Horizon3

Datadog aktien stiger 15% efter godt regnskab

Datadog (NASDAQ:DDOG), som har specialiseret sig inden for cloud monitorering, kom i dag med regnskab for deres første kvartal. Regnskabet må siges at være blevet taget rigtig pænt imod af markedet, som sendte aktien op med næsten 15%.

Resultatet var også solidt og slog analytikernes forventninger på alle parametre. Datadog kunne fremvise en omsætningsvækst på 33% i forhold til første kvartal sidste år, og oplever fortsat, at kunderne adapterer deres produkter. Det er positivt i en tid, hvor mange virksomheder eller prioriterer hårdt i omkostningerne.

Regnskabet slog analytikernes forventninger

Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra Datadog’s regnskab. Tabellen viser, at omsætningen var $482 mio., hvilket var næsten 3% mere end forventet af analytikerne. Den højere end forventede vækst er realisteret til trods for, at Datadog oplevede et servicenedbrud i marts måned, hvilket reducerede omsætningen med cirka $5 mio.

Driftsresultatet landede på $86,4 mio., og 22,8% bedre end forventet. Datadog overraskede også positivt på nettooverskuddet, som endte på $0,28 per aktie og 18,7% over konsensusforventningen.

Tabel 1 - Nøgletal for Datadogs kvartalsregnskab
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$482 mio.

$469 mio.

+2,7%

EBITDA

$96,6 mio.

$80 mio.

+20,8%

EBIT

$86,4 mio.

$70,3 mio.

+22,8%

EPS

$0,28

$0,24

+18,7%

Tager vi et kig på antallet af kunder, så steg det til 25.500, hvilket er en flot stigning fra 19.800 kunder for et år siden. 1.400 af dem er kommer via Datadog’s opkøb af Cloudcraft, som blev gennemført i netop første kvartal. 

Ved udgangen af kvartalet havde Datadog 2.910 kunder med et forbrug på mindst $100.000 om året. Det er en stigning på  næsten 30% i forhold til samme kvartal sidste år. Disse kunder stod for cirka 85% af virksomhedens samlede omsætning.

81% af kunderne bruger to eller flere af Datadog’s produkter, hvilket er på samme niveau som sidste år. 43% af dem bruger mindst fire produkter, hvilket er en stigning fra 35% for et år siden, og 19% seks af Datodog’s produkter, hvilket er en stigning fra 12% sidste år. I Horizon3 ser vi dette som en stærk validering af Datadog’s attraktive value proposition.

Datadog nåede i første kvartal også en ny milepæl, hvor den årlige tilbagevendende omsætning nu er vokset til mere end $2 mia. Af dem kommer $1 mia. fra Datadog’s APM-suite og loghåndterings-produkter, hvilket viser, at Datadog har stor succes med at udvide kundeengagementet fra det første produkt af overvågning af infrastruktur. 

Som langsigtede investorer i Datadog, er det også positivt at se, at de fortsætter med at innovere og bevæge sig mod cloud security, hvor de også efterhånden tilbyder en bred vifte af services. Her oplever de også flot vækst i omsætningen og kundebasen, hvor de nu har mere end 5.000 kunder.   

Datadog regnskabet for første kvartal viser, at de har en sund forretning og økonomi, som også virker robust i tider med ugunstige makroøkonomiske forhold. Udover en attraktiv value proposition, så er forretningsmodellen også både profitabel og skalerbar. Det ses konkret på det frit cash flow for kvartalet, som var $116 mio. – svarende til 24% omsætningen.

Ved udgangen af af første kvartal havde Datadog cirka $2 mia. i kontanter og andre let omsættelige aktiver.

Forventningerne til resten af året

Peger vi fokus over på forventningerne til andet kvartal, så forholder Datadog sig konservativt i forhold til tidligere, og forventer en omsætning på mellem $498 og $502 mio. Det vil svare til en vækst på cirka 24% i forhold til for tolv måneder siden. Overskuddet forventes at lande mellem $0,27 og $0,29 per aktie.

For hele året forventer ledelsen en omsætning på mellem $2,08 og $2,10 mia., hvilket vil repræsentere en vækst på omkring 25%. Nettooverskudet per. aktie forventes at lande mellem $1,13 til $1,20. Det vil i givet faldt være en stigning på cirka 19% i forhold til 2022.

Fondens investeringscase i Datadog er intakt

I Horizon3 er det vores vurdering, at Datadog har en stærk og differentieret value proposition og produktpalette inden for cloud- og infrastruktur-monitorering og applikationspræstations-styring. Vi vurderer, at det fortsat vil være meget efterspurgt de næste mange år, og at Datadog er godt positionere til at få en betydelig del af kagen. 

Som langsigtede investorer er det også glædeligt at se dueligheden i Datadog’s forretningsmodel, hvor 24% af omsætningen blev konverteret til frit cash flow. Det er med til at validere vores hypotese om, at Datadog på sigt kan blive en attraktiv compounding aktie.

Derudover har Datadog vist en stærk innovationskraft ved at lancere nye produkter og services, som kunderne tager positivt imod. Det ser vi blandt andet ved deres ekspandering mod cloud security. Deres finansielle balance gør dem i stand til at fastholde en høj innovationstakt – også hvis der skulle komme en recession.

Læs vores investeringscase for Datadog

Datadog er på nuværende tidspunkt en mindre tier 3 position i fondens aktieportefølje

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores nye UCITS fond