Horizon3

En uge præget af rentemøde og frygt for recession

inflation image

FED har valgt side i kampen mellem inflation og recession

Tirsdag kom U.S. Bureau of Labor Statistics med PPI-tal for maj måned. De var lidt bedre end forventet. Indekset endte på 10,8% og en anelse lavere end de forventede 10,9%. For april måned var tallet 11%. Trækker man de allermest volatile varer som energi og fødevarer ud af indekset, får man kerneinflationstallet. Det endte på 8,3% sammenlignet med 8,8% for april måned. Konsensusforventningen var 8,6% og dermed lavere end forventet.

Onsdag var der rentemøde i FED, som satte renten op med 0,75%. En rentestigning i samme niveau kan forventes igen på julimødet. Som vi læser det, skal FED vælge mellem to negative scenarier. At lade inflationen løbe løbsk eller risikere at sende landet ud i en recession. Her ser det ud til, at de har valgt at bekæmpe inflationen først, og at de på den korte bane er klar til at bekæmpe den med flere store rentestigninger. FED ser dog ikke de store rentestigninger som noget varigt men forventer, at renten vil toppe i løbet af 2023 – og at den vil begynde at falde igen allerede fra 2024.

Hos Horizon3 har vi en investeringshorisont på tre til ti år, og i det lys ser vi ovennævnte signaler som positive. Først og fremmest fordi ugen gav en smule mere forudsigelighed i forhold til, hvad vi kigger ind i de kommende 12 til 24 måneder. Vi kan begynde at ane lidt lys for enden af tunnelen.

Globale vækstaktier havde en god uge

Frygt for recession udløste store fald i prisen på råolie

Som skrevet i afsnittet ovenfor, så valgte FED onsdag side i kampen mellem inflation og recession. Det sendte fredag prisen på råolien ned med hele 6,05% og 8,64% for ugen, så den nu koster $110,48 per tønde, da sandsynligheden for en recession nu er større end for bare en uge siden. Vi så i ugens løb også prisfald på andre råvarer som for eksempel kobber.

Tesla logo

UBS anbefaler deres kunder at købe aktier i Tesla

UBS meldte i løbet af ugen ud, at de ser fremtiden for Tesla (NASDAQ:TSLA) som værende lysere end nogensinde, og har derfor også en købsanbefaling på aktien. De optimistiske meldinger fra UBS skyldes tre ting. Den første er den fortsatte store efterspørgsel, hvor et rekordstort antal kunder er villige til at vente i mere end et år på at få deres nye Tesla leveret. Derudover nævner UBS de to nye fabrikker i henholdsvis Tyskland og Texas som vigtige tiltag i relation til at skalere produktionen og fastholde høje marginer. Som den sidste ting nævner UBS Tesla’s strukturelle fordele, hvad angår sourcing af batterier og semiconductors. UBS forventer, at Tesla på sigt vil blive en af de tre største bilproducenter mål på antal solgte biler.

SoFi logo

CEO Anthony Noto fortsætter med at købe aktier i SoFi Technologies

Anthony Noto, som er CEO hos SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) fortsatte tirsdag med at købe aktier i virksomheden, hvilket som investor altid er rart at se. Mandag blev der registreret køb for $250.000. Det er tiende gang i år, Anthony Noto bruger egne penge på at købe aktier i virksomheden. Også Harvey Schwartz, som sidder i bestyrelsen hos SoFi Technologies købte i løbet af ugen aktier i virksomheden. Han købte for $300.000.

Coinbase logo

Coinbase frygter ny crypto-vinter og afskediger 18% af medarbejderne

Coinbase (NASDAQ: COIN) offentliggjorde tirsdag en spareplan, som betyder, at virksomheder afskediger 1.100 medarbejdere svarende til 18% af den samlede medarbejderstab. Spareplanen udløses af frygt for en kommende amerikansk recession, som alt andet lige vil udløse en ny crypto-vinter. Det skete sidst i 2018 og ramte dengang omsætningen fra handelsgebyrer hårdt. 

Prisen for én bitcoin er i skrivende stund faldet til $18.905, hvilket er tæt på 18% lavere end tirsdag, hvor Coinbase offentliggjorde sin spareplan.

Sea Limited logo

Sea Limited lukker Shopee ned i Spanien og igangsætter spareplan

Mandag meldte Sea Limited (NYSE:SE) en større spareplan ud, som bl.a. medfører afskedigelser i Sydøstasien hos både ShopeeFood og hurtigtvoksende ShopeePay. Planen, som blev meldt ud af group president Chris Feng, vil også betyde færre medarbejdere i Mexico, Argentina, Chile.

Chris Feng forklarer den igangsatte spareplan, der også indeholder en nedlukning af Shopee i Spanien, med at man ønsker at fokusere og optimere virksomhedens ressourcer mod de forretningsmæssige og geografiske områder, hvor Sea Limited har de bedste muligheder for at skabe profitabel vækst og ultimativt vinde.

18. maj delte vi vores perspektiv på Sea Limited’s regnskab for første kvartal, og der skrev vi bl.a. om vigtigheden af fortsat vækst hos SeaMoney og Shopee. Vi nævnte også, at vi i de kommende kvartaler ville holde øje med, hvorvidt det lykkes ledelsen at holde kontrol over udgifter og først og fremmest investere der, hvor det største afkast opnås. I det lys ser vi umiddelbart mandagens begivenhed som positiv ser ud fra et investeringsperspektiv. 

Du kan finde vores dækning af første kvartals regnskab her.

Morgan Stanley

Morgan Stanley har undersøgt, hvordan IT budgetterne vil blive brugt

Morgan Stanley (NUSE:MS) offentliggjorde i ugens løb data fra en undersøgelse, hvor de havde spurgt 100 IT direktører fra de største amerikanske og europæiske virksomheder om, hvilke projekter der vil blive prioriteret og hvilke, der vil blive lukket ned, hvis de økonomiske konjunkturer forværres.

Investeringer i projekter inden for cybersecurity, digital transformation og automatisering af forretningsprocesser vil have den mindste sandsynlighed for at blive ramt, mens det derimod forventes at gå hårdest ud over budgetterne til collaboration software, on-premise projekter og køb af af eksterne konsulentydelser.

Del på sociale medier

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond