Horizon3

Sea Limited med mindre underskud end forventet i Q1

17. maj rapporterede Sea Limited regnskab for årets første kvartal. Vi har kigget regnskabet igennem og lyttede også med på ledelsens earnings call. Generelt har vi noteret os et solidt regnskab på tværs af alle tre forretningsområder. Der er dog også enkelte elementer i regnskabet, som vi er opmærksomme på og som vi vil forklare længere nede.

Sea Limited taber færre penge end forventet

Forventninger er altid høje, når Sea Limited kommer med regnskab. Generelt lever virksomheden godt op til de høje forventninger, hvad angår vækst i omsætningen, hvorimod det historisk har knebet mere med bundlinjen. Forud for dette regnskab, havde Sea Limited kun i to af de seneste ti kvartaler levet op til analytikernes bundlinjeforvetninger. Første kvartal skuffede dog ikke, da underskuddet per aktie var $0,80, hvilket var $0,60 bedre end forventet.

Vi har herunder opsummeret de vigtigste tal fra første kvartals regnskab.

 • Den samlede GAAP-omsætning var $2,9 mia. og 64,4% højere end året før. 
 • Den samlede bruttofortjeneste var $1,2 mia. Det er 81,3% mere end første kvartal 2021.
 • Samlet justeret EBITDA var $509,9 mio. sammenlignet med $88,1 mio. for første kvartal af 2021.
 • Nettounderskuddet var $0,80 og 42,8% bedre end forventet af analytikerne.

Når vi kigger på koncernniveau, ser det overordnet set fint ud. De er kommet godt igennem en svær periode, der har budt på mange udfordringer. Ikke mindst i relation til COVID19. Man er godt på vej til at nå sine forventninger om rentabilitet på de asiatiske markeder, mens man fortsætter med at skalere forretningen og erobre nye markedsandele globalt. Det er rigtig positivt.

På ledelsens earnings call blev det pointere, at de er godt tilfreds med måden, hvorpå de har navigeret sig gennem pandemien, men erkender også, at den nære fremtid stadig indeholder væsentlige usikkerheder, som primært er drevet af makroøkonomiske forhold. Dette ses mest af alt som en usikkerhed, der vil være gældende på kort og mellemlang sigt. Samtidig fremhæver ledelsen, at Sea Limited står i en rigtig position til at navigere under den slags forhold – og at det ligefrem også vil kunne give nye forretningsmæssige muligheder.

Vi har dykket ned i de tre forretningsområder

Vi har dykket ned i de tre forskellige forretningsområder og efter bedste evne prøvet af forklarer, hvad vi uddrager af første kvartals regnskab.

Digital Entertainment 

 • GAAP-omsætningen var $1,1 mia. og en stigning på 45,3 % i forhold til året før.

 • Justeret EBITDA var $431,4 mio. sammenlignet med $717,3 mio. i første kvartal af 2021.

 • Bookinger var $0,8 mia. sammenlignet med $1,1 mia. i første kvartal 2021. Dette repræsenterer en sammensat årlig vækst på 27 % fra første kvartal af 2020.
 • Kvartalsaktive brugere var 615,9 millioner sammenlignet med 648,8 millioner i første kvartal af 2021.
 • Kvartalsbetalende brugere var 61,4 millioner, hvilket repræsenterer betalende brugerforhold på 10,0% for første kvartal sammenlignet med 12,3% i samme periode i 2021.

Som man kan se i tallene, så er antallet af brugere der spiller Free Fire faldende. Det er naturligvis noget, vi er opmærksomme på, da Garena er det profitable forretningsben, som indtil nu har finansieret vækstrejsen for de to øvrigt forretningsområder.

CEO Forrest Li pointerede, at man var begyndt at se tegn på en stabilisering af forretningen i slutningen af første kvartal. Selv om det naturligvis er positivt, så er den langsigtede virkningen af genåbningen efter COVID-19 dog ret tydelig. Man er opmærksom på den udfordring og man fortalte på earnings call, at man har stort fokus på at fastholde og stabilisere både  brugerbase og engagement.

