Horizon3

Et kvartal med stærke regnskaber fra fondens virksomheder

I fonden Horizon3 Innovation investerer vi i innovative og markedsledende virksomheder, der samtidig har strukturel medvind, sundt cash flow, solide finansielle balancer og dygtige ledelser, som også selv har håndet på kogepladen. I aftes offentliggjorde UiPath som den sidste af de 24 virksomheder i fondens aktieportefølje regnskabe for det kvartal, som sluttede 30. juni.

Regnskabsmæssigt har det været et rigtig flot kvartal for fondens virksomheder. som alle har eksekveret godt trods relativt ugunstige makroøkonomiske forhold. 

Alle virksomheder har lavet bedre bundlinje end forventet

Trods udfordrende makroøkonomiske forhold har alle 24 virksomheder i fondens aktieportefølje haft bedre nettoindtjening per aktie and forventet, når de realiserede resultater holdes op mod aktieanalytikernes konsensusestimater. I figur 1 herunder har vi vist de ti virksomheder i porteføljen, som overgik analytikernes forventninger mest  – og med hvor mange procenter.

Figur 1 - Procentuelt beat af indtjeningsforventningerne

Regnskabssæsonens største beat kom UiPath (NYSE:PATH) med sent i aftes, hvor de offentliggjorde deres seneste regnskab for andet kvartal. Det viste en nettoindtjening på $0,09 per aktie, som var 200% mere end konsensusforventningen på $0,03 per aktie.

Ser vi på de tre bedste placerede virksomheder i figur 1, så er de alle tier 3 positioner. Vi ser det som et tidligt tegn på, hvor skalérbare og profitable forretningsmodellerne hos både UiPath (NYSE:PATH), Snowflake (NYSE:SNOW) og MongoDB (NASDAQ:MDB) er og kan blive i fremtiden. Den hypoteste vil vi naturligvis forsøge at validere løbende over de kommende kvartaler og år.

En anden interessant observation er, at Amazon (NASDAQ:AMZN) slog analytikernes indtjeningsestimater med hele 91%. I lang tid har det været vores forventning, at deres enorme investeringer vil øge Amazons effektivitet og voldgrav, som så vil blive konverteret til øget indtjening og frit cash flow. Vi glæder os over en første validering af, at det også er det, som nu ser ud til at ske.

Nvidia (NASDAQ:NVDA), som nok er regnskabssæsonen mest omtalte virksomhed, er også med på listen over virksomheder, der overraskede mest positivt på indtjeningen. Med en nettoindtjening på $2,70 per aktie, slog de analytikernes konsensusestimat med 30%. Det er lige nøjagtig nok til en tiendeplads på listen over regnskabsæsonens positive indtjeningsoverraskelser.

Kun én af virksomhederne i fondens portefølje havde negativ indtjening i andet kvartal. Det var SoFi (NASDAQ:SOFI), som lavede et underskud på $0,06 er aktie. Det var dog 14% mindre end forventet. Det er vores forventning, at de laver deres første overskud i årets fjerde kvartal.

På aftensens webinar, som du kan tilmelde dig nederst på denne side, vil vi give mere perspektiv på virksomhedernes indtjening. Der er cirka tyve pladser tilbage.

Virksomhederne vokser trods udfordrende makroforhold

Kaster vi et blik på omsætningen, så overgik 22 af 24 af virksomheder analytikernes konsensusforventninger til omsætningen. Kun Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW) og Uber (NYSE:UBER) kunne ikke helt leve op til konsensusforventningerne. Omsætningen for de to virksomheder var henholdsvis 1,2 og 0,5% lavere end forventet.

Regnskabssæsonens store positive overraskelse på omsætningssiden var Nvidia (NASDAQ:NVDA). Forventninger var på forhånd rigtig store i og med, at Nvidia på telekonferencen for første kvartals regnskab hævede omsætningsforventninger for andet kvartal fra $7 til $11,1 mia.

Den realiserede omsætning for andet kvartal var $13,5 mia. og dermed cirka 22% mere end de opjusterede forventninger. Samtidig hævede Nvidia forventningerne for tredje kvartals omsætning til $16 mia. Realiseres dette, vil det svare til en vækst på 170% i forhold til samme kvartal sidste år.

Vi vil på aftenenes investorwebinar fortælle mere om fondens syn på Nvidia.

Fonden ligger i top 3 målt på afkast

Fonden Horizon3 Innovation har siden børsnoteringen 20. februar i år lavet et afkast på 25,88%, hvis der tages afsæt i lukkekurser fra i går. Det er et afkast, vi naturligvis kun kan være tilfredse med. Ikke mindst med tanke på, at fonden først blev lanceret på børsen efter de store kursstigninger i januar måned.

Analysefirmaet Morningstar har placeret vores fond i kategorien Globale Large Cap Growth sammen med 630 andre fonden fra hele verden. I kategorien rangerer fonden efter de første seks måneder som nummer tre, når der målet på afkast. Sammenlignes fondens afkast med samtlige 23.856 fonde på Morningstar, ligger den i top tre promille målt på de sidste seks måneders afkast.

I fonden har vi en langsigtet investeringsstrategi, og vi tillægger ikke de første seks måneder større end betydning en som sådan. Og helt sikkert er det, at vi hellere vil have de flotte placeringer efter seks år og ikke seks måneder. Vi vil ligge os i selen og arbejde på, at den gode start kun er begyndelse på en lang og succesfuld rejse.

Vi har stor tiltro til fondens investeringsstrategi

I fonden er det som sagt vores strategi at investere langsigtet i innovative og markedsledende vækstvirksomheder med strukturel medvind og dygtige ledelser, der har styr på virksomhedens økonomi. Det er også vores strategi at følge virksomhederne og deres udvikling tættere end de kortsigtede bevægelser i aktiekurserne.

Med den investeringsstrategi er det en stor tilfredsstillelse at se, at virksomhederne eksekverer godt, styrker deres markedspositoner og leverer regnskaber, som er bedre analytikernes konsensusforventninger. Vi tror på, at det er det, som på sigt skaber et godt afkast til fonden og dens medinvestorer – ikke omvendt.

Vi har stor tiltro til vores investeringsstrategi, som vi vil fortsætte med at eksekvere og forfine.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation