital (NYSE:SI), da det var en reguleret bank og ud fra en forudsætning om, at de ville drage stor fordel af udbredelsen og adopteringen af digital valuta. På den måde havde Silvergate Capital (NYSE:SI) et stort compounding potentiale, som vi gerne ville investere i.

Det compounding potentiale ser vi som væsentligt svækket set i lyset af, at en virksomheden som FTX fra den ene dag til den anden kan gå konkurs. Det svækker tilliden og får os til at tvivle stærkt på, om digital valuta kan forløse sit potentiale. 

Vi glæder os over, at Silvergate Capital (NYSE:SI) ikke ser ud til at blive berørt synderligt af FTX’s konkurs. Samlet set stod FTX for mindre end 10% af transaktionerne på Silvergate Exchange Netværk, så den del er til at overskue. Silvergate Capital (NYSE:SI) er heller ikke eksponeret mod konkursen via hverken Silvergate Leverage eller deres beholdning af værdipapirer. 

TheTradeDesk leverer flot regnskab i et udfordrende marked

Onsdag offentliggjorde TheTradeDesk (NASDAQ:TTD) en rigtig flot regnskab for årets tredje kvartal. Omsætningen steget med 31% til $395 mio., og nettooverskuddet landede på $0,26 per aktie. Det var henholdvis 2% og 15% mere end forventet af de analytikere, der dækker aktien.

Du kan via linket læse mere om vores holdning til regnskabet og investeringscasen generelt.

Læs vores gennemgang TheTradeDesk regnskabet her

Vi har på baggrund af regnskabet øget vores position i TheTradeDesk (NASDAQ:TTD).

Dårligt regnskab for tredje kvartal fra Upstart

Tirsdag kom Upstart (NASDAQ:UPST) med regnskab for deres tredje kvartal. Det var som forventet rigtig skidt og viser et fald i omsætningen på 31% i forhold til samme kvartal sidste år. Nettounderskuddet var $0,24% og en del lavere end analytikernes konsensusforventninger, som var $0,07 per aktie.

Det er tydeligt, at Upstart stadig er udfordret på deres forretningsmodel, og at de har modvind fra ugunstige makroøkonomiske vilkår. Det har vi skrevet mere om i vores gennemgang af regnskabet, som du kan finde via linket herunder.

Læs vores gennemgang af Upstart regnskabet her

Investorerne reagerede negativt på regnskabet og sendte aktien ned med 24% i eftermarkedet. Inflationstallene torsdag ændrede dog på kort sigt billedet totalt, så aktien endte ugen med et afkast på 16,37%.

Vi har indtil videre valgt at holde fast i vores position.

Tesla og Zoom indgår spændende samarbejde

Onsdag kom der en spændende nyhed fra Tesla (NASDAQ:TSLA) og Zoom (NASDAQ:ZM), som betyder, at det bliver muligt at deltage i Zoom-møder fra bilen. Tiltaget skal ses om et initiativ, der skal hjælpe kunderne til at udnytte transporttiden bedre, når den selvkørende FSD software lanceres.

Ved præsentationen af regnskabet for tredje kvartal fortalte Elon Musk, at betaversionen af FSD softwaren allerede har tilbagelagt mere end 100 mio. km., og at de forventer at lancere softwaren i slutningen af året. Prisen for softwaren forventes at blive $15.000 per bil.

Fire virksomheder kommer med regnskab i næste uge

Indtil videre har regnskabssæsonen været god for virksomhedernes i vores aktieportefølje. Specielt når vi vurderer på deres evne til at tjene penge, hvor 13 ud af 16 virksomheder har leveret bedre end forventet af de analytikere, der følger dem.

I næste uge kommer yderligere fire virksomheder med regnskaber. I figur 3 herunder har vi vist virksomheder og forventningerne til deres omsætning og indtjening.

Figur 3 - Forventinger til næste uges regnskaber
Virksomhed
Dato
Omsætning
Indtjening

Nubank logo    Nu Holdings

14. november

$1.180 mio.

$0,01 per aktie

dLocal logo    DLocal

14. november

$110 mio.

$0,12 per aktie

Global-E logo    Global-E Online

16. november

$101 mio.

$0,05 per aktie

Nvidia logo    Nvidia

16. november

$5.830 mio.

$0,71 per aktie

Vi lytter naturligvis med på alle earnings call og deler vores tanker om regnskaber i næste weekends Ugeperspektiv.

Skriv dig på interesselisten til vores kommende investeringsforening

Vi kan desværre stadig ikke give en konkret dato for, hvornår vi kan invitere eksterne medinvestorer med i investeringsforeningen. Men ønsker du at blive informeret, når tegningsperioden starter, er du meget velkommen til at skrive dig på interesselisten herunder

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores kommende investeringsforening