Horizon3

MongoDB logo

Investeringscase for MongoDB aktien

MongoDB (NASDAQ:MDB) er et amerikansk tech selskab, der specialiserer sig i database management. Deres database produkt er et såkaldt NoSQL-database, som gemmer data i JSON-lignende dokumenter med fleksible skemaer. Deres produkt er et open source database platform, der udfordrer ældre, relationelle databaser gennem et skemaløst databasedesign. Fordelen ved at bruge MongoDB fremfor nogle af konkurrenterne er, at deres produkt er mere fleksibelt og giver udviklere flere muligheder for at irere hurtigere. Derudover er det oftest også billigere at skalere end alternativerne. 

MongoDB tjener deres penge via en model, hvor de tillader udviklere at starte gratis på deres platform. I takt at deres miljøer vokser ud af gratis udgaven eller skal i produktion, vil man typisk begynde at opkræve tilbagevendende service og applikationsgebyrer, der kræver enten højere datakapacitet eller avancerede funktioner og support. 

Hvorfor investere i MongoDB aktien?

I Horizon3 ser vi robust vækst i MongoDB. Nye kunder flytter workloads ud til MongoDB’s platform, hvilket er et tegn på at kunderne foretrækker dem som leverandør til at bygge og køre missionskritiske applikationer. I dag er databaser typisk en af de vigtigste byggesten i de fleste applikationer. De er svære og kompliceret at udskifte. Er man først startet et sted, vil man typisk have flere funktioner og services ovenpå, hvilket gør at MongoDB’s produkt har en utrolig høj klæbrighed. Det ser vi også i deres NRR (Net retention rate), som er over 120%, hvilket fortæller hvor mange penge eksisterende kunder bruger og kan give en indikation af deres kommende vækst potentiale. 

MongoDB har desuden været meget aggressive i at drive adoptionen af Atlas, som er deres cloudbaserede databaseprodukt. I 2. kvartal tegnede dette produkt sig for 64% af virksomhedens omsætning. Ledelsen er desuden meget overbevist om deres langsigtede vækstmuligheder. På deres seneste earnings call fortalte de, at man ikke ser nogen modvind i salg, hvilket indikerer en stærk og høj efterspørgsel.

Due diligence score

51

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for MongoDB

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i MongoDB aktien.

En foretrukken partner

Vi tror på, at MongoDB kan fortsætte med at skabe og transformere database management og vil være en foretrukken partner hos virksomhederne.

Høj vækst

Vi tror på robust vækst i MongoDB de næste par år, som er drevet af at flere kunder flytter deres workloads ud til MongoDB's platform.

Klæbrighed

Vi ser en høj klæberighed i deres produkter. Kunderne forbliver på deres platform og forbruger flere penge, i takt med de vokser deres applikationer.

Stærk forretningsmodel

Vi mener, at MongoDB har en skalérbar forretningsmodel som nærmer sig profitabilitet.


Høj innovationskraft

Vi tror på, at deres innovationskraft er stærk nok til, at de fortsat vil være på forkant og udnytte de muligheder, der opstår indenfor database management.

Høj performance

MongoDB er kendt for høj performance og giver mulighed for ekspansiv horisontal skalerbarhed uden ændringer i applikationslogikken.

Økonomiske forventninger for MongoDB aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker MongoDB, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet EBITDA i mio. $

Forventet P/S værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge MongoDB aktien.

Læs mere om MongoDB

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører MongoDB aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Læs mere om vores investeringsforening