Horizon3

Vi har investeret i to nye virksomheder til vores portefølje

Den negative trend på aktiemarkedet fra september er fortsat ind i oktober, hvor vores portefølje for første gang er i minus. Vores samlede negative afkast er på 1,67%, hvilket står i stærk kontrast til vores hidtige højdepunkt, som var et plus på 30%. Selv om det selvfølgelig på godt jysk er træls at se værdien af ens investeringer falde, er vi ret fortrøstningsfulde, når vi tænker tre, fem og ti år frem. Vi tror på, at compounding potentialet i de 24 innovative vækstvirksomheder, der lige  nu udgør vores portefølje, er intakt og at de vil skabe et godt langsigtet afkast for os og de medinvestorer, som vi snart håber at kunne byde velkommen.

I denne uges nyhedsbrev skriver vi om to nye aktier, vi har købt til vores portefølje. Derudover vil vi varme lidt op til en ny, spændende regnskabssæson, som for vores vedkommende allerede starter tirsdag. Og så kommer vi ikke uden om de makroøkonomiske forhold, som stadig præger størstedelen af nyhedsstrømmene. 

Inflationen holder sig stadig over 8%

Torsdag kom der friske inflationstal fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics. Konsensusforventningen var 8,1%. Inflationen var dog 8,2%, når der måles på de seneste tolv måneder. Kerneinflationen var 6,6% for september måned og altså højere end både for juli og august måned, hvor den var henholdsvis 5,9% og 6,3%. Det er samtidig det højeste niveau i 40 år.

De højere end forventede inflationstal fik torsdag indekset for de amerikanske teknologiakter til at falde omkring 3% i før-markedet. Dagens negative start blev dog hurtigt afløst at kraftige stigninger, så dagen faktisk endte i et plus på 3%. Altså en forskel på 6% i løbet af dagen, hvis der taget afsæt i Nasdaq indekset. I går fredag var tendensen den så den modsatte. Der blev en god start på aktiedagen afløst af udsalg, så dagen endte med et negativt afkast på 3%.

De største vindere i uge 41 var nok de virksomheder, som tjener deres penge på handelsgebyrer. 

Jeremy Siegel med kraftig kritik af udregningsmetoden bag inflationsindekset

I forlængelse af inflationstallene torsdag var økonomiprofessor Jeremy Siegel fra Wharton School i Pennsylvania ude med en kraftig kritik af den grundlæggende metode, Bureau of Labor Statistics bruger til at beregne inflationstallene. Kritikken går især på kerneinflationstallet, hvor housing udgør næste 50% af indekset, men som er en såkaldt lagging indikator der viser, hvor verden har været. Ikke hvor den er lige nu.

Ifølge Jeremy Siegel fik det FED til at reagere for langsomt i sommers og for hårdt nu. Du kan se videoen, som er på engelsk og varer knap fire minutter, herunder.

Hos Horizon3 er vi ikke makroøkonomer, men måske Jeremy Siegel i videoen ovenfor berører en del af forklaringen, hvorfor aktierne i løbet af én dag kan gå fra minus til plus 3%. Og dagen efter det modsatte, som tilfældet var torsdag og fredag. For de fleste tror vi, tiden er bedst brugt på at finde de bedste virksomheder frem for at forudsige, hvad et indekstal er om en måned.

Horizon3 har købt aktier i to nye virksomheder

Hos Horizon3 brugte vi de kraftige kursfald torsdag eftermiddag til at købe aktier i to nye virksomheder. De to virksomheder er The Trade Desk (NADAQ:TTD) og MongoDB (NASDAQ:MDB). MongoDB har vi ret beset ejet tidligere, men vi har været ude af aktien i en periode. De to positioner fylder henholdsvis 3,8% og 3,6% af vores samlede portefølje.

The Trade Desk forventes fra 2021 til 2024 at vokse omsætningen fra $1,2 til $2,54 mia. Samtidig vokser overskuddet og de laver et positivt frit cash flow. Derudover har de en stærk balance og frem for alt en stærk markedsposition inden for adtech. Du kan via linket herunder læse vores investeringscase for The Trade Desk.

Investeringscase for The Trade Desk

MongoDB har vi genkøbt til en forventet næste tolv måneders price/sales multipel 8,4. Det er hele  24% billigere end lavpunktet for coronakrisen i marts 2020. Om vi kan få den endnu billigere om tre, seks eller tolv måneder, ved vi ikke. Men vi synes, prisen er fair for en virksomhed, hvis omsætning forventes at vokse fra $874 mio. sidste år til mere end 2.000 mio. for de forskudte regnskabsår 2024/2025. I linket nedenfor kan du læse vores investeringscase for MongoDB.

Investeringscase for MongoDB

Vi kender ikke læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, hvorfor dette afsnit eller vores investeringscases heller ikke er en anbefaling om at købe eller sælge aktier i The Trade Desk eller MongoDB.

Ny regnskabssæson i næste uge

For vores vedkommende starter en ny regnskabssæson tirsdag, hvor Silvergate Capital (NYSE:SI) kommer med tal for deres tredje kvartal. Vi forventer et fint regnskab, der som minimum lever op til forventningerne om en omsætning på $100,34 mio. og et overskud per aktie på $1,36.

Forventningen til et flot regnskab skyldes ikke mindst den stigende 10-årige amerikanske rente. På deres seneste earnings call fortalte ledelsen i Silvergate Capital at renten har betydning på den måde, at det baseret på den daværende balance giver et øget årlig renteindtægt på $16 mio. hver gang, renten stiger 0,25%. I tredje kvartal er renten steget fra 2,97% til 3,80%. 

Fra 1. juli til 30. september har kursen på bitcoins været mere eller mindre uændret, mens kursen på Ethereum er steget med knap 25%.

Silvergate Capital har i ti af de seneste elleve kvartaler slået regnskabsforventningerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag én gang om ugen vores analyser og perspektiver på de 24 aktier i vores portefølje, som vil vil dække i regnskabsæsonen.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores kommende investeringsforening