E-commerce

 • GAAP-omsætningen var $1,5 mia. En stigning på 64,4% i forhold til året før.
 • GAAP-omsætning inkluderede $1,3 mia. af GAAP-markedspladsomsætning. En stigning på 75,3 % år-til-år og $0,3 mia. af GAAP-produktomsætning, en stigning på 26,8 % år-til-år.
 • Bruttoordrer udgjorde 1,9 mia. og en stigning på 71,3% år-til-år.
 • GMV var $17,4 mia. og 38,7% højere end samme kvartal sidste år.
 • Bruttoavancen for e-handel blev forbedret år-til-år, da vi har set hurtigere vækst i transaktionsbaserede gebyrer og annonceindtægter, som har en højere overskudsgrad sammenlignet med indtægter genereret fra andre værdiskabende tjenester. Samtidig forbedredes bruttoavancen af indtægter fra andre værditilvæksttjenester også fra kvartal til kvartal.
Kigger vi på Shopee, som er Sea Limiteds e-commerce ben, er der flere positive nyheder at tage med. Man er den største handelsplatform i Indonesien og også den højest rangerede app i shoppingkategorien i flere lande såsom Taiwan, Brasilien og andre lande i Sydøstasien. I Brasilien har man også stor vækstsucces, hvor man ellers er i tæt konkurrence med MercadoLibre. Man har været god til at sætte sit aftryk i nye markeder i sydamerika, hvor man også er gået ind i bl.a. Mexico, Chile, Colombia.

Digital Financial Services

 • GAAP-omsætningen var $236,0 mio., hvilket er 359,9% mere end året før.
 • Justeret EBITDA var $124,9 mio. sammenlignet med $153,1 mio. for første kvartal af 2021.
 • Kvartalsvis aktive brugere på tværs af alle SeaMoney-produkter og tjenester nåede 49 mio. Det er 78,2% flere end året før.
 • Samlet betalingsvolumen for den mobile tegnebog var $5,1 mia. og 48,5 % mere end samme kvartal sidste år.
 • I april kom ansøgning om en digital banklicens af et konsortium ledet af Sea og YTL Digital Capital på plads, da den blev godkendt af Malaysias finansminister.
Sea Limited har stor succes med at få skaleret sin digitale wallet og betalingsløsning, som hedder SeaMoney. Man er ikke nødsaget til at bruge store summer på markedsføring, da adaptionen sker nemt og bekvemmeligt via Shopee.
 
Kigger vi på de administrative omkostninger, så er de steget med 59,2% til $396,1 mio. de seneste tolv måneder. Det skyldes primært kredittab fra deres financielle services, hvilket kan indikere, at man er for gavmild til at udstede lån uden en grundig nok kreditvurdering. Det er ikke kritisk, men naturligvis noget vi er opmærksomme på nedbringes i fremtidige regnskaber.
 

Vi holder fast i vores position

Vi synes overordnet set, at regnskabet var fint. Ikke mindst efter et kvartal, hvor flere e-commerce og fintech virksomheder har haft udfordringer.

Der er dog et par ting, som vi vil holde øje med i de kommende kvartaler. Vi vil gerne se at Garena (Free Fire) stabiliseres, og at man får styr på faldende aktivitet og antallet af betalende brugere.

Derudover ønsker vi fortsat at se høj vækst hos både SeaMoney og Shopee, da det er hovedårsagen til vi er investeret i virksomheden. 

Slutteligt ser vi også gerne, at Sea Limited får endnu bedre kontrol over sine udgifter. Man bruger rigtig mange penge på at skalere forretningen, hvilket vi også finder nødvendigt. Men de skal også til at vise, de har hånd om omkostningerne. Det er nu andet kvartal i træk, hvor bundlinjen er bedre end forventet af analytikerne, og den trend skal de holde fast i.

Sea Limited handler på nuværende tidspunkt til en price/sales på omkring 3,33, hvilket er på niveau med mange valueaktier. Vi synes aktien har et attraktivt prisniveau, men vi har allerede en fin position, som vi vil holde fast i.  

For god ordens skyld skal det siges, at dette skriv ikke er en anbefaling til hverken at købe eller sælge aktier i Sea Limited, da sådanne beslutninger afhænger af læserens individuelle økonomi, risikoprofil og investeringshorisont.

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Del på sociale medier
Bliv medinvestor i vores investeringsfond