Horizon3

Endnu en uge med gode kvartalsregnskaber

Fonden Horizon3 Innovation har haft endnu en god uge, hvad kvartalsregnskaber angår. Ugen har budt på kvartalsregnskaber fra virksomhederne Datadog (NASDAQ:DDOG), Global-E Online (NASDAQ:GLBE), Upstart Holdings (NASDAQ:UPST) og The Trade Desk (NASDAQ:TTD).

Alle fire virksomheder slog konsensusforventningerne til både omsætning og indtjening. Vi har herunder givet vores korte perspektiv på regnskaberne.

Regnskaberne slog forventningerne

Vi har i tabel 1 herunder vist omsætningen og nettoindtjeningen per aktie for de fire virksomheder i fondens portefølje, som i løbet af ugen har offentliggjort kvartalsregnskaber. Vi har samtidig illustreret de sidste tolv måneders vækst i procent og angivet, om regnskabet var et beat eller et miss i forhold til analytikernes konsensusforventninger.

Tabel 1 - Nøgletal fra denne uges kvartalsregnskaber
Virksomhed
Omsætning
Vækst
Beat/Miss
EPS
Vækst
Beat/Miss

Datadog

$509,46 mio.

25%

Beat

$0,36

50%

Beat

Global-E

$133,31 mio.

53%

Beat

$0,12

71%

Beat

Upstart

$135,77 mio.

-40%

Beat

$0,06

500%

Beat

The Trade Desk

$464,25 mio.

23%

Beat

$0,28

40%

Beat

Trods gode kvartalsregnskaber fra alle fire virksomheder, har det været en aktiekursmæssig hård uge for alle fire virksomheder. Vi er endnu engang blevet bekræftet i den ringe sammenhæng mellem business performance og kortsigtede kursbevægelser. Det har vi valgt se som en mulighed og øget vores position i tre af de fire virksomheder.

Mere om det længere nede. 

Datadog aktien faldt 17% på ellers godt regnskab

Datadog offentliggjorde tirsdag et regnskab, som viste en omsætning på $509,46 mio., hvilket var 25% mere end i samme kvartal sidste år. Det var samtidig også knap 2% mere end konsensusforventningen, som lød på $501,04 mio. Nettoindtjeningen steg 50% til $0,36 per aktie. Det var samtidig næsten 29% mere end ventet.

Datadogs aktiekurs faldt cirka 17% på regnskabsdagen, hvilket vi vurderer, kan skyldes to ting. Den ene var deres guidance for tredje kvartal, som blev vurderet en anelse konservativ. Den anden handler nok om, at aktiekursen i perioden op til regnskabet var steget rigtig meget.

Læs mere om Datadog regnskabet her

Faldet på de 17% bragte dog værdisætningen ned i et niveau, hvor vi som langsigtede investorer er trygge ved i købe op i. Af samme grund har vi i løbet af ugen valgt at øge fondens beholdning af Datadog aktier.

Global-E imponerede på alle fronter

Tirsdag offentliggjorde også israeliske Global-E regnskab for deres andet kvartal. Virksomheden, som er ledende inden for direct to consumer and cross border e-commerce, har på tolv måneder øget omsætningen 53%. Kigger vi på nettoindtjeningen, så landede den på $0,12 per aktie, hvilket var hele 50% mere end forventet af analytikerne.

Global-E fortalte på telekonferencen, at de fortsat øger deres marginer, og at der forventeligt er endnu mere at hente i fremtiden på den front. Samtidig opjusterede Global-E deres egne forventninger til både omsætning og indtjening for resten af året. Derudover virkede ledelsen også optimistiske for 2024, hvor specielt samarbejdet med Shopify alt andet lige vil begynde at give resultater.

Uagtet de stærke resultater er virksomhedens aktiekurs siden tirsdagens regnskab faldet tilbage med næste 10%. Nogle af de aktier, der blev sat til salg efter regnskabet, er endt i vores portefølje.

Upstart var en blandet pose bolcher

Upstart er nok den mest konjunkturfølsomme virksomhed i fondens aktieportefølje. Tiden lige nu, som er præget af høje renter, er ikke optimale for en virksomhed, der er direkte korreleret med forholdende på lånemarkederne. Derfor valgte vi også i dagene op til regnskabet at sælge en del af vores aktier i Upstart.

I bagklogskabens lys viste det sig at være en klog beslutning, da Upstarts aktiekurs siden regnskabet er faldet cirka 50%. Vi vurderer, at det store fald siden onsdag skyldes, at aktien allerede var steget utrolig meget siden sidste regnskabsaflæggelse, og at guidance for tredje kvartal skuffede mange investorer.

Læs mere om Upstart regnskabet her

Zoomer man lidt ud, er aktien siden første kvartalsregnskab stadig steget 127% trods denne uges store korrektion i aktiekursen. Vi har i fonden valgt at holde fast i den resterede position af Upstart aktier. Hvorfor kan du læse mere om via linket ovenfor.

The Trade Desk imponerer i et svært marked

Den sidste af virksomhederne i fondens aktieportefølje, som offentliggjorde regnskab i indeværende uge, var The Trade Desk. Den korte historie er, at de bliver ved med at imponere i et vanskeligt adtech marked.

Starter vi med omsætningen, så steg den 23% til $464,25 mio., hvilket samtidig var et nøk over analytikernes forventninger. Endnu bedre var væksten i indtjeningen, som på tolv måneder er steget fra $0,20 til $0,28 per aktie. 

Ligesom de tre øvrige aktier, så faldt The Trade Desk aktien også efter deres regnskab. Fra mandag til torsdag er aktiekursen faldet 9%, hvilket vi i fonden har udnyttet til at akkumulere flere aktier i The Trade Desk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om vores UCITS fond