Horizon3

The Trade Desk leverer et solidt tredje kvartal

TheTradeDesk (NASDAQ:TTD) er en forholdsvis ny position i vores portefølje. Vi har derfor også set meget frem til regnskabet, som blev offentliggjort i går, før det amerikanske marked åbnede. Hos Horizon3 havde vi i forvejen ret store forventninger til resultatet, da deres forretningsmodel og produkt har vist sig at være mindre følsom overfor de nuværende makroøkonomiske udfordringer, som også har ramt mange af adtech virksomheder. Hvorfor det skyldes, kommer vi ind på senere nede i dette skriv.

TheTradeDesk slår analytikernes forventninger

Vi har i figur 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal for TheTradeDesk’s kvartalsregnskab. Den viser, at den realiseret omsætning blev $395 mio., hvilket er 2,1% højere end konsensusestimaterne. Kigger man på EBITDA, så landede det på $163 mio. og 15% højere end forventet. Nettooverskuddet var 15% højere end forventet og $0,26 per aktie.

Figur 1 - Nøgletal for TheTradeDesks tredje kvartal
Nøgletal
Årlig vækst
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

+ 31%

$395 mio.

$387 mio.

+2%

EBITDA

+ 33%

$163 mio.

$141 mio.

+15%

EBIT

- 64%

$29 mio

$8 mio

+ 263%

EPS

+ 44%

$0,26

$0,23

+ 15%

Det var ikke overraskende, at TheTradeDesk kom med et flot regnskab.

Med en omsætning på $395 mio. har de formået at vokse forretningen med 31% i forhold til samme kvartal sidste år. Dog er væksten aftagende, hvis man kigger på vækst fra kvartal til kvartal. Fra første til andet kvartal i år steg omsætningen $62 mio., mens den fra andet til tredje kvartal kun steg med $18 mio. Det mønster er dog mere reglen end undtagelsen, når vi kigger tilbage på tidligere år og derfor ikke noget, der bekymrer os meget.

Ser vi på TheTradeDesk’s dækningsgrad, så er den 82%. Det er på samme høje niveau som for et år siden og flot i et marked, hvor andre har måtte se deres dækningsgrad falde. Det fortæller også en historie om voksende voldgrav, hvor kunderne har sværere ved at forhandle priserne ned.

Ved udgangen af tredje kvartal havde TheTradeDesk en kontantbeholdning på $1,31 mia. og ingen rentebærende gæld. Siden sidste kvartal er likviditeten styrket med $100 mio. TheTradeDesk har med andre ord en både skalérbar og profitabel forretningsmodel.

Guidance for fjerde kvartal kunne modsat regnskabet ikke helt leve op til forventningerne. TheTradeDesk regner med at nå $490 mio. i omsætning i fjerde kvartal, hvilket er knap 4% mindre end konsensusforventningerne. For hele året forventes en vækst på omkring 24%, hvilket er i tråd med markedets forventninger.

The Trade Desk har et edge i AdTech

Vi mener, at TheTradeDesk har en stærk konkurrencemæssig fordel i forhold til nogle af de andre adtech spillere.

Gennem hele 2022 har TheTradeDesk klaret sig virkelig godt i forhold til konkurrenterne. Det skyldes primært deres gode evne til at vinde virksomhedernes reklamebudgetter. Mange virksomheder er blevet mere fokuserede på omkostningerne og vil gerne have value for money i deres annoncering. Det formår TheTradeDesk virkelig at leve op til med deres platform.

TheTradeDesk har specialiseret sig i real-time programmatisk marketing automation, som er designet til at personliggøre levering af digitalt indhold til brugere. De har den største uafhængige platform på efterspørgselssiden i verden og konkurrerer med virksomheder som Google og Facebook. I modsætning til traditionel markedsføring, drives deres programmatisk markedsføring af beslutninger i realtid, baseret på brugeridentitet, enhedsoplysninger og andre datapunkter.

TheTradeDesk hjælper desuden virksomhederne med at finde potentialet i deres egen data –  også kendt som First-Party data (1P). Det gøres ved at give virksomhederne indsigt og sammenhæng i deres data, så de nemmere og bedre kan ramme målgrupperne med de korrekte budskaber, på de rigtige kanaler. Det muliggør meget personlige forbrugeroplevelser og forbedrer investeringsafkastet for kunderne.

Investeringscasen er intakt

Vi ser naturligvis stadigvæk investeringscasen i TheTradeDesk som værende intakt og mener, at de er godt positioneret til at fortsætte deres solide vækstrejse.

Deres produkt skaber tydeligvis meget værdi for kunderne, som ønsker klarhed over priser og effektiviteten af deres annonceringer. Samtidig ser vi dem have en virkelig god tilgang til first party data, hvilket gør at de nemmere og bedre kan ramme målgrupperne på tværs af kanalerne. 

Du kan læse vores investeringscase for The Trade Desk nedenfor. 

Læs vores investeringscase for TheTradeDesk.

For investeringscasen er det også væsentlig for os, at TheTradeDesk er profitable og har en rigtig stærk finansiel balance. Det giver dem gode muligheder for at investere yderligere i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag én gang om ugen vores analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores kommende investeringsforening